Το χέρι είναι ενεργοποιημένο με το σύστημα ηχείων Home Cinema SP-PK22BS της Pioneer

Πιθανώς η πιο δύσκολη απόφαση που πρέπει να κάνει ένας καταναλωτής όταν συναρμολογεί ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου είναι αυτά που θα αγοράσουν τα μεγάφωνα. Μπορείτε συχνά να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ένα πακέτο ομιλητών που είναι πολύ κομψό και έρχεται με ένα γνωστό εμπορικό σήμα και αργότερα να μάθετε ότι θα μπορούσατε να έχετε πάρει ένα καλύτερο ηχητικό πακέτο ομιλητών για πολύ λιγότερο.

Από την άλλη πλευρά, αυτό λειτουργεί και με τους δύο τρόπους, καθώς μπορείτε επίσης να παρασυρθείτε από ένα φθηνό πακέτο ομιλητών ή μια μπάρα ήχου, που φαίνεται και ακούγεται εντάξει στο κατάστημα, αλλά δεν αντέχει στην εργασία μόλις το φτάσετε στο σπίτι.

Εισάγετε το σύστημα ηχείων SP-PK22BS της Pioneer

Ωστόσο, μην ανησυχείτε ακόμα, καθώς υπάρχουν μερικά πολύ καλά συστήματα ομιλητών εκεί έξω που δεν απαιτούν από εσάς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας, αλλά πραγματικά να αποδίδετε εξαιρετικό ήχο. Ένα παράδειγμα είναι το σύστημα ηχείων Pioneer SP-PK22BS 5.1 καναλιών οικιακού κινηματογράφου από τον σχεδιαστή ομιλητή Andrew Jones.

Πρώτα, τα ηχεία και το υπογούφερ σε αυτό το σύστημα διαθέτουν κατασκευή MDF (Μεσαίας Πυκνότητας Fiberboard). Επίσης, τα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία χαρακτηρίζονται από καμπύλη σχεδίαση ντουλαπιού που χρησιμεύει για τη μείωση ανεπιθύμητων κραδασμών. Ακολουθεί μια ανασκόπηση για κάθε ηχείο που συνοδεύει το σύστημα.

SP-C22 Κεντρικό ηχείο καναλιών

Το ηχείο κεντρικού καναλιού SP-C22 είναι σχεδιασμός 2 δρόμων με αντανακλάσεις μπάσων που περιλαμβάνει δύο οδηγούς μπάσων / μεσαίων διαστάσεων 4 ιντσών, tweeter 1 ιντσών και μια θύρα που βλέπει προς τα πίσω για μια εκτεταμένη απόκριση χαμηλής συχνότητας.

Εδώ είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του:

Τα ηχεία SP-BS22-LR Bookshelf

Τα ηχεία βιβλιοθηκών SP-BS22-LR της Pioneer (που χρησιμοποιούνται για το μπροστινό αριστερό / δεξί και τοποθέτηση surround) είναι σχεδιασμός 2 κατευθύνσεων Bass Reflex που ενσωματώνει έναν οδηγό Bass / Midrange 3 ιντσών, ένα tweeter 3/4 ιντσών και πίσω θύρα επεξεργασίας για εκτεταμένη έξοδο χαμηλής συχνότητας. Επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

SW8-MK2 Powered Subwoofer

Το υπογούφερ SW8-MK2 που περιλαμβάνεται στο σύστημα ηχείων SP-PK22BS έχει σχεδίαση με αντανακλάσεις μπάσων, όπως αποδεικνύεται από τον οδηγό και τη θύρα 8 καναλιών χαμηλής καύσης. Εδώ είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του:

Ηχητική απόδοση - SP-C22 Κεντρικό ηχείο καναλιών

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει για το ηχείο κεντρικών καναλιών SP-C22 είναι η ουσιαστική κατασκευή του - τόσο μεγαλύτερα όσο και βαρύτερα από τα περισσότερα ηχεία κεντρικού καναλιού που χρησιμοποιούνται σε συμπαγή συστήματα χαμηλού κόστους.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περισσότερα ηχεία κεντρικών καναλιών με τιμές προϋπολογισμού, το SP-C22 αποδίδει σίγουρα πολλά στο τμήμα ήχου. Το SP-C22 παρήγαγε έναν ισχυρό ήχο χωρίς έξοδο και χωρίς παραμόρφωση σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Η ποιότητα τόσο του διαλόγου ταινιών όσο και των μουσικών φωνημάτων ήταν εντυπωσιακή, με ένα ελαφρύ ρολλό στις υψηλότερες συχνότητες - αλλά σίγουρα, παρέχει την απαιτούμενη λεπτομέρεια και βάθος για την καλή απόδοση του κεντρικού καναλιού.

Στις καλές απεικονίσεις της απόδοσης του κεντρικού καναλιού με παραδείγματα κινηματογραφικών ταινιών συμπεριλαμβάνονται τα Jaws and Rise of the Guardians , ενώ δύο καλά παραδείγματα μουσικής περιλαμβάνουν τη Νορρά Τζόουνς με το να έρχονται μακριά με εμένα - Sade στο Στρατιώτη της Αγάπης .

Απόδοση ήχου - SP-BS22-LR Δορυφορικά ηχεία βιβλιοθήκης

Για τη στήριξη του κεντρικού ηχείου SP-C22, τα δορυφορικά ηχεία SP-BS22-LR που παρέχονται για τα αριστερά, τα δεξιά και τα κανάλια surround προσφέρουν μια μεγάλη διασπορά για μια εμπειρία εμβυθιστικής ακρόασης του ήχου, παρέχοντας ταυτόχρονα καλή κατεύθυνση τοποθέτησης ήχους. Διακεκριμένες λεπτομέρειες για τα εφέ του περιβάλλοντος (σπάσιμο του γυαλιού, βήματα, φύλλα, άνεμος, κινήσεις αντικειμένων που μετακινούνται μεταξύ των ηχείων) αναπαρήχθηκαν καλά, χωρίς να είναι υπερβολικά φωτεινά ή σκληρά.

Για ακουστική μουσική, τα SP-BS22-LR είναι λίγο συγκρατημένα με τις λεπτομέρειες που παράγονται από ακουστικά όργανα, αλλά συγκρατούνται καλά ενάντια στα ηχεία σύγκρισης EMP Tek που χρησιμοποίησα. Ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού των μπάσων-αντανακλαστικών με την οπίσθια θύρα, το SP-BS22LR έδωσε σίγουρα μια πληρέστερη απόκριση στις κατώτερες μεσαίες και ανώτερες συχνότητες μπάσων από ό, τι το φυσικό μέγεθος τους.

Μερικά από τα μουσικά παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκαν για να αποκαλύψουν πως τα SP-BS22-LR χειρίστηκαν ακουστικά όργανα και φωνητικά περιελάμβαναν το Come Away With Me από την Norah Jones και το Al Stewart's A Beach Full of Shells , και τα δύο στο CD.

Ηχητική απόδοση - Subwoofer με ισχύ SW8-MK2

Το υπογούφερ SW8-MK2 είναι σίγουρα μια καλή αντιστοίχιση για το υπόλοιπο σύστημα, χρησιμοποιώντας τη δοκιμή διασταύρωσης subwoofer στη δισκέτα THX Calibration, το SW8-MK2 μεταφέρθηκε απρόσκοπτα με ηχεία δορυφορικού και κεντρικού καναλιού. Επίσης, χρησιμοποιώντας το Δοκιμή σάρωσης συχνότητας που παρέχεται στον δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials και τις δοκιμές Crossover και Subwoofer Crossover στο δίσκο βαθμονόμησης THX, το SW8-MK2 παράγει εύκολα δυνατούς ήχους χαμηλής συχνότητας μέχρι περίπου 50Hz, αλλά σίγουρα μειώθηκε εξόδου ήχου καθώς πλησίασε τα 40Hz, και έπειτα γίνεται όλο και πιο αδύναμη κάτω από αυτό το σημείο.

Το SW8-MK2 προσφέρει μια καλή απόκριση μπάσων τόσο για την ταινία όσο και για την ακρόαση μουσικής σε ένα μικρό (13x12) ή μεσαίο (15x20) δωμάτιο μεγέθους, αλλά δεν φτάνει στα κάτω βάθη του χώρου που κουνάει το LFE , πιο ακριβά ξαδέρφια.

Μερικά από τα παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο της απόδοσης του LFE ήταν τα U571 (σκηνές βάθους φόρτισης), το θωρηκτό , το Jurassic Park (Tyrannosaurus φυσικά!) Και ο Σέρλοκ Χολμς: Ένα παιχνίδι σκιών . Οι δοκιμές μουσικής χαμηλής συχνότητας περιελάμβαναν το Magic Man της καρδιάς (CD), τη σκοτεινή πλευρά του Pink Floyd της Σελήνης στο SACD και το Eagles Hotel California σε DVD-Audio Disc.

Από την άλλη πλευρά, το μπάσο που παρήγαγε το SW8-MK2 ήταν ωραίο για τις περισσότερες μουσικές ηχογραφήσεις που έπαιζαν, χωρίς την αμηχανία που μπορεί να μολύνει συχνά φθηνά υπογούφερ.

Σύστημα ηχείων SP-PK22BS: PROS

Σύστημα ηχείων SP-PK22BS: Μειονεκτήματα

Η κατώτατη γραμμή

Αφού ακούσαμε το σύστημα ηχείων της Pioneer που προβλέπεται για αυτή την αναθεώρηση, μπορώ να πω ειλικρινά ότι αυτά τα ηχεία είναι εντυπωσιακά, ειδικά για την τιμή. Το σύστημα παρέχει ένα εντυπωσιακό περιβάλλον χώρο ήχου, καθώς και ακριβή τοποθέτηση του ήχου.

Για την ακρόαση μουσικής, το σύστημα παρείχε μια καλή ισορροπία μεταξύ των φωνητικών και των οργάνων, με αρκετό βάθος.

Μια πρόταση είναι ότι θα ήταν υπέροχο αν το SW8-MK2 έδωσε επίσης τη δική του γραμμή, ώστε να μπορείτε να "αλυσοδέσετε" δύο από αυτές μαζί για καλύτερη κάλυψη σε μεγαλύτερα δωμάτια. Αυτό θα εξαλείψει την δυσκολία χρήσης ενός προσαρμογέα Υ από την έξοδο υπογούφερ του δέκτη, και όχι οι χρήστες έχουν δέκτες που διαθέτουν δύο έξοδοι subwoofer.

Για άλλη μια φορά, η Pioneer, σε συνεργασία με τον Andrew Jones, παρέδωσε μια φτηνή γραμμή και σύστημα ομιλητών οικιακού κινηματογράφου που προκαλεί μια παύση ως προς το γιατί πρέπει να ξοδεύουν πολύ περισσότερα για την ίδια ή ελαφρώς καλύτερη ποιότητα ήχου, ειδικά για μικρότερο δωμάτιο. Πρέπει να δώσετε σε αυτό το σύστημα μια ακρόαση, θα είναι δύσκολο να βρεθεί ένα καλύτερο σύστημα ηχητικής τιμολόγησης κάτω από $ 1.000.

Επίσημη σελίδα προϊόντος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηχείο του συστήματος μπορεί επίσης να αγοραστεί ξεχωριστά.

Επίσης διαθέσιμο για το SP-PK22BS είναι το SW-10 , το οποίο παρέχει μια μεγαλύτερη, πιο ισχυρή, επιλογή subwoofer.

Το SW-10 διαθέτει σχεδιασμό μπάσων με τη χρήση ενός οδηγού καύσης 10 ιντσών σε συνδυασμό με μια θύρα που βλέπει προς τα εμπρός. Το SW-10 έχει εύρος συχνοτήτων μεταξύ 30 Hz - 150 Hz με μέγιστη ισχύ εξόδου 400W στην κορυφή του. Το υπογούφερ ζυγίζει 29,8 λίβρες και έχει τις ακόλουθες διαστάσεις (WHD) 14-3 / 10 x 15-3 / 10 x 14-3 / 10 (ίντσες).

SW-10 Επίσημη σελίδα προϊόντος.

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.