Κατάργηση εικονιδίων εφαρμογής από τη βάση του Mac σας

Καταργήστε τις ανεπιθύμητες εφαρμογές και έγγραφα από την αποβάθρα σας για να ελευθερώσετε χώρο

Η βάση του Mac σας φαίνεται λίγο γεμάτη, ίσως γεμάτη με εφαρμογές που σπάνια χρησιμοποιείτε; Ή έχετε προσθέσει τόσα πολλά αρχεία εγγράφων στη βάση ότι κάθε εικονίδιο έχει γίνει πολύ μικρό, καθιστώντας δύσκολο να το πείτε από το άλλο; Εάν απαντήσατε «ναι» σε κάθε ερώτηση, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε ένα κομμάτι καθαρισμού του σπιτιού και να αποχαιρετήσετε την αποβάθρα.

Πριν ξεκινήσετε τη χονδρική απομάκρυνση των εικονιδίων από την αποβάθρα σας, θυμηθείτε ότι υπάρχουν κάποιες προσαρμογές Dock που μπορείτε να εκτελέσετε, οι οποίες μπορεί να σας αφήσουν να αποφύγετε τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις εφαρμογές που χρειάζονται για να πάνε και που μπορούν να μείνουν.

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων dock , μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του εικονιδίου του Dock, να προσθέσετε ή να μειώσετε τη μεγέθυνση του Dock και να αποφασίσετε εάν η Dock πρέπει να είναι κρυμμένη, καθώς και μερικές άλλες ρυθμίσεις Dock που μπορείτε να κάνετε, οι οποίες σας επιτρέπουν να αφήσετε τον πληθυσμό Η βάση σας παραμένει αμετάβλητη.

Εάν το παράθυρο προτιμήσεων δεν σας δίνει αρκετές επιλογές, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εφαρμογή όπως το cDock για να κερδίσετε μερικές πρόσθετες επιλογές.

Εάν η προσαρμογή της Dock δεν λύσει τα προβλήματα του χώρου σας, ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης εφαρμογών, στοίβων και εικονιδίων εγγράφων από την Dock σας. Μην ανησυχείτε, όμως. Η κατάργηση εφαρμογών από την αποβάθρα δεν είναι η ίδια με την κατάργηση της εγκατάστασης εφαρμογών .

Αφαίρεση εικονιδίων σύνδεσης

Η διαδικασία αφαίρεσης εφαρμογών και εγγράφων από το Dock έχει αλλάξει λίγο κατά τη διάρκεια των ετών. Διάφορες εκδόσεις του OS X και των νεότερων macOS πρόσθεσαν τις δικές τους λεπτές αντιλήψεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μια εφαρμογή θα πρέπει να διαγραφεί από το Dock. Όμως, ανεξάρτητα από την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε , έχουμε τα προϊόντα για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από μια εφαρμογή, φάκελο ή έγγραφο που δεν επιθυμείτε πλέον να διαμένετε στην αποβάθρα σας.

Το Dock της Mac έχει ορισμένους περιορισμούς σχετικά με τα αντικείμενα που μπορούν να αφαιρεθούν. Το εικονίδιο Finder , το οποίο βρίσκεται συνήθως στην άκρη του άξονα της βάσης (όταν η βάση είναι στην προεπιλεγμένη θέση στο κάτω μέρος της οθόνης σας) και το εικονίδιο Κάδος απορριμμάτων, που βρίσκεται στην άκρα δεξιά, είναι μόνιμα μέλη της αποβάθρας. Υπάρχει επίσης ένας διαχωριστής (μια κάθετη γραμμή ή εικονίδιο με διακεκομμένη γραμμή) που σηματοδοτεί το σημείο όπου οι εφαρμογές τελειώνουν και τα έγγραφα, οι φάκελοι και άλλα στοιχεία αρχίζουν στο Dock. Ο διαχωριστής πρέπει επίσης να αφεθεί στη βάση.

Τι συμβαίνει κατά την κατάργηση ενός εικονιδίου αποβάθρας

Μία από τις σημαντικές έννοιες που πρέπει να κατανοήσουμε για το Dock είναι ότι δεν διαθέτει στην πραγματικότητα μια εφαρμογή ή ένα έγγραφο. Αντίθετα, το Dock περιέχει ψευδώνυμα , που αντιπροσωπεύονται από το εικονίδιο ενός στοιχείου. Τα εικονίδια σύνδεσης είναι απλά συντομεύσεις στην πραγματική εφαρμογή ή έγγραφο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται κάπου αλλού στο σύστημα αρχείων Mac . Για παράδειγμα, οι περισσότερες εφαρμογές βρίσκονται στο φάκελο / Applications. Και υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι όλα τα έγγραφα στην αποβάθρα σας θα διαμένουν κάπου στον αρχικό σας φάκελο .

Το θέμα είναι ότι η προσθήκη ενός στοιχείου στη βάση δεν μετακινεί το σχετικό στοιχείο από την τρέχουσα θέση του στο σύστημα αρχείων Mac στη βάση. Δημιουργεί μόνο ένα ψευδώνυμο. Ομοίως, η κατάργηση ενός στοιχείου από το Dock δεν διαγράφει το αρχικό στοιχείο από τη θέση του στο σύστημα αρχείων του Mac. Απλά καταργεί το ψευδώνυμο από το Dock. Η κατάργηση μιας εφαρμογής ή ενός εγγράφου από τη βάση δεν προκαλεί τη διαγραφή του στοιχείου από το Mac. Απομακρύνει μόνο το εικονίδιο και το ψευδώνυμο από το Dock.

Μέθοδοι κατάργησης εικονιδίων από την αποβάθρα

Ανεξάρτητα από την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε, η κατάργηση ενός εικονιδίου Dock είναι μια εύκολη διαδικασία, αν και πρέπει να γνωρίζετε μια λεπτή διαφορά μεταξύ των εκδόσεων του OS X.

Αφαίρεση εικονιδίου σύνδεσης: OS X Lion and Earlier

  1. Κλείστε την εφαρμογή, εάν είναι ανοιχτή. Αν καταργείτε ένα έγγραφο, δεν χρειάζεται να κλείσετε πρώτα το έγγραφο, αλλά ίσως είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό.
  2. Κάντε κλικ και σύρετε το εικονίδιο του στοιχείου από το Dock προς την επιφάνεια εργασίας. Μόλις το εικονίδιο είναι εντελώς έξω από το Dock, μπορείτε να αφήσετε το ποντίκι ή το κουμπί του trackpad .
  3. Το εικονίδιο θα εξαφανιστεί με μια ριπή καπνού.

Αφαίρεση εικονιδίου σύνδεσης: OS X Mountain Lion και αργότερα

Η Apple πρόσθεσε μια μικρή βελτίωση στη μεταφορά ενός εικονιδίου Dock στο OS X Mountain Lion και αργότερα. Είναι ουσιαστικά η ίδια διαδικασία, αλλά η Apple εισήγαγε μια μικρή καθυστέρηση για να θέσει τέρμα στους χρήστες Mac που αφαιρούν τυχαία τα εικονίδια Dock.

  1. Εάν εκτελείται μια εφαρμογή, καλό θα ήταν να κλείσετε την εφαρμογή πριν προχωρήσετε.
  2. Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από το εικονίδιο του στοιχείου Dock που θέλετε να καταργήσετε.
  3. Κάντε κλικ και σύρετε το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας.
  4. Περιμένετε μέχρι να δείτε μια μικρή ριπή καπνού μέσα στο εικονίδιο του στοιχείου που έχετε τραβήξει από το Dock.
  5. Μόλις δείτε τον καπνό μέσα στο εικονίδιο, μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού ή του τραπεζιού.
  6. Το στοιχείο Dock θα φύγει.

Αυτή η μικρή καθυστέρηση, που περιμένει την εισπνοή καπνού, είναι αποτελεσματική για την αποτροπή τυχαίας αφαίρεσης ενός εικονιδίου Dock, το οποίο μπορεί να συμβεί αν κρατήσετε κατά λάθος το κουμπί του ποντικιού καθώς μετακινείτε το δρομέα πάνω από την αποβάθρα. Ή, όπως μου συνέβη μία ή δύο φορές, απελευθερώνοντας τυχαία το κουμπί του ποντικιού ενώ σύροντε ένα εικονίδιο για να αλλάξετε τη θέση του στο Dock.

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να αφαιρέσετε ένα στοιχείο βάσης

Δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ και να σύρετε για να απαλλαγείτε από ένα εικονίδιο Dock. μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το μενού Dock για να καταργήσετε ένα στοιχείο από το Dock.

  1. Τοποθετήστε το δρομέα πάνω από το εικονίδιο του στοιχείου Dock που θέλετε να καταργήσετε και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ ή κάντε κλικ στο εικονίδιο. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού.
  2. Επιλέξτε το στοιχείο Επιλογές, Αφαίρεση από το Dock από το αναδυόμενο μενού Dock.
  3. Το στοιχείο Dock θα καταργηθεί.

Αυτό καλύπτει τους τρόπους για την κατάργηση ενός στοιχείου από τη βάση του Mac σας. Θυμηθείτε, μπορείτε να προσαρμόσετε την αποβάθρα σας με πολλούς τρόπους. το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι πόσο καλά λειτουργεί η δεξαμενή για εσάς.