Αναθεώρηση: Ασύρματο σύστημα ηχείων Sonawall SonaStudio 2.1

01 από 05

AirPlay, Bluetooth ... Plus Real Stereo;

Brent Butterworth

Ένα από τα προβλήματα με τα ασύρματα ηχεία all-in-one (τα οποία πρόσφατα επανεξέτασα μαζικά για το The Wirecutter, με ξεχωριστά roundups για AirPlay και Bluetooth) είναι ότι όλοι οι οδηγοί ηχείων είναι κολλημένοι μαζί σε ένα μικρό κιβώτιο που δεν μπορεί να το παραδώσει ωραίο, μεγάλο, ευρύχωρο στερεοφωνικό ήχο. Τα Soundbars μπορούν να αποδώσουν κάπως περισσότερο στερεοφωνικό διαχωρισμό, αλλά είναι σχεδιασμένα περισσότερο για ταινίες από μουσική.

Το Sonawall SonaStudio 2.1 είναι ένα σύστημα "οτιδήποτε", σχεδιασμένο για να γεμίσει τους ρόλους ενός πλήρους συστήματος στερεοφωνικής μουσικής και ενός συστήματος για την ενίσχυση του ήχου της τηλεόρασης. Λειτουργεί επίσης ως ηχητικό σύστημα επιφάνειας εργασίας.

Το κλειδί είναι δύο μικροσκοπικοί δορυφόροι, καθένας από τους οποίους φιλοξενεί έναν οδηγό πλήρους φάσματος 2 ιντσών. Οι δορυφόροι έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται σε επίπεδη επιφάνεια σε τοίχο ή επίπεδες σε οριζόντια επιφάνεια, αν προτιμάτε, και είναι εφοδιασμένοι με συγκολλητικά Velcro με συγκολλητική επένδυση. Έχοντας αυτά τα όρια κοντά, αυξάνεται η παραγωγή κατά περίπου +6 dB εάν βρίσκονται σε τοίχο ή γραφείο, +12 dB αν βρίσκονται στη διασταύρωση δύο τοίχων ή +18 dB αν βρίσκονται σε μια γωνία.

Αυτή η επιπλέον έξοδος δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς οδηγούς να διατηρούν το τροφοδοτούμενο υπογούφερ, το οποίο διαθέτει ένα γούφερ 6,5 ιντσών, όλες τις εισόδους και εξόδους και τους ενισχυτές που χρειάζονται για να τροφοδοτήσουν τον εαυτό τους και τους δορυφόρους. (Η συνολική ισχύς εμφανίζεται ως 150 watt στη μονάδα και 100 watt στην ιστοσελίδα.) Μικρό τηλεχειριστήριο αυξάνει την ένταση και επιλέγει την είσοδο και ένα μικρό μεταλλικό κιβώτιο με μπροστινές ενδείξεις LED (βλέπε επόμενο πάνελ) χρησιμεύει ως τηλεχειριστήριο αισθητήρα και την ενεργή ένδειξη εισαγωγής.

Το ασύρματο Bluetooth είναι ενσωματωμένο και υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος προσαρμογέας AirPlay για ροή χωρίς απώλειες (ασυμπίεστος) ήχος από iPhones, iPads, υπολογιστές και σκληρούς δίσκους σε δίκτυο. (Για λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή μεταξύ των ασύρματων προτύπων ήχου, ελέγξτε έξω "Ποια ασύρματη τεχνολογία ήχου είναι κατάλληλη για εσάς;"

Σε $ 1.199, το SonaStudio 2.1 δεν είναι φθηνό σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές ήχου και μικρά υπογούφερ / δορυφορικά συστήματα. Αλλά είναι μόνο 200 δολάρια περισσότερο από το ηχείο MartinLogan Crescendo AirPlay / Bluetooth και σας δίνει κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει το σύστημα ή το sound-all-in-one: πραγματικός στερεοφωνικός ήχος.

02 του 05

Sonawall SonaStudio 2.1: Χαρακτηριστικά και εργονομία

Brent Butterworth

• Ασύρματη λειτουργία AirPlay μέσω προσαρμογέα που περιλαμβάνεται
• Ασύρματη σύνδεση Bluetooth
• Οπτικές και ομοαξονικές ψηφιακές εισόδους Toslink
• Αναλογικές αναλογικές και RCA αναλογικές είσοδοι 3,5 χιλ
• Δύο δορυφορικά ηχεία με οδηγούς πλήρους φάσματος 2 ιντσών
• Ενσωματωμένο υπογούφερ με γούφερ 6,5 ιντσών
• Ενισχυτής κατηγορίας D για υποσυνδέτες και δορυφόρους
• Τηλεχειριστήριο
• Έλεγχοι στάθμης για υπογούφερ και δορυφόρους
• Έλεγχος συχνότητας διασταύρωσης υπογούφερ 40-240 Hz
• Διακόπτης αύξησης μπάσων +3 dB
• Διαστάσεις, δορυφόροι: 2,5 x 2,5 x 3 in / 63 x 63 x 76 mm
• Διαστάσεις, υπογούφερ: 17 x 10 x 8 in / 428 x 252 x 202 mm
• Βάρος, δορυφόροι: 6.2 oz / 176 g
• Βάρος, υπογούφερ: 16,4 lb / 7,4 kg

Η εγκατάσταση του SonaStudio 2.1 είναι εύκολη ως επί το πλείστον. Οι δορυφόροι είναι μικροί και ταιριάζουν σχεδόν οπουδήποτε. Τους κολλάτε μόνο σε ό, τι θέλετε να τους κολλήσετε και συμπεριλαμβάνονται καλώδια για να συνδεθούν με το δευτερεύον. (Τις έβαλα στις γωνίες του δωματίου μου, περίπου 4 πόδια επάνω, και επίσης προσπάθησα να τους βάλω επάνω στα αριστερά και δεξιά γωνίες του δωματίου.) Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σημείο διέλευσης μεταξύ του δορυφόρου και του subwoofer είναι υψηλό - - περίπου 240 Hz - θα πρέπει να τοποθετήσετε το υπο-κάπου περίπου μεταξύ των δύο δορυφόρων, στο πάτωμα. Διαφορετικά, τα αυτιά σας μπορεί να εντοπίσουν το υπο-ήχο, να ακούσουν από πού προέρχεται ο ήχος - και μπορεί να ακούσετε φωνές που προέρχονται από αυτό, που ακούγεται αφύσικη.

Η ενσωμάτωση μιας οπτικής ψηφιακής εισόδου Toslink κάνει το SonaStudio πρακτικό να χρησιμοποιηθεί για τον ήχο της τηλεόρασης, επειδή οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν έξοδο Toslink. Μια προειδοποίηση: Με τηλεοράσεις όπως συσκευές LG που εκπέμπουν μόνο Dolby Digital μέσω Toslink, η είσοδος Toslink του SonaStudio δεν θα λειτουργήσει. Αλλά η τηλεόραση θα έχει πιθανώς μια αναλογική έξοδο ήχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού.

Η μία περιπλοκή που αντιμετώπισα είναι η εγκατάσταση του προσαρμογέα AirPlay, ο οποίος δεν συμβαίνει τόσο ομαλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα από τα σημερινά ηχεία AirPlay. Τα περισσότερα τρέχοντα μοντέλα AirPlay χρησιμοποιούν μια εφαρμογή ή μια απευθείας σύνδεση με μια συσκευή iOS για να εκτελέσουν την εγκατάσταση λίγο πολύ αυτόματα. Το εγχειρίδιο μου έδωσε οδηγίες για να προωθήσω το κουμπί WPA στο δρομολογητή μου, αλλά ο δρομολογητής μου δεν έχει ένα, οπότε έπρεπε να το εγκαταστήσω με το χέρι, μεταβαίνοντας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση δικτύου του προσαρμογέα, ιστοσελίδα. Χρειάστηκαν μερικά ακόμα λεπτά και περισσότερα προβλήματα, αλλά μόλις έκανα τη σύνδεση, ήταν χωρίς προβλήματα.

Υπάρχει ένα εργονομικό πρόβλημα με το SonaStudio, όμως: Τα μόνα εύκολα προσβάσιμα χειριστήρια βρίσκονται στο τηλεχειριστήριο, το οποίο είναι μικροσκοπικό και εύκολο να χάσει. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το σύστημα εάν χάσετε το τηλεχειριστήριο, χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια υπογούφερ και δορυφορικού επιπέδου στο πίσω μέρος και περιστρέφοντας τον κύριο διακόπτη ρεύματος στο πίσω μέρος για να ενεργοποιήσετε τη μονάδα, αλλά είναι ένα είδος πόνου.

03 του 05

Sonawall SonaStudio 2.1: Απόδοση

Brent Butterworth

Μετά την ακρόαση πολλών ασύρματων ηχείων all-in-one, ήταν εντυπωσιακό να ακούσουμε την τεράστια στερεοφωνική ηχητική σκηνή που δημιούργησε το SonaStudio. Ήμουν έκπληκτος πόσο καλά η στερεοφωνική εικόνα επικεντρωνόταν μεταξύ των δύο ομιλητών, αν και χωρίστηκαν από το πλήρες πλάτος του δωματίου. δεν υπήρχε ηχητική "τρύπα στη μέση". Σε ένα κομμάτι όπως το "Rosanna" (ένα από τα αγαπημένα μου δοκιμαστικά κομμάτια ), το SonaStudio φωτίζει πραγματικά το δωμάτιο με ηχητικό τρόπο με τρόπο που δεν μπορεί να ταιριάζει ποτέ με το ασύρματο ηχείο ή το ηχοσύστημα all-in-one. Ήταν εύκολο να ακούσετε ακριβή τοποθέτηση εικόνων σε όλο το στερεοφωνικό ηχητικό πεδίο σε σκληρά τεστ απεικόνισης-δοκιμών όπως "Οι Άγιοι" από το Παγκόσμιο Κουαρτέτο Σαξοφώνων.

Το μπάσο ήταν πολύ γεμάτο και πολύ ακριβές, ειδικά σε σχέση με το τυπικό υπογούφερ που έρχεται με 2.1 soundbar. όλες οι χαμηλές σημειώσεις στην ζωντανή έκδοση του James Taylor για το "Shower the People" ακουγόταν ακόμα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ήμουν σε θέση να βάλω το subwoofer στο "γλυκό σημείο subwoofer" του δωματίου μου, το σημείο όπου η απόκριση των μπάσων είναι ακόμη και όταν μετράται από τη συνηθισμένη μου θέση ακρόασης. Προφανώς, δεν έχετε αυτήν την επιλογή με συστήματα all-in-one ή στερεοφωνικά συστήματα με 2 κανάλια (subwooferless).

Οι φωνές εν γένει ακουγόταν σε μεγάλο βαθμό καθαρό και αχρωματισμένο, χωρίς σημαντική υποτονικότητα, φούσκωμα, θωρακικότητα ή αφύσικα ηχητικά αντικείμενα. Το μόνο ζήτημα με την φωνητική αναπαραγωγή ήταν ότι τα αρσενικά φωνητικά δεν είχαν το σωρό που θα ήθελαν - ίσως επειδή η έξοδος των οδηγών πλήρους φάσματος των 2 ιντσών στους δορυφόρους είναι σχετικά αδύναμη κοντά στο crossover point.

Με τον ίδιο τρόπο, ο βασιλιάς "Αντίθετος άνθρωπος" του Cult ακούγεται υπέροχος, με μια τεράστια στερεοφωνική ηχητική σκηνή, ισχυρό και γεμάτο μπάσο και καθαρά φωνητικά - αλλά το σβήσιμο και η δύναμη των κατώτερων σειρών Ε και Α στην κιθάρα σβήνουν, η μελωδία δεν κλωτσούσε τόσο πολύ όσο θα έπρεπε.

Αλλά αν θέλετε ασύγκριτο ήχο, θα πρέπει να έχετε ομιλητές με αξιοπρεπή μεγέθη. Οι μικροί δορυφόροι με προγράμματα οδήγησης πλήρους εμβέλειας μπορούν να ακούγονται εξαιρετικά με πολλούς τρόπους. η διασπορά τους είναι ευρεία στα μεσαία και χαμηλότερα πτερύγια και επειδή δεν έχουν διασταύρωση ως αμφίδρομα ηχεία, δεν έχουν τις ανωμαλίες διασποράς στην περιοχή crossover που κάνουν πολλά αμφίδρομα ηχεία. Αλλά οι οδηγοί 2 ιντσών έχουν τους δυναμικούς περιορισμούς τους.

04 του 05

Sonawall SonaStudio 2.1: Μετρήσεις

Brent Butterworth

Το διάγραμμα που βλέπετε παραπάνω δείχνει τρεις αποκρίσεις συχνότητας: απόκριση του δορυφόρου SonaStudio σε άξονα (μπλε ίχνος). ο μέσος όρος των αποκρίσεων σε 0 °, ± 10 °, ± 20 ° και ± 30 ° οριζόντια (πράσινο ίχνος). και την απόκριση του υπογούφερ (πορφυρό ίχνος). Σε γενικές γραμμές, οι πιο επίπεδες και πιο οριζόντιες αυτές γραμμές φαίνονται, τόσο το καλύτερο.

Η απόκριση του δορυφόρου φαίνεται αρκετά ομαλή. Τα πρίμα αυξάνονται κατά μερικά dB κατά μέσο όρο πάνω από 2 kHz, γεγονός που μπορεί να κάνει το σύστημα να ακούγεται ελαφρώς φωτεινό. Η μέση ανταπόκριση εντός / εκτός του άξονα είναι σχεδόν η ίδια με την απόκριση επί του άξονα - δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη πόσο μικρό είναι οι οδηγοί του δορυφόρου. Η απόκριση επί του άξονα του δορυφόρου είναι ± 3,0 dB έως 10 kHz, ± 4,3 dB έως 20 kHz. Ο μέσος όρος ενεργοποίησης / απενεργοποίησης είναι ± 2,9 dB έως 10 kHz, ± 5,1 dB έως 20 kHz.

Η απόκριση ± 3 dB του υπογούφερ κυμαίνεται από 48 έως 232 Hz, με τη διασταύρωση ρυθμισμένη στη μεγαλύτερη συχνότητα (240 Hz). Η μετρούμενη απόκριση των 3 dB του δορυφόρου είναι 225 Hz, οπότε οι sats και sub θα πρέπει να μπερδεύονται καλά με τη συχνότητα υπο-διασταύρωσης που έχει ρυθμιστεί στα 240 Hz. Ωστόσο, οι δυναμικές δυνατότητες του οδηγού στο δορυφόρο θα είναι πολύ λιγότερες από τις δυναμικές δυνατότητες του υπογούφερ σε αυτή τη συχνότητα, έτσι σε υψηλότερα επίπεδα ακρόασης μπορεί να ακούσετε μια «τρύπα» μεταξύ του υπογούφερ και των δορυφόρων. Επίσης, το σχετικά υψηλό σημείο διασταύρωσης (80 έως 100 Hz είναι ο κανόνας στα μεγάλα home cinema) θα κάνει το υποδιευθυντικό, ώστε να παρατηρήσετε τους ήχους που προέρχονται από αυτό. αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με subwoofer, αν και συχνά συμβαίνει σε συστήματα με τέτοιους μικρούς δορυφόρους.

(BTW, μέτρησα την απόκριση δορυφορικής συχνότητας με έναν αναλυτή Clio 10 FW και το μικρόφωνο MIC-01, σε απόσταση 1 μέτρου πάνω από μια βάση μήκους 2 μέτρων · η μέτρηση κάτω από τα 400 Hz είναι κοντά.Η μέτρηση του υπογούφερ είναι ένα επίπεδο γείωσης απόκριση σε 1 μέτρο.)

Η μέγιστη απόδοση κατά την εκκίνηση του πρώτου Mickey's Cricke "Kickstart My Heart" είναι τόσο δυνατή όσο η συσκευή μπορεί να παίξει χωρίς ενοχλητική παραμόρφωση (περίπου στα μισά του δρόμου στο subwoofer και στους δορυφορικούς κουμπιά) 104 dB, με το μετρητή RadioShack SPL το αριστερό δορυφορικό ηχείο. Αυτό είναι πολύ δυνατά, τόσο δυνατά όσο τα πιο δυνατά ασύρματα ηχεία που έχω μετρήσει. Πολύ εντυπωσιακό.

05 του 05

Sonawall SonaStudio 2.1: Τελική λήψη

Brent Butterworth

Προφανώς, ο συντελεστής μορφής του SonaStudio δεν θα ταιριάζει σε όλους. πολλοί άνθρωποι προτιμούν το all-in-one ή το soundbar μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχουν καλώδια ηχείων. Όμως, η δραματική και ρεαλιστική στερεοφωνική απεικόνιση και ηχογράφηση του SonaStudio εκπέμπει οποιοδήποτε ηχητικό ή all-in-one, ενώ η ποιότητα μπάσων και η ισχύς του χτυπά πιθανότατα όλα τα all-in-one που έχω ακούσει και όλα τα υπογούφερ, εκτός από τα πιο προηγμένα soundwaves. Μπορεί να φαίνεται κάπως ακριβό για ένα μικρό σύστημα 2.1, αλλά για αυτό που προσφέρει η τιμή είναι στην πραγματικότητα αρκετά λογικό.