Παρτίδα Αλλάξτε τα ονόματα εικόνων με iPhoto και Photos Apps

Ταυτόχρονη αλλαγή των ονομάτων των πολλαπλών φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες και το iPhoto έχουν και μια λειτουργία αλλαγής παρτίδας για την προσθήκη ή την τροποποίηση τίτλων εικόνας. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη όταν εισάγετε νέες εικόνες σε οποιαδήποτε εφαρμογή. οι πιθανότητες είναι ότι τα ονόματά τους δεν είναι πολύ περιγραφικά, ειδικά αν οι εικόνες προέρχονταν από την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή. Ονόματα όπως το CRW_1066, το CRW_1067 και το CRW_1068 δεν μπορούν να μου πουν με μια ματιά ότι πρόκειται για τρεις εικόνες του κατώφλιτός μας που ξεχύνονται στο χρώμα του καλοκαιριού.

Είναι εύκολο να αλλάξετε το όνομα μιας μεμονωμένης εικόνας. ένας τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εύκολη συμβουλή. Αλλά είναι ακόμα πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο να αλλάζετε ταυτόχρονα τους τίτλους μιας ομάδας φωτογραφιών.

Οι φωτογραφίες και το iPhoto προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους αλλαγής των ονομάτων εικόνων. Στο iPhoto , μπορείτε να αλλάξετε παρτίδες μια ομάδα επιλεγμένων εικόνων για να έχετε ένα κοινό όνομα μαζί με έναν αυξανόμενο αριθμό που επισυνάπτεται στο όνομα για να κάνετε κάθε εικόνα μοναδική.

Στις Φωτογραφίες , μπορείτε να επιλέξετε μια ομάδα εικόνων και μια παρτίδα για να αλλάξετε τα ονόματά τους με τον ίδιο τρόπο, αλλά η εφαρμογή Φωτογραφίες, όπως υπάρχει, δεν προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης ενός αυξανόμενου αριθμού. Αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το iPhoto και η ικανότητά του να δημιουργεί μοναδικά ονόματα, είναι ακόμα χρήσιμο. σας επιτρέπει να αλλάξετε τα εισαγόμενα ονόματα φωτογραφικών μηχανών σε κάτι τουλάχιστον ημι-χρήσιμο, όπως το Backyard Summer 2016. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους για να προσθέσετε ένα μοναδικό αναγνωριστικό στα ονόματα.

Ας ξεκινήσουμε την ματιά μας στο να κάνουμε αλλαγές παρτίδας με την εφαρμογή iPhoto.

Παρτίδες αλλαγής παρτίδας στο iPhoto

  1. Εκκινήστε το iPhoto κάνοντας κλικ στο εικονίδιο iPhoto στο Dock ή κάνοντας διπλό κλικ στην εφαρμογή iPhoto στο φάκελο / Applications.
  2. Στην πλευρική γραμμή του iPhoto, επιλέξτε την κατηγορία που περιέχει τις εικόνες με τις οποίες ενδιαφέρεστε να εργαστείτε. Αυτές μπορεί να είναι Φωτογραφίες, οι οποίες θα εμφανίζουν μικρογραφίες όλων των εικόνων σας ή ίσως Τελευταία εισαγωγή, για να περιορίσετε την εμφάνιση στην τελευταία παρτίδα εικόνων που εισήγαγες πρόσφατα στο iPhoto.
  3. Επιλέξτε πολλές μικρογραφίες από την οθόνη χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους.
    • Επιλέξτε με σύρσιμο: Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κύριο κουμπί του ποντικιού και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ποντίκι για να σύρετε ένα ορθογώνιο επιλογής γύρω από τις μικρογραφίες που θέλετε να επιλέξετε.
    • Shift-select: Κρατήστε πατημένο το κουμπί shift και κάντε κλικ στην πρώτη και την τελευταία εικόνα που θέλετε να επιλέξετε. Όλες οι εικόνες μεταξύ των δύο επιλεγμένων εικόνων θα επιλεγούν επίσης.
    • Εντολή επιλογής: Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εντολών (cloverleaf) ενώ κάνετε κλικ σε κάθε εικόνα που θέλετε να συμπεριλάβετε. Μπορείτε να επιλέξετε μη συνεχόμενες εικόνες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εντολών.
  4. Μόλις επισημανθούν οι φωτογραφίες με τις οποίες θέλετε να εργαστείτε, επιλέξτε Αλλαγή παρτίδας από το μενού Φωτογραφίες.
  1. Στο φύλλο Αλλαγή παρτίδας που πέφτει κάτω, επιλέξτε Τίτλος από το αναπτυσσόμενο μενού Ρύθμιση και Κείμενο από το αναπτυσσόμενο μενού Προς.
  2. Θα εμφανιστεί ένα πεδίο κειμένου. Εισαγάγετε το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως τίτλο για όλες τις εικόνες που επιλέξατε νωρίτερα. για παράδειγμα, Ταξίδι στο Yosemite .
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο "Προσάρτηση αριθμού σε κάθε φωτογραφία". Αυτό θα προσθέσει έναν αριθμό στον τίτλο κάθε επιλεγμένης εικόνας, όπως το 'Trip to Yosemite - 1.'
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αλλαγής παρτίδας.

Η λειτουργία αλλαγής παρτίδας στο iPhoto είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να αλλάξετε γρήγορα τους τίτλους μιας ομάδας σχετικών εικόνων. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο τέχνασμα του iPhoto είναι ικανό? μπορείτε να βρείτε περισσότερα στο iPhoto Tips and Tricks .

Παρτίδα Αλλαγή ονομάτων σε φωτογραφίες

Φωτογραφίες, τουλάχιστον η έκδοση 1.5 που είναι τρέχουσα κατά τη διάρκεια αυτής της γραφής, δεν διαθέτει λειτουργία αλλαγής παρτίδας που επιτρέπει την αλλαγή ομάδας ονομάτων εικόνων, προσθέτοντας έναν αυξανόμενο αριθμό που τροποποιεί με τον τρόπο που η παλαιότερη εφαρμογή iPhoto ήταν σε θέση να κάνει . Ωστόσο, μπορείτε παρτίδες να αλλάξετε μια ομάδα επιλεγμένων εικόνων σε ένα κοινό όνομα. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται τρομερά χρήσιμο από το ρόπαλο, αλλά μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαλογή και την εργασία με μεγάλο αριθμό πρόσφατα εισαγόμενων εικόνων.

Για παράδειγμα, ίσως πήγατε διακοπές πρόσφατα και είστε έτοιμοι να εισαγάγετε όλες τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει στο ταξίδι σας. Εάν εισαγάγετε όλα αυτά ταυτόχρονα, θα καταλήξετε σε μια μεγάλη ομάδα εικόνων με την προεπιλεγμένη σύμβαση ονομασίας που επιβάλλεται από το λογισμικό της φωτογραφικής μηχανής. Στην περίπτωσή μου, αυτό θα καταλήξει να είναι εικόνες με ονόματα όπως CRW_1209, CRW_1210, και CRW_1211. δεν είναι πολύ περιγραφικό.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Φωτογραφίες για να αλλάξετε όλες τις επιλεγμένες εικόνες σε ένα κοινό όνομα, το οποίο θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις εικόνες σας.

Παρτίδα Αλλαγή ονομάτων εικόνας σε φωτογραφίες

  1. Αν οι Φωτογραφίες δεν είναι ήδη ανοιχτές, ξεκινήστε την εφαρμογή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock της ή κάνοντας διπλό κλικ στην εφαρμογή Φωτογραφίες που βρίσκεται στο φάκελο / Applications.
  2. Στις κύριες προβολές μικρογραφιών στις Φωτογραφίες, επιλέξτε την ομάδα εικόνων των οποίων τα ονόματα θέλετε να αλλάξετε παρτίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές για τις επιλογές που περιγράφονται στην ενότητα iPhoto, παραπάνω.
  3. Με πολλές επιλεγμένες μικρογραφίες, επιλέξτε Πληροφορίες από το μενού των Windows.
  4. Το παράθυρο Πληροφορίες θα ανοίξει και θα εμφανίσει διάφορα bits των πληροφοριών για τις επιλεγμένες εικόνες, συμπεριλαμβανομένης μιας καταχώρησης που θα λέει είτε "Διάφοροι τίτλοι" ή "Προσθήκη τίτλου", ανάλογα με το αν οι επιλεγμένες εικόνες έχουν τίτλους που έχουν εκχωρηθεί ή όχι.
  5. Κάντε κλικ μία φορά στο πεδίο τίτλου. θυμηθείτε ότι θα φέρουν την ένδειξη "Διάφοροι τίτλοι" ή "Προσθήκη τίτλου". αυτό θα καθορίσει ένα σημείο εισαγωγής για την εισαγωγή κειμένου.
  6. Εισαγάγετε τον κοινό τίτλο που θέλετε όλες οι επιλεγμένες εικόνες να έχουν.
  7. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε στο πληκτρολόγιό σας.

Οι επιλεγμένες εικόνες θα έχουν τον νέο τίτλο που καταχωρίσατε.

Μπόνους Φωτογραφίες Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο Πληροφορίες για να αντιστοιχίσετε τις περιγραφές και τις πληροφορίες θέσης στις εικόνες σας με τον ίδιο τρόπο που δώσατε νέους τίτλους.

Σημείωση : Παρόλο που οι Φωτογραφίες δεν έχουν επί του παρόντος τη δυνατότητα να αλλάζουν τα ονόματα με τη χρήση ενός αυξητικού μετρητή, αναμένω ότι η δυνατότητα θα προστεθεί σε μελλοντικές εκδόσεις. Όταν αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη, θα ενημερώσω αυτό το άρθρο για να σας δώσω οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της νέας δυνατότητας.