Σκλήρυνση του ήχου αυτοκινήτου στατική

Γιατί ο ήχος του αυτοκινήτου μου είναι τόσο στατικός;

Η λέξη "στατική" σημαίνει πολλά πράγματα σε πολλούς ανθρώπους και υπάρχουν σχεδόν όλοι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να δημιουργηθεί "στατικό" σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου. Το ζήτημα είναι ότι οτιδήποτε δημιουργεί οποιοδήποτε είδος ηλεκτρικού πεδίου μπορεί να εισάγει ανεπιθύμητο θόρυβο στο ηχητικό σας σύστημα και υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα στο αυτοκίνητό σας που παράγουν ηλεκτρικά πεδία.

Τα πάντα από τον εναλλάκτη σας, από τον κινητήρα του υαλοκαθαριστήρα του παρμπρίζ μέχρι τα υπάρχοντα εξαρτήματα του ηχοσυστήματός σας, μπορούν να παράγουν διαφορετικά επίπεδα και τύπους θορύβου και στατικών. Έτσι, ενώ είναι δυνατόν να απομονώσετε και να διορθώσετε την πηγή σχεδόν οποιουδήποτε τύπου στατικού αυτοκινήτου, χρειάζεται συχνά κάποια πραγματική δουλειά και ίσως και κάποια χρήματα.

Παρακολούθηση της πηγής στατικής και θορύβου

Το πρώτο βήμα για την εύρεση της πηγής του στατικού ή του θορύβου του αυτοκινήτου σας είναι να προσδιορίσετε αν το πρόβλημα είναι με το ραδιόφωνο, αξεσουάρ όπως το ενσωματωμένο CD player ή εξωτερικά αξεσουάρ όπως το iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό, θα θέλετε να ξεκινήσετε ενεργοποιώντας τη μονάδα κεφαλής και να την ρυθμίσετε, ώστε να μπορείτε να ακούσετε τον θόρυβο που προσβάλλει.

Σε περιπτώσεις όπου ο θόρυβος εμφανίζεται μόνο όταν ο κινητήρας είναι ενεργοποιημένος και αλλάζει σε αγωνιστική τάση μαζί με τις στροφές RPM του κινητήρα, τότε το πρόβλημα πιθανότατα έχει να κάνει με τον εναλλάκτη σας. Αυτός ο τύπος ομιλητή φωνητικών αυτοκινήτων μπορεί συνήθως να καθοριστεί με την εγκατάσταση κάποιου είδους φίλτρου θορύβου . Εάν υπάρχει θόρυβος ανεξάρτητα από το εάν ο κινητήρας λειτουργεί, θα πρέπει να σημειώσετε ποιες πηγές ήχου σχετίζονται με το θόρυβο και να προχωρήσετε.

Σταθεροποίηση ραδιοφώνου αυτοκινήτου AM / FM

Εάν ακούτε μόνο τη στατική όταν ακούτε ραδιόφωνο και όχι όταν ακούτε CD ή βοηθητικές πηγές ήχου, τότε το πρόβλημα είναι είτε με την κεραία, τον δέκτη είτε με κάποια εξωτερική πηγή παρεμβολών. Για να προσδιορίσετε την πηγή των παρεμβολών, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη μονάδα κεφαλής , να εντοπίσετε το καλώδιο κεραίας και να εκτελέσετε άλλες σχετικές λειτουργίες, ώστε να προχωρήσετε μόνο με αυτό το είδος διάγνωσης εάν είστε κάπως άνετοι που εργάζεστε με ήχο αυτοκινήτου.

Τα βασικά βήματα αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνουν:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι εξωτερικό
  2. Ελέγξτε τη σύνδεση γείωσης ραδιοφώνου αυτοκινήτου
  3. Αποσυνδέστε την κεραία του ραδιοφώνου και ελέγξτε αν ο ήχος παραμένει εκεί
  4. Ελέγξτε αν η κίνηση του καλωδίου κεραίας καταργεί τη στατική λειτουργία
  5. Ελέγξτε εάν η μετακίνηση άλλων συρμάτων απομακρύνει το στατικό

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι εάν υποφέρετε από έναν θόρυβο που έχει να κάνει με την κεραία σας, ίσως θελήσετε να δώσετε προσοχή στο κατά πόσον οι στατικές αλλαγές καθώς οδηγείτε γύρω. Εάν εμφανίζεται μόνο σε ορισμένα μέρη ή είναι χειρότερο σε κάποια μέρη από άλλα, τότε η πηγή του προβλήματος είναι εξωτερική και πιθανόν να μην μπορείτε να κάνετε πολλά γι 'αυτό. Μπορεί επίσης να θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζετε απλώς το φαινόμενο που ονομάζεται περίφραξη .

Αφού βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι εξωτερικό του αυτοκινήτου σας, το επόμενο βήμα για να βρείτε την πηγή του στατικού ραδιοφώνου αυτοκινήτου AM / FM είναι να ελέγξετε τη σύνδεση γείωσης της κεντρικής μονάδας. Για να το κάνετε αυτό, συνήθως θα πρέπει να αφαιρέσετε τη μονάδα κεφαλής και μπορεί επίσης να χρειαστεί να τραβήξετε πίσω το τάπητα, να αφαιρέσετε τα ταμπλό ή να αφαιρέσετε άλλα εξαρτήματα για να βρείτε το καλώδιο γείωσης και να εντοπίσετε το σημείο στο οποίο είναι βιδωμένο στο πλαίσιο ή το πλαίσιο. Αν η σύνδεση είναι χαλαρή, διαβρωμένη ή σκουριασμένη, τότε θα θέλετε να την σφίξετε, να καθαρίσετε ή να τη μετακινήσετε όπως είναι απαραίτητο. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η μονάδα κεφαλής δεν είναι γειωμένη στον ίδιο χώρο με οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει έναν βρόχο γείωσης.

Αν το έδαφος είναι καλό ή σταθεροποιείται, δεν ξεφορτώνεται το στατικό σας, τότε θα θέλετε να αποσυνδέσετε την κεραία από το πίσω μέρος της μονάδας κεφαλής, να γυρίσετε τη μονάδα κεφαλής και να ακούσετε τη στατική. Πιθανότατα δεν θα μπορείτε να συντονίσετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, εκτός εάν ζείτε κοντά σε ένα ισχυρό σήμα, αλλά θα εξακολουθείτε να θέλετε να ακούσετε το ίδιο παλιό στατικό ή θόρυβο που έχετε ακούσει πριν. Εάν η αφαίρεση της κεραίας απαλλαγεί από τη στατική, τότε η παρεμβολή πιθανότατα εισάγεται κάπου κατά μήκος της διαδρομής του καλωδίου κεραίας. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να μετακινήσετε εκ νέου το καλώδιο της κεραίας έτσι ώστε να μην διασχίζει ή να έρχεται κοντά σε οποιαδήποτε καλώδια ή ηλεκτρονικές συσκευές που ενδέχεται να προκαλέσουν παρεμβολές. Εάν αυτό δεν διορθώνει το πρόβλημα ή δεν βρίσκετε πιθανές πηγές παρεμβολών, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε την ίδια την κεραία.

Εάν η αφαίρεση της κεραίας δεν ξεφορτωθεί τη στατική, τότε ο θύμα που προσβάλλει εισάγεται κάπου αλλού. Θα θελήσετε να αφαιρέσετε τη μονάδα κεφαλής σε αυτό το σημείο, αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, και να αναδιατάξετε προσεκτικά όλα τα καλώδια έτσι ώστε να μην βρίσκονται κοντά σε άλλα καλώδια ή συσκευές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρεμβολές. Αν αυτό απομακρύνει τον θόρυβο, τότε θα θέλετε να επανατοποθετήσετε προσεκτικά την κεφαλή έτσι ώστε τα καλώδια να παραμείνουν στην ίδια βασική θέση. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποιο είδος φίλτρου θορύβου ηλεκτρικής γραμμής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα μπορείτε να απαλλαγείτε από τον θόρυβο απλά μετακινώντας τα καλώδια. Εάν εξακολουθείτε να ακούτε το θόρυβο με τη μονάδα κεφαλής που έχει αφαιρεθεί από την παύλα και μετακινώντας την γύρω δεν αλλάζει καθόλου το θόρυβο, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι η ίδια η κεφαλή είναι ελαττωματική με κάποιο τρόπο. Αν ο θόρυβος αλλάξει όταν μετακινήσετε τη μονάδα κεφαλής γύρω, τότε ο μόνος τρόπος για να το ξεφορτωθείτε είναι είτε να μετακινήσετε τη μονάδα κεφαλής είτε να την προστατεύσετε με κάποιο τρόπο. Η εγκατάσταση ενός φίλτρου θορύβου μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Προσέγγιση άλλων πηγών του στατικού αυτοκινήτου

Αν διαπιστώσετε ότι η στατική εμφάνιση εμφανίζεται όταν συνδέετε μια βοηθητική πηγή ήχου, όπως το iPod ή μια δορυφορική ραδιοφωνική μελωδία, και δεν συμβαίνει όταν ακούτε ραδιόφωνο ή CD player, τότε έχετε να κάνετε έναν βρόχο γείωσης . Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να εντοπίσετε την πηγή του βρόχου γείωσης και να το διορθώσετε, αν και η εγκατάσταση ενός απομονωτή γείωσης είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ακούτε στατικά ανεξάρτητα από την πηγή που επιλέγετε. Αν ακούτε το θόρυβο κατά την ακρόαση του ραδιοφώνου, του CD player και των βοηθητικών πηγών ήχου, τότε θα μπορούσατε να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα βρόχου γείωσης ή αλλιώς θα εισάγεται θόρυβος κάπου αλλού στο σύστημα. Για να καταλάβετε πού θέλετε να ανατρέξετε στην προηγούμενη ενότητα για να αποκλείσετε τα καλώδια γείωσης και τροφοδοσίας. Αν έχετε όμως έναν ενισχυτή , αυτό μπορεί να είναι και πηγή θορύβου.

Για να διαπιστώσετε εάν ο θόρυβος προέρχεται από τον ενισχυτή, θα θέλετε να αποσυνδέσετε τα καλώδια από την είσοδο του ενισχυτή. Αν ο θόρυβος απομακρυνθεί, τότε θα θέλετε να τα επανασυνδέσετε στον ενισχυτή και να τα αποσυνδέσετε από τη μονάδα κεφαλής. Αν ο θόρυβος επανέλθει, τότε θα θέλετε να ελέγξετε τον τρόπο δρομολόγησης. Εάν τα καλώδια patch κατευθύνονται κοντά σε οποιαδήποτε καλώδια τροφοδοσίας, τότε η επανατοποθέτηση τους μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Εάν είναι σωστά δρομολογημένα, τότε η αντικατάστασή τους με καλώδια καλυμμένης καλωδίωσης υψηλότερης ποιότητας μπορεί να διορθώσουν το πρόβλημα. Αν όχι, τότε ένας απομονωτής βρόχου γείωσης μπορεί να κάνει το τέχνασμα.

Εάν ακούσετε κάποιο θόρυβο με τα καλώδια επιμερισμού που έχουν αποσυνδεθεί από τις εισόδους του ενισχυτή, θα θέλετε να εξετάσετε τον ίδιο τον ενισχυτή. Εάν κάποιο τμήμα του ενισχυτή έρχεται σε επαφή με γυμνό μέταλλο, θα πρέπει να το μετακινήσετε ή να τον τοποθετήσετε σε μη αγώγιμο διαχωριστικό από ξύλο ή καουτσούκ. Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα ή ο ενισχυτής δεν έρχεται σε επαφή με το πλαίσιο ή το πλαίσιο του οχήματος, τότε θα πρέπει να ελέγξετε το καλώδιο γείωσης του ενισχυτή. Θα πρέπει να είναι λιγότερο από δύο πόδια σε μήκος και στενά συνδεδεμένο με ένα καλό έδαφος κάπου στο σασί. Εάν δεν συμβαίνει, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ένα καλώδιο γείωσης του σωστού μήκους και να το συνδέσετε σε μια γνωστή καλή γείωση. Εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα ή το έδαφος ήταν καλό, αρχικά, ο ενισχυτής μπορεί να είναι ελαττωματικός.