Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Facebook Messenger

Κείμενο, κλήση, κοινή χρήση φωτογραφιών / βίντεο, αποστολή χρημάτων και παιχνίδια

Το Messenger είναι μια υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων που κυκλοφορεί από το Facebook . Ωστόσο, σε αντίθεση με τις περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, το Messenger μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από απλά να στείλει κείμενα.

Το Facebook Messenger κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2011, μετά την απόκτηση μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων ομάδας που ονομάζεται Beluga. Παρόλο που ανήκει και λειτουργεί από το Facebook, η εφαρμογή και ο ιστότοπος είναι εντελώς ξεχωριστά από το Facebook.com.

Συμβουλή: Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στον ιστότοπο του Facebook ή ακόμα να έχετε λογαριασμό στο Facebook, για να χρησιμοποιήσετε το Messenger. Ενώ τα δύο είναι εν μέρει συνδεδεμένα αν έχετε λογαριασμό στο Facebook, δεν χρειάζεται να έχετε ένα για να χρησιμοποιήσετε το Messenger.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook Messenger

Το Messenger μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν υπολογιστή στο Messenger.com ή να ανοίξει από την εφαρμογή για κινητά σε Android και iOS . Δεδομένου ότι το iPhone υποστηρίζεται, το Messenger λειτουργεί επίσης στο Apple Watch .

Παρόλο που το Messenger είναι ήδη εύκολα προσβάσιμο από τον ιστότοπο, υπάρχουν και ορισμένες επεκτάσεις που μπορείτε να εγκαταστήσετε σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης για να το κάνετε ακόμα πιο εύκολο στη χρήση.

Σημείωση: Τα πρόσθετα που αναφέρονται παρακάτω δεν είναι επίσημες εφαρμογές Facebook. Πρόκειται για επεκτάσεις τρίτου μέρους που οι υπάλληλοι του Facebook δεν κυκλοφόρησαν δωρεάν.

Οι χρήστες του Chrome μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook στο δικό του παράθυρο, όπως η δική του εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, με την επέκταση του Messenger (ανεπίσημη). Οι χρήστες του Firefox μπορούν να τοποθετήσουν το Messenger στο πλάι της οθόνης τους και να το χρησιμοποιήσουν ενώ βρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες, με διακεκομμένη οθόνη, με το Messenger για Facebook.

Χαρακτηριστικά Facebook Messenger

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που συσκευάζονται στο Messenger. Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να χρησιμοποιήσετε το Messenger σημαίνει ότι αυτά τα προνόμια είναι διαθέσιμα ακόμη και για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο Facebook ή έχουν κλείσει το λογαριασμό τους .

Αποστολή κειμένου, εικόνων και βίντεο

Στον πυρήνα της, το Messenger είναι μια εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων, για μηνύματα one-on-one και group, αλλά μπορεί επίσης να στείλει εικόνες και βίντεο. Επιπλέον, το Messenger περιλαμβάνει πολλά ενσωματωμένα emojis, αυτοκόλλητα και GIF που μπορείτε ακόμη να ψάξετε για να βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε.

Μερικά υπέροχα μικρά χαρακτηριστικά (ή ενδεχομένως αρνητικές παρενέργειες) που περιλαμβάνονται στο Messenger είναι η ένδειξη πληκτρολογίου για να δείτε πότε το άτομο γράφει κάτι, παραδίδει αποδείξεις, αποδείξεις ανάγνωσης και χρονική σφραγίδα για το πότε το μήνυμα στάλθηκε, με ένα άλλο όταν το πιο πρόσφατο διαβάστηκε.

Όπως και στο Facebook, το Messenger σάς επιτρέπει να αντιδράτε στα μηνύματα τόσο στον ιστότοπο όσο και στην εφαρμογή.

Κάτι άλλο πολύ καλό για την κοινή χρήση εικόνων και βίντεο μέσω του Messenger είναι ότι η εφαρμογή και ο ιστότοπος συλλέγουν όλα αυτά τα αρχεία πολυμέσων μαζί και σας επιτρέπουν να τα κοσκινίζετε εύκολα.

Αν χρησιμοποιείτε το Messenger με το λογαριασμό σας στο Facebook, οποιοδήποτε προσωπικό μήνυμα Facebook θα εμφανίζεται στο Messenger. Μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα κείμενα καθώς και να αρχειοθετήσετε και να αφαιρέσετε τα μηνύματα ανά πάσα στιγμή για να τα αποκρύψετε ή να τα δείτε από συνεχή προβολή.

