Πιστοποιήσεις λογισμικού γραφείου για το βιογραφικό σας σημείωμα

Ποσοτικοποιήστε τις δεξιότητές σας και ενισχύστε τις πιθανότητες να πάρετε μια συνέντευξη

Είτε ψάχνετε αυτήν τη στιγμή μια δουλειά είτε γνωρίζετε ότι η ζωή σας μπορεί να σας οδηγήσει στο μέλλον, οι πιστοποιήσεις λογισμικού γραφείου προσθέτουν επιρροή στην ενότητα "Τεχνικές δεξιότητες" του βιογραφικού σας.

Ενώ το Microsoft Office εξακολουθεί να είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη σουίτα γραφείου, και ως εκ τούτου η πιο στρατηγική πιστοποίηση για να ξεκινήσει με, μερικές εναλλακτικές σουίτες γραφείου προσφέρουν πιστοποιήσεις επίσης.

Ποσοτικοποιήστε τις δεξιότητές σας για να πάρετε περισσότερες συνεντεύξεις

Σχεδόν κάθε βιογραφικό αναφέρει τα "Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint και Outlook".

Ως συνέντευξη, συνειδητοποίησα ότι αυτή η ίδια φράση μπορεί να σημαίνει ότι ο υποψήφιος ξέρει πώς να συνδυάσει μια σύνθετη φόρμουλα στο Excel ή απλώς πώς ανοίγει το πρόγραμμα και σώζει. Όταν χρειάστηκα πραγματικά κάποιον που γνώριζε τα πράγματα τους, επαναλαμβάνει λέγοντας ένα διαπιστευτήριο όπως το Microsoft Office User Specialist πραγματικά ανέβηκε στην κορυφή της στοίβας. Κάποιος χωρίς πιστοποίηση θα μπορούσε να είναι ένα λογιστικό φύλλο με ροκ σταρ, αλλά όταν ο χρόνος ήταν ασφαλής, επέλεξα εκείνους που ταυτίστηκαν για μένα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια πιστοποίηση μπορεί να ποσοτικοποιήσει την απαίτησή σας και να σας φέρει πιο κοντά σε μια συνέντευξη.

01 από 05

Πιστοποιήσεις του Microsoft Office Suite

Αυτή η εικονική σουίτα εξακολουθεί να είναι επικεφαλής του πακέτου. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Forrester Research, οι περισσότεροι προγραμματιστές και χρήστες λογισμικού γραφείου συμφωνούν ότι τα εργαλεία τους που δεν ανήκουν στη Microsoft εξακολουθούν να είναι προσαρτήματα, όχι αντικαταστάσεις, για την παραγωγικότητα τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι πιστοποιήσεις του Microsoft Office είναι το καλύτερο στοίχημά σας για την κάλυψη της αγοράς. Η βασική πιστοποίηση του Microsoft Office είναι ο ειδικός του Microsoft Office (MOS ή MOUS). Ωστόσο, προσφέρονται ορισμοί εμπειρογνωμόνων για ορισμένα προγράμματα.

Για μια πλήρη περιγραφή των επιλογών σας, ανατρέξτε στον ιστότοπο πιστοποίησης της Microsoft για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνδυαστούν αυτές οι εξετάσεις εμπειρογνωμόνων με πρόσθετες εξετάσεις για να αποκτήσετε το επίπεδο πιστοποίησης του Expert ή ακόμα και του Master.

02 του 05

Πιστοποίηση της Apple iWork Suite

Με την πιστοποίηση της πιστοποίησης Apple Certified Associate, η οποία δοκιμάζει τις γνώσεις σας για τη σουίτα iWork της Apple καθώς και για την iLife, το όνομά σας θα αναφέρεται επίσης σε επαγγελματικό μητρώο - όχι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά ένα ωραίο επίδομα! Υπάρχει διαθέσιμη σειρά προετοιμασίας, αλλά δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε το μάθημα αν αισθάνεστε δυνατός σε αυτές τις δεξιότητες παραγωγικότητας.

03 του 05

Πιστοποιήσεις Google Apps

Με απλά λόγια, οι Εφαρμογές Google είναι η έκδοση για κινητά των Εγγράφων Google. Ελέγξτε τα Προγράμματα Εκπαίδευσης Google Apps, τα οποία περιλαμβάνουν ένα γενικότερο Ατομικό Προσόντα Google που αποκτήσατε κάνοντας μια σειρά online δοκιμών. Μετά από αυτό, ένα άτομο ή ένας οργανισμός μπορεί να υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα Google Apps for Education Certified Trainer.

04 του 05

Πιστοποίηση LibreOffice

Εάν είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας, μπορεί να είστε σε θέση να γίνετε Πιστοποιημένος Επαγγελματικός Εκπαιδευτής αυτής της δημοφιλούς σουίτας γραφείου.

Ακριβώς επειδή η δημοφιλής σουίτα LibreOffice είναι ανοιχτού κώδικα και ως εκ τούτου δωρεάν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά καμπύλη μάθησης. Αυτό το πιστοποιητικό θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε ότι λαμβάνετε σοβαρά αυτό το νεότερο είδος λογισμικού γραφείου. Ελέγξτε την προσέγγιση της πιστοποίησης που επικεντρώνεται στο Ambassador Document Foundation.

05 του 05

Επιπλέον επιλογές

Πολλά ιδιωτικά ιδρύματα λογισμικού, εγκαταστάσεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προγράμματα κοινής εκπαίδευσης ή συνεχιζόμενης εκπαίδευσης προσφέρουν εκπαίδευση στην περιοχή σας. Αν και αισθάνομαι την έγκριση του κατασκευαστή του λογισμικού για να είναι καλύτερη, τα περισσότερα από αυτά τα άλλα προγράμματα μπορούν να προσφέρουν τουλάχιστον ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

Επίσης, μην είστε ντροπαλός για να γίνετε πιστοποιημένος ως εκπαιδευτής. Μπορεί να μην θέλετε να είστε ποτέ επίσημος εκπαιδευτής, αλλά για αρκετές σουίτες γραφείου, δεν υπάρχει ακόμη πιστοποίηση εκτός του εκπαιδευτή και η πιστοποίηση εκπαιδευτή εξακολουθεί να είναι ένας δυναμίτης ικανότητας-ποσοτικοποιητής για αυτές τις δεξιότητες γραφείου.

Κόστος Πιστοποίησης

Η επένδυση σε μια πιστοποίηση συνεπάγεται ένα ευρύ φάσμα τιμών. Ορισμένες εξετάσεις είναι πιο προσιτές από άλλες, αλλά ένας γενικός κανόνας είναι $ 50-100 USD / εξέταση.

Για τις πιστοποιήσεις της Microsoft, οι τιμές για τις εξετάσεις που διαχειρίζεται το site ποικίλλουν λίγο από τον ιστότοπο στον ιστότοπο, οπότε φροντίστε να κάνετε αγορές. Επίσης, ορισμένες πιστοποιήσεις γίνονται με ένα μάθημα, το οποίο είναι συνήθως πιο ακριβό, ενώ άλλες είναι μόνο εξετάσεις.

Για να επωφεληθείτε περισσότερο από την επένδυσή σας πιστοποίησης, σκεφτείτε να πάρετε ένα για την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού. Για παράδειγμα, μπορείτε ακόμα να λάβετε πιστοποίηση σε ορισμένα προγράμματα του Microsoft Office 2013, αλλά κατά πάσα πιθανότητα είναι πιο λογικό να κάνετε τις πιο πρόσφατες εξετάσεις.

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεστε κάθε πιστοποίηση. Παρακολουθώντας ένα ή δύο, θα διαφοροποιήσετε σημαντικά το βιογραφικό σας σημείωμα.