Τι συνέβη στα δωμάτια συνομιλίας του AIM;

Στόχος Chat Rooms ήταν θύμα της άνοδος της κοινωνικής δικτύωσης

Ενώ οι συνομιλίες AOL Instant Messenger ήταν κάποτε εξαιρετικά δημοφιλείς, η άνοδος της δημοτικότητας των κοινωνικών δικτύων είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των chat rooms του AIM, τα οποία είχαν διακοπεί το 2010. (Σημείωση: Το AIM Instant Messenger σταμάτησε το 2017.)

Η άνοδος και η πτώση των συνομιλιών

Το 1996, η AOL έκανε ιστορία παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου για ένα κατ 'αποκοπή μηνιαίο επιτόκιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι άνθρωποι ήταν σε θέση να παραμείνουν συνδεδεμένοι για όσο χρονικό διάστημα ήθελαν, χωρίς να επιβαρύνονται με δαπανηρές χρεώσεις δεδομένων. Για να αναπτυχθεί η πελατειακή της βάση, η AOL παρήγαγε CD-ROM με το λογισμικό AOL σε αυτά και τα απέστειλε σε δυνητικούς πελάτες σε ολόκληρη τη χώρα. Όλος ο παραλήπτης έπρεπε να κάνει ήταν να εισαγάγει το CD-ROM, να εγκαταστήσει το λογισμικό και να εισάγει μια πιστωτική κάρτα για πληρωμή για να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Η στρατηγική ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και μέχρι το 1999 η AOL είχε συνδρομητική βάση 17 εκατομμυρίων πελατών.

Ένας λόγος που μια κατ 'αποκοπή αμοιβή για υπηρεσίες διαδικτύου ήταν ελκυστική οφείλεται στη δημοτικότητα των chat rooms. Με απεριόριστη υπηρεσία Διαδικτύου, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παραμείνουν σε απευθείας σύνδεση και να συνομιλήσουν για όσο χρονικό διάστημα ήθελαν. Οι χώροι συνομιλίας ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς την εποχή εκείνη - το 1997, η AOL φιλοξένησε 19 εκατομμύρια από αυτούς.

Συνδυάστε αυτό με την εμφάνιση νέων τεχνολογιών διαδικτύου, όπως το DSL, το οποίο καθιστούσε παρωχημένο το μοντέλο συνδρομής της AOL και νέα πρότυπα για την online κοινωνική δικτύωση - Friendster, Myspace και Facebook - και το θάνατο του chat room ήταν προφανές, αν όχι επικείμενη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πραγματοποιήθηκαν δύο αλλαγές:

Μόλις ο μαζικός πληθυσμός είχε μεταβεί σε κοινωνικά δίκτυα από τις αίθουσες συνομιλίας, οι ιδιοκτήτες των chat rooms άρχισαν να τους κλείνουν. Η AOL το έπραξε το 2010, ακολουθούμενη από το Yahoo το 2012 και το MSN το 2014.

Πού να βρείτε τα δωμάτια συνομιλίας το 2016

Αν και οι συνομιλίες δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλείς όσο ήταν κάποτε, υπάρχει η εικασία ότι κάνουν μια επιστροφή. Πλατφόρμες όπως το Twitch , το Migme και το Nimbuzz εξακολουθούν να προσφέρουν chat rooms ή λειτουργίες που λειτουργούν σαν chat rooms-όπως συζητήσεις όταν βλέπουν ένα βίντεο ως ομάδα, για παράδειγμα - να γνωρίσουν νέους φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο.