Πώς να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα ροής Android Online Streaming

Ευκολότερη εισαγωγή κωδικού πρόσβασης, αναζήτηση φωνής, παιχνίδια και πολλά άλλα

Είτε θέλετε να κλωτσήσετε την εταιρία καλωδιακής τηλεόρασης στο περίπτερο είτε θέλετε να κάνετε streaming Netflix , Amazon, Spotify και άλλες υπηρεσίες στην τηλεόρασή σας, το Android TV είναι μια λύση που πρέπει να εξετάσετε. Το Android TV παίρνει το επώνυμο λειτουργικό σύστημα στην μεγάλη (ger) οθόνη. Δεν πρόκειται για τηλεόραση, αλλά για λειτουργικό σύστημα για την τηλεόρασή σας, την κονσόλα παιχνιδιών ή τον αποκωδικοποιητή. Σκεφτείτε το σαν να έχετε μια έξυπνη τηλεόραση με ενσωματωμένες εφαρμογές ροής και παιχνιδιών ή σαν να χρησιμοποιείτε μια συσκευή όπως η Roku ή η Apple TV . Μπορείτε να βρείτε Android TV σε ορισμένες τηλεοράσεις Sharp και Sony, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα καινούργιο σετ. Υπάρχει επίσης μια χούφτα set-top boxes από τη NVidia και άλλα που μπορούν να εμπλουτίσουν την τηλεόρασή σας.

Εκτός από τη ροή βίντεο και μουσικής, μπορείτε επίσης να παίξετε παιχνίδια στο Android TV. Η πλατφόρμα υποστηρίζει παιχνίδια για πολλούς παίκτες για έως και τέσσερα και όταν παίζετε μόνοι σας, μπορείτε να συνεχίσετε την εξέλιξη του παιχνιδιού από smartphone σε tablet στην τηλεόραση. Μια χούφτα συμβατών αξεσουάρ τυχερών παιχνιδιών είναι διαθέσιμα από τη NVidia και την Razor.

Το Android TV περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση στο Google Play Store, όπου μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογών συνεχούς ροής, όπως Netflix, Hulu και HBO GO, καθώς και εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών όπως Grand Theft Auto και Crossy Road και δημοσιεύσεις όπως CNET και Ο Οικονομολόγος . Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει εφαρμογές αυτόματης ενημέρωσης στις ρυθμίσεις , επομένως οι εφαρμογές σας δεν είναι ποτέ ξεπερασμένες.

Το Android TV υποστηρίζει επίσης συνομιλίες μέσω βίντεο, όπως το Google Hangouts. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Cast για κινητά για να στείλετε στην τηλεόρασή σας περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, μουσικής, παιχνιδιών και αθλημάτων, από το Android, iOS, Mac, Windows ή συσκευή Chromebook σας. Το Google Cast λειτουργεί παρόμοια με το Chromecast, μια υπηρεσία συνδρομής που σας επιτρέπει να στέλνετε περιεχόμενο από το smartphone στην τηλεόρασή σας για $ 35 το μήνα.

Βοηθητική αναζήτηση φωνής Google

Η αναζήτηση περιεχομένου σε έξυπνες τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές μπορεί επίσης να είναι κουραστική. Είναι δύσκολο να παρακολουθείτε ποια τηλεοπτική εκπομπή μεταδίδεται σε ροή όπου ή πού προσφέρονται οι ταινίες Netflix. Ευτυχώς, το Google Assistant ενσωματώνεται στην πλατφόρμα Android TV. Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει ενοποίηση του Google Assistant, ελέγξτε για μια ενημέρωση συστήματος μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις. Πατήστε το μικρόφωνο στο τηλεχειριστήριο για να ρυθμίσετε τον Βοηθό.

Αφού εγκαταστήσετε τον Βοηθό, μπορείτε να μιλήσετε απευθείας με την τηλεόραση ή τη συσκευή σας λέγοντας "OK Google" ή πατώντας το μικρόφωνο στο τηλεχειριστήριο: μπορείτε να αναζητήσετε με όνομα (όπως Ghostbusters ) ή την περιγραφή (ντοκιμαντέρ για τα εθνικά πάρκα, ταινίες με τον Matt Damon κ.λπ.). Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες ή για να αναζητήσετε οτιδήποτε στον ιστό, όπως τα αποτελέσματα των αθλημάτων ή εάν ένας ηθοποιός έχει κερδίσει ένα Όσκαρ.

Βοήθεια κωδικού πρόσβασης

Εάν έχετε προσπαθήσει να συνδεθείτε σε εφαρμογές στην τηλεόρασή σας, τότε γνωρίζετε την απογοήτευση της πληκτρολόγησης με το τηλεχειριστήριο σας. Είναι βασανιστήρια. Το Smart Lock της Google μπορεί να λειτουργήσει ως διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για εφαρμογές που υποστηρίζονται, συμπεριλαμβανομένου του Netflix και πολλών από τις δικές του υπηρεσίες Google.

Για να το χρησιμοποιήσετε, μεταβείτε στις ρυθμίσεις εφαρμογής του smartphone ή του tablet σας και ενεργοποιήστε "προσφορά για την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης ιστού" και "αυτόματη σύνδεση". Μπορείτε επίσης να εξαιρεθείτε από αυτή τη λειτουργία κάνοντας κλικ στο "ποτέ" όταν το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Για να το αναιρέσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις του Chrome και να δείτε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σας και την ενότητα που δεν αποθηκεύτηκε ποτέ.

Χρησιμοποιήστε το Smartphone σας ως απομακρυσμένο

Ενώ οι τηλεοράσεις και οι αποκωδικοποιητές συμβατές με Android διαθέτουν τηλεχειριστήρια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το smartphone για πλοήγηση και αναπαραγωγή παιχνιδιών. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή τηλεχειριστηρίου Android TV στο Google Play store. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διεπαφής d-pad (έλεγχος τεσσάρων κατευθύνσεων) ή επιφάνειας αφής (swipe). Από το καθένα, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στην αναζήτηση φωνής. Η έκδοση του Android Wear της εφαρμογής σάς επιτρέπει να μετακινείτε μεταξύ των οθονών χρησιμοποιώντας το προσκέφαλο του φορητού σας.

Ενεργοποίηση πολλών εντολών

Ορισμένες εφαρμογές συνεχούς ροής επιτρέπουν αυτό που ονομάζεται ακρόαση υποβάθρου, το οποίο σας επιτρέπει να ακούτε τον ήχο από μια είδηση ​​ή άλλο είδος εκπομπής ή μουσικής κατά την περιήγηση στους τίτλους ή να αποφασίσετε τι να παρακολουθήσετε στη συνέχεια.

Αποθηκεύστε την οθόνη σας

Το Android TV διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Daydream, η οποία είναι μια προφύλαξη οθόνης που, από προεπιλογή, ανάβει μετά από πέντε λεπτά αδράνειας. Το Daydream εμφανίζει ζωντανές προβολές φωτογραφιών για να αποφευχθεί η καύση εικόνων στατικής οθόνης στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης Android και να αλλάξετε το χρονικό διάστημα πριν ενεργοποιηθεί η λειτουργία Daydream καθώς και να ρυθμίσετε την ώρα που η τηλεόραση Android τεθεί σε αναστολή λειτουργίας.

Προσοχή Περιορισμοί εταιρίας καλωδιακής τηλεόρασης

Οι έξυπνες τηλεοράσεις και οι αποκωδικοποιητές είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους κόπτες σχοινιού που έχουν αρκετές εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εφαρμογές απαιτούν συνδρομή μέσω καλωδίου, όπως το HBO, το οποίο αρχικά προσέφερε το HBO GO μόνο στους τρέχοντες συνδρομητές. Τώρα έχει μια εφαρμογή συνοδευτική που ονομάζεται HBO NOW που είναι ανοικτή σε όλους τους χρήστες. Ελέγξτε τις απαιτήσεις της εφαρμογής πριν ακυρώσετε τη συνδρομή σας.

Εναλλακτικές λύσεις στο Android TV

Η παραπάνω συσκευή Chromecast συνδέεται στην τηλεόρασή σας. σας επιτρέπει να μεταφέρετε περιεχόμενο από το smartphone σας στην τηλεόρασή σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αντικατοπτρίσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο από την οθόνη του smartphone σας, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων, εικόνων, παιχνιδιών και ψυχαγωγίας.

Άλλες συσκευές περιλαμβάνουν την Apple TV, Roku και την τηλεόραση Amazon Fire . Το Roku έρχεται σε διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των αποκωδικοποιητών και των ραβδίων συνεχούς ροής, καθένα σε διαφορετικά σημεία τιμών για διαφορετικούς προϋπολογισμούς.

Η Apple TV είναι η μόνη που θα αναπαράγει το περιεχόμενό σας στο iTunes.

Ομοίως, το Amazon Fire TV ή το ραβδί τηλεόρασης είναι καλό αν η Amazon είναι η μαρμελάδα σας. Το Roku διαθέτει ενσωματωμένη εφαρμογή Amazon, για streaming περιεχομένου πρωταρχικού περιεχομένου. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε προγραμματισμό του Amazon στην Apple TV ή μέσω Android TV, θα πρέπει να αντικατοπτρίσετε την κινητή συσκευή σας χρησιμοποιώντας το Airplay ή τη δυνατότητα χύτευσης στο πρόγραμμα περιήγησης.