Πραγματοποιήστε κλήσεις φωνής ή βίντεο

Το Messenger υποστηρίζει επίσης κλήσεις ήχου και βίντεο, τόσο από την εφαρμογή για κινητά όσο και από τον ιστότοπο της επιφάνειας εργασίας. Το εικονίδιο του τηλεφώνου είναι για κλήσεις ήχου ενώ το εικονίδιο της κάμερας θα πρέπει να επιλεγεί για να κάνει κλήσεις βίντεο πρόσωπο με πρόσωπο.

Εάν χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες κλήσης του Messenger σε Wi-Fi, μπορείτε ουσιαστικά να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο για δωρεάν κλήσεις μέσω Internet!

Στείλε χρήματα

Το Messenger λειτουργεί επίσης ως ένας απλός τρόπος για την αποστολή χρημάτων σε άτομα που χρησιμοποιούν μόνο τις πληροφορίες χρεωστικών καρτών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τόσο από τον ιστότοπο όσο και από την εφαρμογή για κινητά.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί Αποστολή χρημάτων από έναν υπολογιστή ή το κουμπί Πληρωμές στην εφαρμογή για να στείλετε ή να ζητήσετε χρήματα. Ή, στείλτε ένα κείμενο με μια τιμή σε αυτό και στη συνέχεια κάντε κλικ στην τιμή για να ανοίξετε την ερώτηση για να πληρώσετε ή να ζητήσετε χρήματα. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα μικρό σημείωμα στη συναλλαγή, ώστε να μπορείτε να θυμάστε τι είναι για.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη λειτουργία, ανατρέξτε στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις πληρωμές στο Messenger του Facebook.

Παίξε παιχνίδια

Το Messenger σάς επιτρέπει επίσης να παίζετε παιχνίδια εντός της εφαρμογής ή του ιστότοπου του Messenger.com, ακόμη και όταν βρίσκεστε σε ομαδικό μήνυμα.

Αυτά τα παιχνίδια είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην χρειάζεται να κατεβάσετε άλλη εφαρμογή ή να επισκεφθείτε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο για να ξεκινήσετε να παίζετε με άλλο χρήστη του Messenger.

Μοιραστείτε την τοποθεσία σας

Αντί να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική εφαρμογή για να εμφανίσετε κάποιον που βρίσκεστε, μπορείτε να αφήσετε τους παραλήπτες να παρακολουθήσουν την τοποθεσία σας για μια ώρα με την ενσωματωμένη δυνατότητα κοινής χρήσης τοποθεσίας του Messenger.

Αυτό λειτουργεί μόνο από την εφαρμογή για κινητά.

Περισσότερες δυνατότητες στο Facebook Messenger

Παρόλο που το Messenger δεν έχει δικό του ημερολόγιο (το οποίο θα ήταν αρκετά δροσερό), σας επιτρέπει να δημιουργείτε υπενθυμίσεις συμβάντων μέσω του κουμπιού Υπενθυμίσεις στην εφαρμογή για κινητά. Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε είναι να στείλετε ένα μήνυμα με κάποια αναφορά σε μια μέρα σε αυτήν και η εφαρμογή θα σας ρωτήσει αυτόματα αν θέλετε να υπενθυμίσετε το μήνυμα.

Από μέσα σε ένα μήνυμα στην εφαρμογή για κινητά, το Messenger σάς επιτρέπει να ζητήσετε μια βόλτα από το λογαριασμό Lyft ή Uber .

Το όνομα ενός μηνύματος ομάδας μπορεί να προσαρμοστεί, όπως και το ψευδώνυμο των ατόμων σε ένα μήνυμα. Το θέμα χρώματος κάθε νήμα συνομιλίας μπορεί ακόμη και να τροποποιηθεί.

Τα ηχητικά κλιπ μπορούν επίσης να σταλούν μέσω του Messenger αν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κείμενα ή να πραγματοποιήσετε πλήρη ηχητική κλήση.

Οι ειδοποιήσεις ανά βάση συνομιλίας μπορούν να σιωπούν για τόσες ώρες ή να απενεργοποιούνται εντελώς, τόσο για την έκδοση desktop του Messenger όσο και για την εφαρμογή για κινητά.

Οι επαφές του Νέου Messenger μπορούν να προστεθούν προσκαλώντας επαφές από το τηλέφωνό σας ή, αν βρίσκεστε στο Facebook, τους φίλους σας στο Facebook. Υπάρχει επίσης ένας προσαρμοσμένος κώδικας σάρωσης που μπορείτε να τραβήξετε μέσα από την εφαρμογή και να μοιραστείτε με άλλους, οι οποίοι μπορούν να σαρώσουν τον κωδικό σας για να σας προσθέσουν άμεσα στο Messenger.