Προβολέας βίντεο Optoma ML750ST LED / DLP - Ανασκόπηση

Ενώ οι τηλεοράσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες - Το αντίθετο συμβαίνει με τους βιντεοπροβολείς. Η τεχνολογική καινοτομία έχει οδηγήσει σε μια ολόκληρη σειρά των βιντεοπροβολέων που είναι πολύ συμπαγή, αλλά μπορεί ακόμα να προβάλλει πολύ μεγάλες εικόνες - και μια τιμή χαμηλότερη από πολλές από αυτές τις τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης.

Ένα παράδειγμα είναι το Optoma ML750ST. Το ML750ST αντιπροσωπεύει τα εξής: M = Κινητό, L = Πηγή φωτός LED, 750 = Ονομασία αριθμού Optoma, ST = Φακός σύντομης απόθεσης (εξηγείται παρακάτω)

Αυτός ο προβολέας συνδυάζει τεχνολογίες λάμψης DLP Pico chip και τεχνολογίας LED για την παραγωγή μιας εικόνας που είναι αρκετά φωτεινή ώστε να προβάλλεται σε μεγάλη επιφάνεια ή οθόνη, αλλά είναι πολύ συμπαγής (μπορεί να χωρέσει στο ένα χέρι), καθιστώντας τη φορητή και εύκολη στη ρύθμιση όχι μόνο στο σπίτι, αλλά σε μια τάξη ή επαγγελματικό ταξίδι (έρχεται με ένα συμπαγές τσάντα μεταφοράς).

Για να μάθετε εάν το Optoma ML750ST είναι η σωστή λύση βίντεο προβολέα για εσάς, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την κριτική.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

1. Ο Optoma ML750ST είναι ένας βιντεοπροβολέας DLP (Pico Design), που χρησιμοποιεί μια φωτεινή πηγή LED χωρίς λάμπα, με 700 lumens λευκού φωτός και ανάλυση οθόνης 1280x800 (περίπου 720p) . Το ML750ST είναι επίσης ικανό να προβάλει εικόνες 2D και 3D (απαιτείται προαιρετική αγορά γυαλιών).

2. Σύντομος φακός: 0,8: 1. Αυτό σημαίνει ότι ο προβολέας είναι σε θέση να προβάλει μεγάλες εικόνες από πολύ μικρή απόσταση. Για παράδειγμα, το ML750ST μπορεί να προβάλει μια εικόνα μεγέθους 100 ιντσών από περίπου 5 πόδια από μια οθόνη.

3. Εύρος μεγέθους εικόνας: 25 έως 200 ίντσες.

4. Χειροκίνητη εστίαση μέσω εξωτερικού περιφερειακού φακού (χωρίς μηχανικό έλεγχο ζουμ). Ένα ψηφιακό ζουμ παρέχεται μέσω του μενού onscreen - Ωστόσο, η ποιότητα της εικόνας επηρεάζεται αρνητικά καθώς η εικόνα γίνεται μεγαλύτερη.

5. Φυσικός λόγος οθόνης 16x10. Το ML750ST μπορεί να φιλοξενήσει πηγές αναλογίας 16x9 ή 4x3. 2.35: 1 πηγές θα είναι γραμματοκιβώτιο σε πλαίσιο 16x9.

6. Λόγος αντίθεσης 20,000: 1 (Πλήρης ενεργοποίηση / πλήρης απενεργοποίηση) .

7. Αυτόματη είσοδος βίντεο Ανίχνευση - Η επιλογή χειροκίνητης εισαγωγής βίντεο διατίθεται επίσης μέσω τηλεχειριστηρίου ή κουμπιών στο βιντεοπροβολέα.

8. Συμβατό με ανάλυση εισόδου μέχρι 1080p (συμπεριλαμβανομένων των 1080p / 24 και 1080p / 60). Συμβατό με NTSC / PAL . Όλες οι πηγές κλιμακώθηκαν σε 720p για την οθόνη.

9. Προκαθορισμένες λειτουργίες εικόνας: Bright, PC, Cinema, Photo, Eco.

10. Το ML750ST είναι συμβατό με 3D ( ενεργό κλείστρο ) - Τα γυαλιά πωλούνται χωριστά.

11. Είσοδοι βίντεο: Ένας HDMI ( ενεργοποιημένος με MHL - ο οποίος επιτρέπει τη φυσική σύνδεση πολλών smartphones, καθώς και άλλων επιλεγμένων συσκευών), μία θύρα Universal I / O (είσοδος / έξοδος) για σκοπούς VGA / (Έξοδος ήχου / ακουστικών 3,5 χιλιοστών).

12. Μία θύρα USB για τη σύνδεση μονάδας flash USB ή άλλης συμβατής συσκευής USB για αναπαραγωγή συμβατών αρχείων φωτογραφιών, βίντεο, ήχου και εγγράφων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη θύρα USB για να συνδέσετε το ασύρματο dongle USB ML750ST.

13. Το ML750ST έχει επίσης ενσωματωμένη μνήμη 1.5GB, η οποία διαθέτει μια υποδοχή κάρτας MicroSD που θα δεχθεί μια κάρτα με μνήμη μέχρι 64GB. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθηκεύσετε φωτογραφίες, έγγραφα και βίντεο στον προβολέα (όπως το επιτρέπει ο χώρος) και να τα αναπαράγετε ανά πάσα στιγμή.

14. Θόρυβος ανεμιστήρων: 22 db

15. Εκτός από τις παραδοσιακές δυνατότητες προβολής βίντεο, το ML750ST έχει επίσης ενσωματωμένο σύστημα HDCast Pro της Optoma, αλλά απαιτεί ακόμα τη σύνδεση ενός προαιρετικού ασύρματου USB dongle και την εγκατάσταση μιας δωρεάν φορητής εφαρμογής προς τα κάτω για χρήση.

Εντούτοις, χρησιμοποιώντας το προαιρετικό ασύρματο dongle και εφαρμογή, το HDCast Pro επιτρέπει στον προβολέα ασύρματη πρόσβαση σε περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένων μουσικής, βίντεο, εικόνων και εγγράφων) από συμβατές συσκευές συμβατές με Miracast , DLNA και Airplay (όπως πολλά smartphones, , και φορητοί υπολογιστές).

16. Ενσωματωμένος ηχείο (1,5 watt).

17. Προμήθεια κλειδώματος τύπου Kensington®, λουκέτο και τρύπα καλωδίου ασφαλείας.

18. Διαστάσεις: 4,1 ίντσες Ευρεία x 1,5 ίντσες Υψηλή x 4,2 ίντσες Βαθύ - Βάρος: 12,8 ουγκιές - Ισχύς εναλλασσόμενου ρεύματος: 100-240V, 50 / 60Hz

19. Περιλαμβάνεται αξεσουάρ: Μαλακό τσάντα μεταφοράς, Καλώδιο γενικής χρήσης I / O για VGA (PC), Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και Εγχειρίδιο χρήστη (CD-Rom), Αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας, Τηλεχειριστήριο με πιστωτική κάρτα.

Εγκατάσταση του Optoma ML750ST

Η εγκατάσταση του Optoma ML750ST δεν είναι περίπλοκη, αλλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολη αν δεν είχατε προηγούμενη εμπειρία με έναν βιντεοπροβολέα. Οι παρακάτω συμβουλές παρέχουν έναν οδηγό για να σας προχωρήσουμε.

Για να ξεκινήσετε, απλώς με οποιοδήποτε βιντεοπροβολέα, καθορίστε πρώτα την επιφάνεια στην οποία θα προβάλλετε (είτε τοίχο ή οθόνη), στη συνέχεια τοποθετήστε τον προβολέα σε τραπέζι, σχισμή, ανθεκτικό τρίποδο (μια οπή τοποθέτησης τρίποδα παρέχεται στο κάτω μέρος του προβολέα) ή να τοποθετήσετε την οροφή στη βέλτιστη απόσταση από την οθόνη ή τον τοίχο. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το optoma ML750ST απαιτεί μόνο περίπου 4-1 / 2 πόδια απόσταση προβολέα / οθόνης / τοίχου για να προβάλλει μια εικόνα 80 ιντσών, η οποία είναι ιδανική για μικρότερα δωμάτια.

Μόλις προσδιορίσετε πού θέλετε να τοποθετήσετε τον προβολέα, συνδέστε την πηγή σας (όπως ένα DVD, συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, PC κ.λπ.) στις καθορισμένες εισόδους που υπάρχουν στην πίσω πλευρά του προβολέα . Στη συνέχεια, συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του Optoma ML750ST και ενεργοποιήστε το τροφοδοτικό χρησιμοποιώντας το κουμπί στην κορυφή του προβολέα ή στο τηλεχειριστήριο. Χρειάζονται περίπου 10 δευτερόλεπτα έως ότου δείτε το λογότυπο του Optoma που προβάλλεται στην οθόνη σας, οπότε και ορίσετε να πάτε.

Για να προσαρμόσετε το μέγεθος της εικόνας και να εστιάσετε στην οθόνη σας, ενεργοποιήστε μια από τις πηγές σας.

Με την εικόνα στην οθόνη, σηκώστε ή κατεβάστε το μπροστινό μέρος του προβολέα χρησιμοποιώντας το ρυθμιζόμενο πόδι (ή ρυθμίστε τη γωνία του τρίποδα).

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη γωνία της εικόνας στην οθόνη προβολής ή στο λευκό τοίχο χρησιμοποιώντας είτε την αυτόματη λειτουργία διόρθωσης Keystone , η οποία ανιχνεύει το βαθμό κλίσης του προβολέα. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Auto Keystone και να εκτελέσετε αυτήν την εργασία χειροκίνητα.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν εξαρτάται από το auto ή χρησιμοποιώντας τη χειροκίνητη διόρθωση Keystone, καθώς λειτουργεί με την αντιστάθμιση της γωνίας του προβολέα με τη γεωμετρία της οθόνης και μερικές φορές οι άκρες της εικόνας δεν είναι ίσια, προκαλώντας κάποια παραμόρφωση σχήματος εικόνας.

Η λειτουργία διόρθωσης Optoma ML750ST Keystone λειτουργεί μόνο στο κατακόρυφο επίπεδο (+ ή - 40 μοίρες)

. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι εκτός από τη χρήση της διόρθωσης Keystone μπορεί να χρειαστεί να τοποθετήσετε τον προβολέα σε τραπέζι, βάση ή τρίποδο, με αποτέλεσμα ο προβολέας να είναι πιο επίπεδος στο κέντρο της οθόνης, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το αριστερό και οι δεξιές πλευρές της προβαλλόμενης εικόνας είναι κάθετα ευθύγραμμες.

Μόλις το πλαίσιο εικόνας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο, μετακινήστε τον προβολέα για να φτάσετε σωστά στην εικόνα, ακολουθώντας το χειροκίνητο έλεγχο εστίασης για να ακονίσετε την εικόνα σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Optoma ML750ST δεν διαθέτει λειτουργία μηχανικής / οπτικής μεγέθυνσης.

Δύο επιπλέον σημειώσεις ρύθμισης: Το Optoma ML750ST θα αναζητήσει την είσοδο της πηγής που είναι ενεργή. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στις πηγές εισόδου χειροκίνητα μέσω των χειριστηρίων του προβολέα ή μέσω του ασύρματου τηλεχειριστηρίου.

Εάν έχετε αγοράσει αξεσουάρ 3D γυαλιά - το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα γυαλιά, να τα ενεργοποιήσετε (βεβαιωθείτε ότι έχετε χρεωθεί πρώτα). Ενεργοποιήστε την πηγή 3D, αποκτήστε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας (όπως το Compact Blu-ray Disc) και το Optoma ML750ST θα εντοπίσει και θα εμφανίσει αυτόματα το περιεχόμενο στην οθόνη σας.

Απόδοση βίντεο

Στην εποχή μου με το Optoma ML750ST, ανακάλυψα ότι εμφανίζει 2D υψηλής ευκρίνειας εικόνες σε μια παραδοσιακή σκοτεινή ρύθμιση δωματίου δωματίου, παρέχοντας συνεπή χρώμα και λεπτομέρεια, και οι ήχοι σάρκας φαίνονται ακριβείς. Η περιοχή αντίθεσης είναι πολύ καλή, αλλά τα επίπεδα μαύρου χρώματος δεν είναι μαύρα. Επίσης, επειδή η ανάλυση που προβάλλεται είναι 720p (ανεξάρτητα από την πηγή εισόδου), η λεπτομέρεια δεν είναι τόσο ακριβής όσο θα ήταν από έναν προβολέα με ανάλυση οθόνης 1080p.

Με τη μέγιστη έξοδο φωτός 700 lumen (φωτεινή για έναν προβολέα pico, αλλά έχω δει φωτεινότερα), το Optoma ML750ST μπορεί να προβάλλει μια προβολή εικόνας σε ένα δωμάτιο που μπορεί να έχει πολύ χαμηλό φωτισμό περιβάλλοντος. Ωστόσο, για βέλτιστα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το ML750ST σε σκοτεινό δωμάτιο, καθώς το επίπεδο μαύρου επιπέδου και η απόδοση αντίθεσης θυσιάζονται (η εικόνα θα φαίνεται ξεθωριασμένη) εάν υπάρχει υπερβολικό φωτισμό περιβάλλοντος.

Το Optoma ML750ST παρέχει αρκετές προκαθορισμένες λειτουργίες για διάφορες πηγές περιεχομένου, καθώς και δύο τρόπους χρήστη, οι οποίοι μπορούν επίσης να ρυθμιστούν εκ των προτέρων, αφού προσαρμοστούν. Για προβολή στο Home Theater (Blu-ray, DVD) η λειτουργία Cinema παρέχει την καλύτερη επιλογή. Από την άλλη πλευρά, διαπίστωσα ότι για την τηλεόραση και τη ροή περιεχομένου, η λειτουργία Bright ήταν προτιμότερη. Για όσους έχουν ενεργειακή συνείδηση, ο τρόπος ECO είναι διαθέσιμος, αλλά οι εικόνες είναι πολύ αμυδρές - η πρότασή μου είναι να το αποφύγουμε ως βιώσιμη επιλογή προβολής - ακόμα και σε λειτουργία Bright, το ML750ST καταναλώνει μόνο 77 Watt.

Το Optoma ML750ST παρέχει επίσης ανεξάρτητα ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις φωτεινότητας, αντίθεσης και θερμοκρασίας χρώματος, αν προτιμάτε.

Τα 480p , 720p και 1080p σήματα εισόδου εμφανίζονται καλά λείες ακμές και κίνηση - αλλά με πηγές 480i και 1080i , τα όπλα και τα αντικείμενα κίνησης είναι μερικές φορές ορατά. Αυτό οφείλεται σε κάποια ασυνέπεια στην εκτέλεση της μετασχηματισμένης μετατροπής προοδευτικής σάρωσης . Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που το ML750ST δέχεται σήματα εισόδου 1080i και 1080p , αυτά τα σήματα μειώνονται σε 720p για προβολή στην οθόνη.

Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος Blu-ray Disc και άλλες πηγές περιεχομένου 1080p θα φαίνονται πιο μαλακοί απ 'ότι θα χρησιμοποιούσαν σε έναν προβολέα ή σε μια τηλεόραση που έχει εγγενή ανάλυση οθόνης 1080p.

Επίσης, όταν αξιολογείτε την απόδοση του προβολέα, είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα, καθώς ένας ανεμιστήρας που είναι πολύ δυνατός μπορεί να αποσπά την προσοχή από τους θεατές, ειδικά εάν κάθεται σε κοντινή απόσταση από το έργο.

Ευτυχώς, για το ML750ST, το επίπεδο θορύβου του ανεμιστήρα είναι εξαιρετικά χαμηλό, ακόμα και να κάθεται σε απόσταση μόλις 3 μέτρα από τον προβολέα. Συνοψίζοντας την απόδοση βίντεο του ML750ST, δεδομένου του εξαιρετικά μικρού μεγέθους, της περιορισμένης παραγωγής φωτεινών σημάτων και της ανάλυσης οθόνης 720p, εκτελεί καλύτερα από ό, τι θα περίμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η απόδοση 3D δεν έχει δοκιμαστεί.

Ηχητική απόδοση

Το Optoma ML750ST ενσωματώνει ενσωματωμένο ενισχυτή και ηχείο 1.5 watt. Λόγω του μεγέθους του ομιλητή (προφανώς περιορισμένο από το μέγεθος του προβολέα), η ποιότητα του ήχου θυμίζει περισσότερο ένα φτηνό φορητό ραδιόφωνο AM / FM (στην πραγματικότητα, μερικά smartphones ακούγεται καλύτερα) από κάτι που βελτιώνει την εμπειρία προβολής ταινιών. Σας συνιστώ σίγουρα να στέλνετε τις πηγές ήχου σε δέκτη ή ενισχυτή οικιακού κινηματογράφου για την πλήρη εμπειρία ακουστικού ήχου surround, να συνδέσετε τις έξοδοι ήχου των συσκευών πηγής σας σε δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου ή εάν βρίσκεστε σε τάξη, για καλύτερα αποτελέσματα.

Τι μου άρεσε για το Optoma ML750ST

1. Πολύ καλή ποιότητα έγχρωμης εικόνας.

2. Αποδέχεται αναλύσεις εισόδου μέχρι 1080p (συμπεριλαμβανομένων των 1080p / 24). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα σήματα εισόδου κλιμακώνονται σε 720p για εμφάνιση.

3. Εξόδου υψηλής φωτεινότητας για προβολέα Pico. Αυτό σημαίνει ότι ο προβολέας αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για περιβάλλοντα σπιτιού όσο και για χώρους επαγγελματικών / εκπαιδευτικών χώρων. Ωστόσο, η έξοδος φωτός δεν επαρκεί για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του περιβάλλοντος φωτός, επομένως για καλύτερα αποτελέσματα είναι επιθυμητό ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή ένα δωμάτιο που μπορεί να φωτιστεί ελεγχόμενο.

4. Συμβατό με πηγές 2D και 3D.

5. Ελάχιστα ζητήματα DLP Rainbow Effect (δεν υπάρχει τροχός χρώματος, ο οποίος είναι κοινός στους περισσότερους βιντεοπροβολείς DLP).

6. Πολύ συμπαγές - εύκολο στη χρήση.

7. Γρήγορος χρόνος ενεργοποίησης και ψύξης.

8. Έξοδος ακουστικών (3,5mm)

9. Παρέχεται μια μαλακή τσάντα μεταφοράς που μπορεί να κρατήσει τον προβολέα και τα παρεχόμενα αξεσουάρ.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το Optoma ML750ST

1. Η απόδοση του μαύρου επιπέδου είναι απλή.

2. Οι εικόνες εμφανίζονται μαλακά σε μεγέθη οθόνης 80-ίντσες ή μεγαλύτερα.

3. Υποστηριζόμενο ενσωματωμένο σύστημα ηχείων.

4. Υπάρχει μόνο μία είσοδος HDMI - εάν διαθέτετε πολλαπλές πηγές HDMI, θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μια εξωτερική συσκευή ή εάν διαθέτετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου εξοπλισμένο με HDMI , συνδέστε τις πηγές HDMI με το δέκτη και, στη συνέχεια, συνδέστε την έξοδο HDMI του δέκτη στον προβολέα.

5. Δεν υπάρχει αφιερωμένη αναλογική είσοδος ήχου (είσοδος ήχου μόνο από HDMI και USB), χωρίς εισόδους σύνθετου ή συνιστωσικού βίντεο.

6. Μη μετατόπιση φακού - παρέχεται μόνο η κατακόρυφη διόρθωση του τραπεζοειδούς .

7. Το τηλεχειριστήριο δεν είναι οπίσθιο - αλλά διαθέτει μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο.

Τελική λήψη

Optoma έχει σίγουρα μια ενδιαφέρουσα προβολή βίντεο με το ML750ST. Από τη μία πλευρά, χρησιμοποιεί μια πηγή φωτός LED, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιοδικά ζητήματα αντικατάστασης λαμπτήρων, προβάλλει μια φωτεινή εικόνα για το μέγεθός της (αν και χρειάζεστε ακόμα ένα σκοτεινό δωμάτιο για καλύτερα αποτελέσματα) και είναι εξαιρετικά φορητό. Επίσης, μέσω πρόσθετου dongle USB Wifi - προστίθενται δυνατότητες πρόσβασης σε περιεχόμενο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο βιντεοπροβολέας έχει εγγενή ανάλυση οθόνης 720p, το υλικό προέλευσης 1080p φαίνεται μαλακό - ειδικά όταν εισάγετε το εύρος μεγέθους εικόνας 80 ιντσών και άνω και παίρνετε τις σωστές ρυθμίσεις διόρθωσης Keystone έτσι ώστε να έχετε ένα τέλειο ορθογώνιο περίγραμμα εικόνας είναι λίγο δύσκολο.

Επίσης, θα ήταν ωραίο να έχετε συμπεριλάβει περισσότερες από μία είσοδο HDMI, καθώς και εισόδους σύνθετου και συνιστωσικού βίντεο για παλαιότερα στοιχεία πηγής βίντεο, αλλά με περιορισμένο χώρο στον πίσω χώρο, έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί.

Αν ψάχνετε για έναν ειδικό προβολέα οικιακού κινηματογράφου, το Optoma ML750ST δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε έναν προβολέα για πιο γενική χρήση, που παρέχει αποδεκτή εμπειρία προβολής μεγάλης οθόνης (ιδιαίτερα καλό για μικρούς χώρους), φυσική και ασύρματη (με προσαρμογέα) πρόσβαση σε περιεχόμενο και είναι επίσης πολύ φορητή, το Optoma ML750ST σίγουρα αξίζει τον κόπο .

Επίσημη σελίδα προϊόντος - Αγορά από την Amazon.

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκοι Blu-ray Disc: OPPO BDP-103 και BDP-103D .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H .

Σύστημα ήχου Enclave CineHome HD Σύστημα Home Ther-in-Box χωρίς καλώδιο (για δάνειο επανεξέτασης)

Οθόνες προβολής: οθόνη SMX Cine-Weave 100 ² και φορητή οθόνη Epson Accolade Duet ELPSC80 - Αγοράστε από την Amazon.