Κορυφαίες Διεθνείς Τοποθεσίες Κοινωνικής Δικτύωσης σε όλο τον κόσμο

Αυτά είναι τα κοινωνικά δίκτυα που κυβερνούν τον ιστό σε άλλες χώρες

Η κοινωνική δικτύωση δεν έχει σύνορα, αλλά όχι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα της κάθε χώρας είναι το Facebook. Στην πραγματικότητα, πολλοί Αμερικανοί μπορούν πιθανότατα να παραδεχτούν ότι ποτέ δεν ακούν ακόμη και μερικούς από τους πιο δημοφιλείς διεθνείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε άλλες χώρες.

Για έναν οπτικό χάρτη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ανά χώρα, σίγουρα ελέγξτε έξω αυτό το blog από το Vincos. Πόσα από την παρακάτω λίστα έχετε ακούσει πριν;

Συνιστάται επίσης: 10 διεθνώς δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα που δεν έχετε ποτέ ξανακούσει

Το QZone κυριαρχεί στην Κίνα.

Φωτογραφία Credit © Φωτογραφία Tricia Shay / Getty Images

Σύμφωνα με την έκθεση Statista του 2016, η QZone είναι το πέμπτο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο πίσω από το Facebook Messenger, το QQ, το WhatsApp και το ίδιο το Facebook. Έχει περάσει από το 2005 και είναι μια πολύ ολοκληρωμένη πλατφόρμα που προσφέρει στους χρήστες της πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως blogging, προσαρμογή φόντου, κοινή χρήση φωτογραφιών, κοινή χρήση βίντεο και πολλά άλλα. Σήμερα, έχει 653 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η Ρωσία αγαπάει το V Kontakte.

Η έκδοση Facebook της Ρωσίας είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται V Kontakte (τώρα απλά VK). Σχεδόν κάνει ό, τι κάνει ήδη το Facebook, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν τα προφίλ τους, να επικοινωνούν με φίλους, να αλληλοσυμπληρώνονται με ομάδες και πολλά άλλα. Είναι το 17ο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο σήμερα με 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Για να το θέσουμε σε προοπτική, αυτός είναι ο ίδιος αριθμός ενεργών χρηστών που έχει και ο Pinterest.

Συνιστώμενη: 10 Δημοφιλή κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τάσεις

Το Twitter είναι ο μεγάλος νικητής στην Ιαπωνία.

Το Twitter είναι μόνο το 9ο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο με 320 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αλλά είναι το πιο δημοφιλές στην Ιαπωνία (με το Facebook πολύ πίσω). Πιθανότατα γνωρίζετε για το Twitter που έχει ήδη δοθεί πόσο δημοφιλής είναι να χρησιμοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες. Το Twitter είναι στην πραγματικότητα το δεύτερο πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε λίγες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και μερών της Ευρώπης, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, του Πακιστάν, των Φιλιππίνων και της Αργεντινής.

Η Odnoklassniki είναι αυτή που βρίσκεται στη Μολδαβία, στο Ουζμπεκιστάν και στην Κιργιζία.

Το Odnoklassniki είναι ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο που είναι δημοφιλές στα ρωσικά εδάφη. Στην πραγματικότητα, η VK και η Odnoklassniki έχουν μια ισχυρή μάχη μεταξύ τους και κάθε ένας από αυτούς θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση οποτεδήποτε σε αυτά τα εδάφη. Κάπως σαν το Facebook, πρόκειται να είναι ένα μέρος όπου οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με παλιούς φίλους και συμμαθητές. Αυτή η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά οπτική και διαθέτει πολλές φωτογραφίες και περιεχόμενο βίντεο που δημοσιεύονται από τους χρήστες της.

Συνιστάται: Χρησιμοποιήστε το Timehop ​​για να δείτε τι δημοσιεύσατε στα Social Media ένα προηγούμενο έτος

Το Ιράν έχει να κάνει με το Facenama.

Το Facenama είναι βασικά η έκδοση του Facebook στο Ιράν. Είναι τόσο απλό. Παρόλο που δεν μοιάζει με ένα κοινωνικό δίκτυο με την πρώτη ματιά, είναι η κορυφαία επιλογή για σύνδεση στο διαδίκτυο στο Ιράν. Ήταν στην πραγματικότητα το θέμα μιας τεράστιας χάκερ πριν από λίγο καιρό που έθετε σε κίνδυνο τις προσωπικές πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών. Το Facenama είναι μεταξύ των κορυφαίων 10.000 τοποθεσιών που ταξινομούνται με Alexa.

Το Facebook κυβερνά τον υπόλοιπο κόσμο.

Έκπληξη, έκπληξη! Το Facebook είναι ο νούμερο ένα σχεδόν σε κάθε άλλη χώρα που είχε δεδομένα κοινωνικής δικτύωσης για μέτρηση. Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο είχε ένα επιβλητικό 1.55 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες από το τρίτο τρίμηνο το 2015. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο καιρό το Facebook κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Θα μπορούσαν να είναι χρόνια; Δεκαετίες; Ή περισσότερο από αυτό; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν, όμως, είναι το μεγάλο να νικήσουμε.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το buffer για τον κοινωνικό προγραμματισμό των μέσων σας

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau