Πώς να συνδέσετε ένα ασύρματο ποντίκι

Κόψτε το καλώδιο και εγκαταστήστε ένα ασύρματο ποντίκι

Έτσι, έχετε αποφασίσει να κόψετε το καλώδιο και να μετακινηθείτε σε ασύρματο ποντίκι. Συγχαρητήρια! Δεν θα βρεθείτε πλέον σε αυτό το ενοχλητικό καλώδιο και έχετε κερδίσει έναν καλύτερο σύντροφο. Φυσικά, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας Windows, αλλά αυτό δεν χρειάζεται πολύ. Σύντομα θα είστε έτοιμοι.

01 από 04

Προετοιμασία του ποντικιού

Όλες οι εικόνες είναι ευγενική προσφορά της Lisa Johnston.

Η σύνδεση ενός ασύρματου ποντικιού είναι εύκολη και τα βήματα περιγράφονται εδώ χρησιμοποιώντας το Logitech M325 με στιγμιότυπα ενός φορητού υπολογιστή που εκτελεί Windows 7 , αλλά τα περισσότερα ασύρματα ποντίκια εγκαθίστανται με παρόμοιο τρόπο,

  1. Αφαιρέστε το κάλυμμα του ποντικιού και τοποθετήστε την μπαταρία (ή τις μπαταρίες). Το M325 λαμβάνει μία μόνο μπαταρία AA. Μπορείτε να δείτε το σύμβολο κράτησης θέσης για τον ασύρματο δέκτη στην ίδια περιοχή.
  2. Ο δέκτης συνδέεται στον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Αφαιρέστε τον δέκτη από αυτήν την περιοχή και τοποθετήστε την στην άκρη.
  3. Αντικαταστήστε το κάλυμμα στο ποντίκι.

02 από 04

Συνδέστε το δέκτη

Συνδέστε τον ασύρματο δέκτη σε μια εφεδρική θύρα USB στον υπολογιστή σας.

Οι δέκτες USB ποικίλουν σε μέγεθος. Ο δέκτης σας μπορεί να είναι μικρός σαν νανο-δέκτης ή πολύ μεγαλύτερος.

Μόλις συνδεθεί ο δέκτης, θα πρέπει να λάβετε ειδοποίηση ότι ο υπολογιστής έχει καταχωρήσει τη συσκευή. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, αυτή η ειδοποίηση εμφανίζεται στην κάτω δεξιά πλευρά του υπολογιστή σας, κοντά στο ρολόι.

03 του 04

Κάντε λήψη οποιωνδήποτε προγραμμάτων οδήγησης

Ανεξάρτητα από το ποντίκι που έχετε, ο υπολογιστής χρειάζεται τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να το χρησιμοποιήσει. Τα Windows εγκαθιστούν αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης για ορισμένα ποντίκια, αλλά ίσως χρειαστεί να κάνετε λήψη των προγραμμάτων οδήγησης για το ποντίκι σας με μη αυτόματο τρόπο.

Ένας τρόπος για να πάρετε τα προγράμματα οδήγησης του ποντικιού είναι να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή , αλλά ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης .

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το ποντίκι πρέπει να λειτουργήσει.

04 του 04

Πώς να προσαρμόσετε το ποντίκι

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου για να κάνετε αλλαγές στο ποντίκι, όπως για να ρυθμίσετε την ταχύτητα διπλού κλικ ή δείκτη, να αλλάξετε τα κουμπιά του ποντικιού ή να αλλάξετε το εικονίδιο του δείκτη.

Εάν προβάλλετε τις κατηγορίες στον Πίνακα Ελέγχου , μεταβείτε στο Hardware και Ήχος > Συσκευές και εκτυπωτές > Ποντίκι . Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε το εικονίδιο μικροεφαρμογής του πίνακα ελέγχου για να ανοίξετε το ποντίκι .

Ορισμένα ποντίκια διαθέτουν ειδικό λογισμικό προγράμματος οδήγησης, το οποίο μπορεί να προσαρμόσει περαιτέρω τη συσκευή. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσαρμόσετε κουμπιά και να ελέγξετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.