Πώς να δοκιμάσετε το στρες Δοκιμάστε το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας

Δοκιμάστε εικόνες και μήκη κειμένου για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας αντιδρά σωστά

Όταν σχεδιάζουμε ιστοσελίδες και σχεδιάζουμε πώς θα εμφανίζεται το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων, το κάνουμε συχνά με ιδανική κατάσταση. Οι επικεφαλίδες και οι περιοχές κειμένου έχουν φανταστεί ότι έχουν συγκεκριμένα μήκη, ενώ οι εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο αυτό έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζουν σε διαστάσεις που θα τους επιτρέψουν να δουλέψουν όπως επιδιώκεται στο συνολικό σχέδιο. Ακόμα κι αν αυτά τα στοιχεία είναι κάπως ρευστά ως μέρος μιας ανταποκρινόμενης ιστοσελίδας (που θα έπρεπε να είναι), θα υπάρχει ένα όριο για το πόσο ευέλικτα μπορούν να είναι.

Εάν αναπτύξετε έναν ιστότοπο σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) και επιτρέπετε στους πελάτες να διαχειρίζονται αυτόν τον ιστότοπο και να προσθέτουν νέο περιεχόμενο με την πάροδο του χρόνου, τα όρια που έχετε σχεδιάσει θα τεθούν απολύτως σε δοκιμασία. Εμπιστευθείτε το γεγονός ότι οι πελάτες σας θα βρουν τρόπους να αλλάξουν την ιστοσελίδα που ποτέ δεν έχετε ονειρευτεί ότι θα κάνουν. Αν δεν έχετε αντιληφθεί καταστάσεις πολύ έξω από τις ιδανικές με τις οποίες συνεργάστηκατε στη διαδικασία σχεδιασμού σας, η διάταξη του ιστότοπου θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγχετε το άγχος όλο το περιεχόμενο του ιστότοπου και τις πτυχές της διάταξης του ιστότοπου πριν από την εκτόξευση αυτού του ιστότοπου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Δοκιμές μεγεθών εικόνας

Χωρίς αμφιβολία, ο συνηθέστερος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σπάζουν τη διάταξη του ιστότοπού τους είναι η προσθήκη εικόνων με ακατάλληλο μέγεθος (αυτό είναι και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν αρνητικά τη συνολική απόδοση του ιστότοπου και προκαλούν αργές ταχύτητες λήψης). Αυτό περιλαμβάνει εικόνες που είναι πολύ μεγάλες, καθώς και εικόνες που είναι πολύ μικρές για να λειτουργούν όπως προορίζεται στον ιστότοπό σας.

Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το CSS για να επιβάλλετε το μέγεθος αυτών των εικόνων στη διάταξη σας, οι εικόνες που είναι άγρια ​​εκτός κλίμακας με τις αρχικές προδιαγραφές για τον ιστότοπο θα προκαλέσουν προβλήματα. Αν οι διαστάσεις μιας εικόνας είναι λανθασμένες, το CSS μπορεί να αναγκάσει την εικόνα να εμφανιστεί χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πλάτος και ύψος, αλλά μπορεί να παραμορφωθεί η ίδια η εικόνα και η αναλογία της εικόνας. Αυτό θα έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο στην εμφάνιση του ιστότοπού σας ως εικόνα που είναι πολύ μικρή θα "εκτοξευθεί" και θα χάσει την ποιότητα. Μια εικόνα που είναι πολύ μεγάλη που γίνεται μικρότερη με το CSS κάνει την εμφάνισή της ωραία και διατηρεί την ποιότητά της, αλλά το μέγεθος του αρχείου μπορεί να είναι υπερβολικά μεγάλο για το πώς χρησιμοποιείται.

Όταν δοκιμάζετε την εργασία του ιστότοπού σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει εικόνες που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής. Προσθέστε CSS και τεχνικές απόκρισης εικόνας που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις με την αλλαγή μεγέθους της εικόνας ή, σε περίπτωση λανθασμένης αναλογίας διαστάσεων, εξετάζοντας επίσης τη χρήση κάποιου είδους ιδιότητας κλιπ CSS για την περικοπή της εικόνας ανάλογα με τις ανάγκες.

Δοκιμή άλλων μέσων

Εκτός από τις εικόνες, δοκιμάστε επίσης άλλα μέσα όπως τα βίντεο στον ιστότοπό σας και δείτε πώς αυτά τα στοιχεία θα εμφανίζονται στη διάταξη σας χρησιμοποιώντας διαφορετικές τιμές μεγέθους και αναλογίας διαστάσεων. Για άλλη μια φορά, εξετάστε την απόκριση της τοποθεσίας σας και πώς θα λειτουργήσει για διαφορετικά μεγέθη συσκευών και οθόνης .

Δοκιμές επικεφαλίδων κειμένου

Μετά τις εικόνες, η περιοχή του επόμενου ιστότοπου που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα με ζωντανές ιστοσελίδες που διαχειρίζονται επαγγελματίες εκτός δικτύου είναι επικεφαλίδες κειμένων. Αυτές είναι οι υποτιθέμενες σύντομες γραμμές κειμένου που συχνά εκκινούν το περιεχόμενο μιας σελίδας ή μιας ενότητας αυτής της σελίδας. Το κείμενο πάνω από αυτήν την παράγραφο που αναφέρει "Δοκιμές Κειμένων Κειμένων" είναι ένα παράδειγμα αυτού.

Αν έχετε σχεδιάσει έναν ιστότοπο για να τοποθετήσετε μια επικεφαλίδα όπως αυτή:

"Δοκιμές επικεφαλίδων κειμένου"

Αλλά ο πελάτης σας χρησιμοποιεί το CMS για να προσθέσει ένα άρθρο με μια επικεφαλίδα όπως αυτή:

"Δοκιμές επικεφαλίδων κειμένων σε μια ποικιλία ιστοσελίδων Όλα με διαφορετικά μεγέθη Απαιτήσεις και ανάγκες χρηστών"

Στη συνέχεια, η διάταξη σας μπορεί να μην είναι σε θέση να φιλοξενήσει καθαρά όλα αυτά τα επιπλέον κείμενα. Ακριβώς όπως εσείς θα πρέπει να δοκιμάσετε το άγχος των εικόνων και των μέσων σας προσθέτοντας καταχωρήσεις που πέφτουν πολύ έξω από τα μεγέθη που αρχικά σχεδιάσατε, γι 'αυτό πρέπει να το κάνετε με επικεφαλίδες κειμένου για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ευέλικτα για να εμφανίσετε αποτελεσματικά ακόμη και υπερβολικά μεγάλες γραμμές όπως ένα παραπάνω.

Δοκιμές μήκους κειμένου

Εάν παραμείνετε στο θέμα του κειμένου, θα θέλετε επίσης να δοκιμάσετε διαφορετικά μήκη κειμένου για το κύριο περιεχόμενο στις σελίδες . Αυτό περιλαμβάνει κείμενο που είναι πολύ, πολύ μακρύ καθώς και κείμενο που είναι πολύ, πολύ σύντομο - πράγμα που μπορεί πραγματικά να είναι το θέμα που καταστρέφει πολλές διατάξεις σελίδας.

Επειδή οι ιστοσελίδες, από τη φύση τους, μεγαλώνουν σε μέγεθος για να φιλοξενήσουν το ύψος του κειμένου που περιέχουν, οι σελίδες με πολλά κείμενα συνήθως θα κλιμακώνονται στο ύψος ανάλογα με τις ανάγκες. Εκτός αν έχετε περιορίσει το ύψος της σελίδας (που δεν πρέπει να κάνετε εάν θέλετε η σελίδα σας να είναι ευέλικτη), τότε το επιπλέον κείμενο δεν πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα. Το υπερβολικά μικρό κείμενο είναι ένα άλλο ζήτημα - και είναι κάτι που πολλοί σχεδιαστές ξεχνούν να δοκιμάσουν στη διαδικασία σχεδιασμού τους.

Το υπερβολικά μικρό κείμενο μπορεί να κάνει μια σελίδα να είναι ατελής ή ακόμη και σπασμένη, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μειώσει το περιεχόμενο της σελίδας σας για να δείτε τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές στο CSS του ιστότοπού σας για να χειριστείτε αυτές τις καταστάσεις.

Ελέγξτε τη μεγέθυνση της σελίδας

Τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορεί να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Zoom σελίδας ενός προγράμματος περιήγησης ιστού για να αυξήσουν το μέγεθος της ιστοσελίδας σας. Αν κάποιος μεγεθύνει ένα μεγάλο ποσό, η διάταξη σας θα μπορούσε να καταρρεύσει. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα ΕΜ ως τη μονάδα μέτρησης για τα μεγέθη γραμματοσειράς του ιστότοπού σας καθώς και τα ερωτήματα των μέσων σας. Επειδή τα ΕΜ είναι μια σχετική μονάδα μέτρησης (με βάση το προεπιλεγμένο μέγεθος κειμένου αυτού του προγράμματος περιήγησης), είναι πιο ευνοϊκό για ευέλικτες και εύκαμπτες διατάξεις ιστοτόπων.

Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας για μεγέθυνση σελίδας και μην σταματάτε μόνο σε ένα ή δύο επίπεδα ζουμ. Μεγέθυνση του ιστότοπού σας προς τα επάνω και προς τα κάτω σε διάφορα επίπεδα για να διασφαλίσετε ότι οι σελίδες σας αντιδρούν όπως θέλετε.

Μην ξεχάσετε την ταχύτητα και την απόδοση λήψης

Καθώς δοκιμάζετε τις συνέπειες της διάταξης των αποφάσεων των πελατών, μην ξεχνάτε επίσης να δώσετε προσοχή στον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι αποφάσεις στην απόδοση ενός ιστότοπου. Οι εικόνες και το περιεχόμενο που θα προσθέσουν οι πελάτες θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ταχύτητα λήψης ενός ιστότοπου και να καταστρέψουν σοβαρά τη συνολική χρηστικότητα του ιστότοπου. Σχεδιάστε τον αντίκτυπο αυτών των προσθηκών και συμβάλλετε στη διαδικασία ανάπτυξης για να ελαχιστοποιήσετε αυτές τις επιπτώσεις.

Εάν ο ιστότοπός σας χτίζεται με έναν προϋπολογισμό απόδοσης, μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους πελάτες σας και δείξτε τους πώς να δοκιμάσετε μια ιστοσελίδα για μετρήσεις απόδοσης. Εξηγήστε σε αυτούς τη σημασία της διατήρησης αυτών των καθιερωμένων ορίων για το μέγεθος της σελίδας και την ταχύτητα λήψης και δείξτε τους πώς οι προσθήκες που κάνουν μπορούν να επηρεάσουν τον ιστότοπο ως σύνολο. Πάρτε το χρόνο να εκπαιδεύσετε τους πώς να κρατήσει την περιοχή εργασίας και να φανούν καλά. Σχετικά με την κατάρτιση ...

Η κατάρτιση πελατών είναι απαραίτητη

Είναι σημαντικό να τονίσετε τις εικόνες, το κείμενο και άλλα στοιχεία της σελίδας του ιστότοπού σας και να δημιουργήσετε στυλ που θα αντιπροσωπεύουν ακραίες περιπτώσεις, αλλά ποτέ δεν αντικαθιστά την εκπαίδευση των πελατών. Η δουλειά σας να αγκαλιάσει ένα site πρέπει να είναι πέρα ​​από το χρόνο που ξοδεύετε την εκπαίδευση των πελατών σας πώς να φροντίζουν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον ιστότοπό τους. Τελικά, ένας καλά εκπαιδευμένος πελάτης που καταλαβαίνει τις ευθύνες του και τον αντίκτυπο των αποφάσεων που κάνουν σε έναν ιστότοπο θα είναι ανεκτίμητη στις προσπάθειές σας να διατηρήσετε αυτόν τον ιστότοπο σε λειτουργία και να αναζητάτε το καλύτερο.