Ξέρετε ότι μπορείτε να χωρίσετε το πληκτρολόγιο iPad σε δύο;

Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να πληκτρολογήσετε το πληκτρολόγιο οθόνης του iPad ενώ κρατάτε το iPad στα χέρια σας, γνωρίζετε ότι μπορεί μερικές φορές να είναι μια δύσκολη εργασία. Ειδικά εάν κρατάτε το iPad σε οριζόντια λειτουργία. Η δυνατότητα να χωρίσετε το πληκτρολόγιο είναι ένα από τα πολλά κρυμμένα κόλπα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Αν είστε πραγματικά καλοί στην πληκτρολόγηση με το αντίχειρά σας στο τηλέφωνό σας, αυτή η λειτουργία ενδέχεται να επιταχύνει την πληκτρολόγηση σας ακόμα και όταν δεν κρατάτε το iPad στο πλάι του.

Μπορείτε να χωρίσετε το πληκτρολόγιο iPad με δύο τρόπους:

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο πληκτρολογίου . Το πλήκτρο πληκτρολογίου στην κάτω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου οθόνης κάνει συνήθως το πληκτρολόγιο να εξαφανίζεται. Αλλά αν κρατάτε το δάχτυλό σας κάτω, εμφανίζεται ένα μενού). Αυτό το μενού θα σας επιτρέψει να αποσυνδέσετε το πληκτρολόγιο, το οποίο το τοποθετεί στη μέση της οθόνης ή απλά να διαιρέσετε το πληκτρολόγιο σε δύο. Δυστυχώς, αυτό θα σας επιτρέψει να το χωρίσετε μόνο σε κατάσταση αδράνειας, πράγμα που σημαίνει ότι το πληκτρολόγιο θα αιωρείται στη μέση της οθόνης. Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη που ελπίζουμε να επιδιορθωθεί σε μια μελλοντική ενημέρωση.
  2. Τραβήξτε το πληκτρολόγιο εκτός . Υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος διαίρεσης του πληκτρολογίου. Μπορείτε να το τραβήξετε με τα δάχτυλά σας. Κάνετε αυτό τοποθετώντας τα δάχτυλά σας ή τους αντίχειρές σας στη μέση του πληκτρολογίου και στη συνέχεια τα μετακινείτε σε κάθε πλευρά της οθόνης για να τραβήξετε ουσιαστικά το πληκτρολόγιο. Ωστόσο, η προσθήκη του Virtual Touchpad στο πληκτρολόγιο στο iOS 9 το καθιστά λίγο πιο δύσκολο. Αν ενεργοποιήσετε το εικονικό touchpad, το iPad δεν θα αναγνωρίσει τη χειρονομία για να χωρίσει το πληκτρολόγιο.
    1. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το τράβηγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε το iPad στο τραπέζι και χρησιμοποιώντας τη χειρονομία " σμίκρυνση " στο πληκτρολόγιο. Αυτό επιτυγχάνεται τοποθετώντας τα δάχτυλά σας μαζί και στη συνέχεια τα απομακρύνονται. Αν το κάνετε αυτό με το χέρι σας τοποθετημένο έτσι ώστε τα δάχτυλά σας να μετακινούνται οριζόντια κατά μήκος του πληκτρολογίου όταν κάνετε τη χειρονομία, θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία πληκτρολογίου με διαχωρισμό. Και επειδή το κάνετε με το ένα χέρι, μπορεί να είναι πιο εύκολο για το iPad να το αναγνωρίσει.

Τα κρυμμένα κλειδιά στο πληκτρολόγιο διαχωρισμού

Η Apple είναι γνωστή για τα μικρά πράγματα που βάζουν την τελική πινελιά σε ένα προϊόν ή ένα χαρακτηριστικό και δεν διαφέρει από το πληκτρολόγιο με split. Υπάρχουν πραγματικά κρυμμένα κλειδιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν έχετε το πληκτρολόγιο σε split mode. Η πρώτη σειρά πλήκτρων στο δεξί μισό του πληκτρολογίου μπορεί να προσπελαστεί στο αριστερό πληκτρολόγιο πληκτρολογώντας στη θέση τα πλήκτρα θα ήταν αν το πληκτρολόγιο συνέχισε χωρίς τη διάσπαση. Έτσι, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα Y πιέζοντας το δάκτυλό σας ακριβώς δεξιά από το T και μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα H πατώντας ακριβώς στα δεξιά του G. Αυτό λειτουργεί και από την άλλη πλευρά, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογήσετε ένα T πατώντας στα αριστερά του Y.

Έτσι εάν είστε εξοικειωμένοι με την επίτευξη αυτών των πλήκτρων με μεγαλύτερο τέντωμα ενώ πληκτρολογείτε αντίχειρα, θα πρέπει να είστε σε θέση να το κάνετε στο πληκτρολόγιο.

Πώς να κάνετε το πληκτρολόγιο ολόκληρο και πάλι

Αφού τελειώσετε με το πληκτρολόγιο με διαχωρισμό, μπορείτε να "αποπληρώσετε" το πληκτρολόγιο με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο του πληκτρολογίου για να εμφανιστεί το μενού ή μπορείτε να πιέσετε το πληκτρολόγιο μαζί με τα δάχτυλά σας. Αυτό λειτουργεί πραγματικά λίγο πιο ομαλά από το τράβηγμα τους μακριά. Απλά τοποθετήστε τα δάχτυλά σας κάτω στα μεσαία άκρα του κάθε μισού πληκτρολογίου και μετακινήστε τα δάχτυλά σας μαζί.