Διαχείριση της δυνατότητας συνέχισης στο OS X

Έλεγχος κέρδους μέσω της λειτουργίας συνέχισης του λειτουργικού συστήματος OS X

Το Resume, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο OS X Lion , προορίζεται να είναι μια εύχρηστη μέθοδος για να επιστρέψετε γρήγορα σε αυτό που κάνατε σε μια εφαρμογή την τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσατε.

Το βιογραφικό σημείωμα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. μπορεί επίσης να είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά νέα χαρακτηριστικά του OS X. Η Apple πρέπει να παρέχει μια εύκολη στη χρήση διεπαφή για να διαχειριστεί τον τρόπο λειτουργίας του Resume με τις μεμονωμένες εφαρμογές, καθώς και το συνολικό σύστημα. Μέχρι να συμβεί αυτό, αυτή η συμβουλή θα σας δώσει κάποιο έλεγχο πάνω στο Resume.

Τι μας αρέσει να συνεχίζουμε

Η συνέχιση θα αποθηκεύσει την κατάσταση οποιουδήποτε παραθύρου εφαρμογής που ήταν ανοιχτό όταν τερματίσατε μια εφαρμογή, καθώς και όλα τα δεδομένα με τα οποία συνεργάζεστε στην εφαρμογή. Πείτε το μεσημέρι και κλείστε τον επεξεργαστή κειμένου και την αναφορά στην οποία εργάζεστε. Όταν επιστρέψετε από το μεσημεριανό γεύμα και πυρπολήσετε τον επεξεργαστή κειμένου, θα βρίσκεστε ακριβώς εκεί που έχετε σταματήσει, με το έγγραφο να έχει φορτωθεί και όλα τα παράθυρα της εφαρμογής στα ίδια μέρη.

Αρκετά δροσερό, σωστά;

Τι δεν θέλετε να συνεχίσετε

Τι γίνεται αν πριν φύγετε για μεσημεριανό γεύμα, εργάζεστε σε ένα έγγραφο που δεν θέλετε να δει κανείς άλλος; ίσως την επιστολή παραίτησής σας, ένα ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα ή τη θέλησή σας. Τι γίνεται αν το αφεντικό σας σταματήσει από το γραφείο σας αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα και σας ζητά να του δείξετε την πρόταση για την οποία εργάζεστε για έναν νέο πελάτη. Ξεκινάτε τον επεξεργαστή κειμένου και χάρη στο Resume, υπάρχει η επιστολή παραίτησής σας, σε όλη της τη δόξα.

Δεν είναι τόσο δροσερό, έτσι;

Έλεγχος συνέχισης

  1. Η συνέχιση έχει μια προτίμηση συστήματος που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη Συνέχιση για όλες τις εφαρμογές, κάντε κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέξτε System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο Γενικές προτιμήσεις, το οποίο βρίσκεται στην ενότητα Προσωπικά στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
    • Στο OS X Lion : Για να ενεργοποιήσετε το Resume για όλες τις εφαρμογές, τοποθετήστε το σημάδι επιλογής στο πλαίσιο "Επαναφορά παραθύρων όταν κλείνετε και ξανανοίγοντας εφαρμογές".
    • Για να απενεργοποιήσετε την επαναφορά για όλες τις εφαρμογές, αφαιρέστε το σημάδι ελέγχου από το ίδιο πλαίσιο.
    • Στο OS X Mountain Lion και αργότερα , η διαδικασία αντιστρέφεται. Αντί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Resume με ένα σημάδι επιλογής, καταργείτε ένα σημάδι επιλογής για να επιτρέψετε την εργασία Resume. Για να ενεργοποιήσετε το Συνέχιση για όλες τις εφαρμογές, αφαιρέστε το σημάδι επιλογής από το πλαίσιο "Κλείσιμο παραθύρων κατά την έξοδο από μια εφαρμογή".
    • Για να απενεργοποιήσετε την επιλογή Συνέχιση για όλες τις εφαρμογές, τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο ίδιο πλαίσιο.
  3. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τις Προτιμήσεις συστήματος.

Η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση στη διαχείριση της λειτουργίας. Πιθανότατα δεν θα σας πειράξει ο Mac να θυμάται κάποιες καταστάσεις εφαρμογής και να ξεχνάει άλλους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

Χρησιμοποιώντας το Resume Only όταν χρειάζεται

Αν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Συνέχιση" σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία αποθήκευσης κατά περίπτωση, χρησιμοποιώντας το πλήκτρο επιλογής όταν τερματίσετε μια εφαρμογή.

Εάν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο επιλογής όταν επιλέξετε "Quit" από το μενού της εφαρμογής, αλλάξτε την καταχώρηση μενού "Quit" στο "Quit and Keep Windows". Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε την εφαρμογή, θα αποθηκευτεί η αποθηκευμένη κατάστασή της, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανοικτών παραθύρων εφαρμογής και των εγγράφων ή των δεδομένων που περιέχουν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ίδια προσέγγιση κατά περίπτωση για τη διαχείριση του Resume όταν το ενεργοποιείτε παγκοσμίως. Αυτή τη φορά, όταν χρησιμοποιείτε το πλήκτρο επιλογής, η καταχώρηση μενού "Quit" θα αλλάξει σε "Quit and Close All Windows". Αυτή η εντολή αναγκάζει την εφαρμογή να ξεχάσει όλες τις αποθηκευμένες καταστάσεις παραθύρων και εγγράφων. Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε την εφαρμογή, θα ανοίξει χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Απενεργοποίηση συνέχισης κατά εφαρμογή

Ένα πράγμα που θα ήθελα να επαναλάβω θα μου επιτρέψει να κάνω είναι να το ενεργοποιήσω ή να το απενεργοποιήσω με εφαρμογή. Για παράδειγμα, θα ήθελα το Mail να ανοίγει πάντα σε ό, τι δουλεύω τελευταίο, αλλά θα προτιμούσα το Safari να ανοίξει στην αρχική σελίδα μου, όχι στην τελευταία ιστοσελίδα που επισκέφτηκα.

