Πώς να πληρώσω φίλους Facebook με το Messenger

Εύκολα αποστολή ή λήψη χρημάτων με λίγες βρύσες στο smartphone σας

Πάντα επιθυμούσατε να υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να χωρίσετε ένα νομοσχέδιο για εστιατόριο, να ξεφορτωθείτε το εισιτήριο ταξί ή να πληρώσετε το μερίδιό σας για μια αγορά ομαδικού δώρου; Όταν δεν έχετε μετρητά σε σας, το Facebook Payments μπορεί να σας βοηθήσει.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι το smartphone σας, μια σύνδεση στο διαδίκτυο και, φυσικά, ένας λογαριασμός στο Facebook . Πριν αποστείλετε την πρώτη σας πληρωμή σε έναν φίλο (ή σε πολλούς φίλους) μέσω του Messenger , ωστόσο, θα πρέπει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις πληρωμής σας μέσω του ίδιου του Facebook.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να ρυθμίσετε τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής και να αρχίσετε να στέλνετε χρήματα στους φίλους σας.

01 από 03

Προσθέστε έναν τρόπο πληρωμής

Στιγμιότυπα από το Facebook για iOS

Το Facebook σας προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές μεθόδου πληρωμής, αλλά μόνο οι αμερικανικές χρεωστικές κάρτες λειτουργούν ειδικά με τη λειτουργία Facebook Payments in Messenger αυτή τη στιγμή. Η υποστήριξη πιστωτικών καρτών και PayPal μπορεί να προστεθεί στο μέλλον.

Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και ο φίλος στον οποίο στέλνετε χρήματα δικαιούστε να χρησιμοποιήσετε τις Πληρωμές Facebook στο Messenger. Για να στείλετε ή να λάβετε χρήματα στο Messenger, πρέπει:

Αν μπορείτε να ελέγξετε όλες τις παραπάνω απαιτήσεις, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση της πρώτης μεθόδου πληρωμής στην εφαρμογή ή στον ιστό υπολογιστή.

Στην εφαρμογή Facebook για κινητά:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ (είναι τρεις οριζόντιες γραμμές που μερικοί σκέφτονται να μοιάζουν με ένα χάμπουργκερ) στο κάτω μενού.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω, πατήστε Ρυθμίσεις και στη συνέχεια πιέστε Ρυθμίσεις πληρωμής από το κάτω μενού που προβάλλεται προς τα επάνω.
  3. Πατήστε Νέα πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να προσθέσετε την αμερικανική χρεωστική σας κάρτα, πληκτρολογήστε τα στοιχεία της κάρτας σας στα συγκεκριμένα πεδία και, στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση .
  4. Προαιρετικά προσθέστε ένα PIN που πρέπει να εισάγετε κάθε φορά που θέλετε να στείλετε χρήματα, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τη συναλλαγή σας πριν να αποσταλεί. Αγγίξτε το PIN στην καρτέλα "Ρυθμίσεις πληρωμών" για να εισαγάγετε έναν τετραψήφιο αριθμό και, στη συνέχεια, εισαγάγετε ξανά για επιβεβαίωση και ενεργοποίηση.

Στο Facebook.com:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις από το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πληρωμές στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις λογαριασμού στο επάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια προσθέστε τη μέθοδο πληρωμής . Εισαγάγετε τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο πεδίο και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Αφού προστεθεί με επιτυχία ο τρόπος πληρωμής σας, θα πρέπει να την δείτε ως " Μέθοδοι πληρωμής" .

02 του 03

Ανοίξτε μια συνομιλία και πατήστε "Πληρωμές"

Στιγμιότυπα από το Messenger για Android

Μόλις προσθέσετε μια μέθοδο πληρωμής, είναι εξαιρετικά εύκολο να καταλάβετε πώς μπορείτε να στέλνετε χρήματα στο Facebook σε έναν φίλο με ασφάλεια και ασφάλεια, είτε μέσω της εφαρμογής Messenger είτε μέσω του Facebook.com μέσω του web. Οι πληρωμές δεν αποθηκεύονται από το Facebook και πηγαίνουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη που σχετίζεται με τη χρέωση τους σκληρά.

Σύμφωνα με το Facebook, δεν θα χρεωθείτε ένα τέλος για την αποστολή (ή τη λήψη) χρημάτων. Αν και τα χρήματα αποστέλλονται αμέσως, μπορεί να διαρκέσει από 3 έως 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την εμφάνιση της πληρωμής στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη.

Στην εφαρμογή Messenger:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger και ανοίξτε μια συνομιλία με το άτομο που θέλετε να πληρώσετε είτε πατώντας μια υπάρχουσα συνομιλία στην καρτέλα Μηνύματα είτε πατώντας το κουμπί σύνθεσης και πληκτρολογώντας το όνομα του φίλου σας στο πεδίο Προς : .
  2. Πατήστε το μπλε πλήκτρο υπογραφής που εμφανίζεται στο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης.
  3. Πατήστε την επιλογή Πληρωμές από τη λίστα που προβάλλεται προς τα επάνω.
  4. Εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να πληρώσετε αυτόν τον φίλο και προαιρετικά καθορίστε τι είναι για το πεδίο που βρίσκεται κάτω από αυτό.
  5. Πατήστε Πληρωμή στην επάνω δεξιά γωνία για να στείλετε την πληρωμή σας.

Στο Facebook.com:

  1. Ανοίξτε μια νέα (ή υπάρχουσα) συνομιλία με το φίλο που θέλετε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας την πλευρική γραμμή συνομιλίας ή κάνοντας κλικ στο κουμπί Messenger στο επάνω μενού.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί υπογραφής δολαρίου ($) στο κάτω μενού του κουτιού συνομιλίας.
  3. Καταχωρίστε το ποσό που θέλετε να πληρώσετε και προαιρετικά καθορίστε τι είναι για.
  4. Κάντε κλικ στο Πληρωμή για να στείλετε την πληρωμή σας.

Αν κάνετε λάθος και στείλετε λάθος ποσό σε κάποιον, δεν μπορείτε να το αναιρέσετε. Αντ 'αυτού, έχετε δύο επιλογές για να το διορθώσετε:

Μπορείτε να αποφύγετε τα λάθη πληρωμής προσθέτοντας ένα PIN στις Ρυθμίσεις πληρωμής και αφήνοντάς το ενεργοποιημένο (όπως περιγράφεται στο τέταρτο βήμα της ενότητας εφαρμογών Messenger στην πρώτη εικόνα παραπάνω). Σημειώστε ότι ένας κωδικός PIN μπορεί να ρυθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί μόνο μέσα από την εφαρμογή για κινητά στο Facebook και δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην έκδοση ιστού.

03 του 03

Αποστολή ή αποστολή πληρωμής σε ή από πολλούς φίλους σε συνομιλία ομάδας

Στιγμιότυπα από το Messenger για Android

Εκτός από τη δυνατότητα αποστολής πληρωμών σε μεμονωμένους φίλους, το Facebook επίσης επιτρέπει σε πολλαπλά μέλη ενός ομίλου Facebook να στείλουν το μερίδιό τους σε μια ομάδα πληρωμή σε ένα μέλος που υποβάλλει το αίτημα. Θα λάβετε ένα αίτημα συζήτησης για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή σας εάν ένα μέλος της ομάδας ζητήσει πληρωμή από εσάς (και άλλα μέλη).

Εάν είστε μέλος του ομίλου που χειρίζεται την πληρωμή σε ομάδα, μπορείτε εύκολα να στείλετε το αίτημά σας πληρωμής σε όλους, ανοίγοντας μια ομαδική συνομιλία (ή ξεκινώντας μια νέα) και ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες που εξηγούνται παραπάνω για την πληρωμή μεμονωμένων φίλων. Λάβετε υπόψη ότι οι πληρωμές μέσω ομάδας είναι αυτήν τη στιγμή διαθέσιμες μόνο στο Messenger για το Android και την επιφάνεια εργασίας, αλλά σύντομα θα μεταβούν στις συσκευές iOS.

Πριν καταχωρίσετε το ποσό για την πληρωμή που ζητήσατε, θα εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα μέλη της ομάδας που ανήκουν στην ομάδα. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε συγκεκριμένους φίλους μόνο στην ομάδα πληρωμής, απλά προσθέστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα σε αυτούς τους φίλους μόνο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συμπεριλάβετε τον εαυτό σας εάν εισπράξετε το ποσό που πληρώνετε για το ίδιο ποσό με τον καθένα.

Για να κάνετε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα, το Facebook σάς επιτρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να εισάγετε ένα συγκεκριμένο ποσό για να ζητήσετε από όλους ή ένα συνολικό ποσό που θα χωριστεί ομοιόμορφα σε όλους. Μόλις η αίτησή σας για πληρωμή έχει αποσταλεί σε όλους, η ομαδική συζήτηση θα εμφανίζει μηνύματα των ονομάτων των μελών που έχουν πραγματοποιήσει την πληρωμή τους για να σας βοηθήσουν να τα παρακολουθείτε καθώς μπαίνουν.