Το OS X δεν διαθέτει ενσωματωμένη μέθοδο ελέγχου του Resume σε επίπεδο εφαρμογής, τουλάχιστον όχι άμεσα. Ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε σχεδόν το ίδιο επίπεδο ελέγχου, αξιοποιώντας την ικανότητα του Finder να κλειδώνει αρχεία και να εμποδίζει την τροποποίησή τους.

Η μέθοδος κλειδώματος λειτουργεί ως εξής: Το Resume αποθηκεύει την αποθηκευμένη κατάσταση μιας εφαρμογής σε ένα φάκελο που δημιουργεί για κάθε εφαρμογή. Εάν κλειδώσετε αυτόν τον φάκελο έτσι ώστε να μην μπορεί να αλλάξει, το Resume δεν θα μπορέσει να αποθηκεύσει τα δεδομένα που χρειάζεται για να επαναδημιουργήσει την αποθηκευμένη κατάσταση την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε την εφαρμογή.

Αυτό είναι λίγο δύσκολο, επειδή ο φάκελος που θέλετε να κλειδώσετε δεν δημιουργείται μέχρι να συνεχιστεί η σωστή αποθήκευση των πληροφοριών της τρέχουσας κατάστασης μιας εφαρμογής. Πρέπει να ξεκινήσετε την εφαρμογή με την οποία θέλετε να αποφύγετε να συνεργαστείτε και, στη συνέχεια, να τερματίσετε την εφαρμογή με τα προεπιλεγμένα παράθυρα ανοιχτά. Αφού αποθηκευτεί η κατάσταση της εφαρμογής από το Resume, μπορείτε να κλειδώσετε τον κατάλληλο φάκελο για να αποφύγετε την επαναφορά του Resume από την κατάσταση αποθήκευσης για αυτήν την εφαρμογή.

Ας εργαστούμε μέσω ενός παραδείγματος. Υποθέτουμε ότι ποτέ δεν θέλετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari να θυμάται τον τελευταίο ιστότοπο που προβάλατε.

  1. Αρχίστε με την εκκίνηση του Safari .
  2. Ανοίξτε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπως την αρχική σας σελίδα, ή το Safari να εμφανίσει μια κενή ιστοσελίδα.
  3. Βεβαιωθείτε ότι κανένα άλλο παράθυρο ή καρτέλα Safari δεν είναι ανοιχτό.
  4. Κλείστε το Safari.
  5. Όταν τερματίσει το Safari, το Resume θα δημιουργήσει τον αποθηκευμένο φάκελο του Safari, ο οποίος περιέχει πληροφορίες σχετικά με το παράθυρο του Safari και το περιεχόμενό του.
  6. Για να αποτρέψετε την αποθήκευση του αποθηκευμένου φάκελου κατάστασης του Safari από το Resume, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.
  7. Κάντε κλικ στην επιφάνεια εργασίας ή επιλέξτε το εικονίδιο του Finder από το Dock.
  8. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής και επιλέξτε "Go" από το μενού Finder.
  9. Από το μενού Finder's Go, επιλέξτε "Βιβλιοθήκη".
  10. Ο φάκελος "Βιβλιοθήκη" για τον τρέχοντα λογαριασμό χρήστη θα ανοίξει σε ένα παράθυρο Finder.
  11. Ανοίξτε το φάκελο "Αποθηκευμένη κατάσταση εφαρμογής".
  12. Εντοπίστε τον αποθηκευμένο φάκελο κατάστασης για το Safari. Τα ονόματα των φακέλων ακολουθούν τη μορφή: com.manufacturers name.application name.savedState. Επομένως, ο αποθηκευμένος κατάστασης του Safari θα ονομάζεται com.apple.Safari.savedState.
  13. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο com.apple.Safari.savedState και επιλέξτε "Λήψη πληροφοριών" από το αναδυόμενο μενού.
  1. Στο παράθυρο Πληροφορίες που ανοίγει, τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο Κλειδωμένο.
  2. Κλείστε το παράθυρο Πληροφορίες.
  3. Ο αποθηκευμένος φάκελος κρατήματος του Safari είναι πλέον κλειδωμένος. Η συνέχιση δεν θα μπορέσει να αποθηκεύσει τυχόν μελλοντικές αλλαγές.

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία κλειδώματος για οποιεσδήποτε εφαρμογές που δεν θέλετε να επηρεάσει το Resume.

Το Resume χρειάζεται μια μικρή προσοχή από την Apple για να γίνει ένα πραγματικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Εν τω μεταξύ, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Resume θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να χειριστείτε τις εφαρμογές λίγο χρησιμοποιώντας το πλήκτρο επιλογής κατά το κλείσιμο ή το κλείδωμα των αρχείων Finder.

Δημοσιεύθηκε: 12/28/2011

Ενημερώθηκε: 8/21/2015