Πλήρης οδηγός για ακουστικά Bose QuietComfort 20 (QC-20)

Πολλοί κατασκευαστές ήχου προσφέρουν μοντέλα ακουστικών / ακουστικών με τεχνολογία ενεργού ακύρωσης θορύβου (ANC). Αυτά είναι ιδανικά για άτομα που ακούν μουσική ή παρακολουθούν βίντεο σε θορυβώδη περιβάλλοντα και / ή όταν ταξιδεύουν. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται εξίσου όλα τα ANC. Ρίχνουμε μια ματιά στο πώς λειτουργούν τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου Bose QuietComfort 20 (QC-20).

Bose QuietComfort 20 Μετρήσεις

Η ευαισθησία του QC-20, μετρούμενη με ένα σήμα 1 mW στα 32 ohms, είναι αρκετά υψηλή για να πάρει δυνατά επίπεδα από πιθανώς οποιαδήποτε συσκευή πηγής. Bose Corporation

Μετρήσαμε την απόδοση του QC-20 χρησιμοποιώντας έναν προσομοιωτή αυτιού / μάγουλο GRAS 43AG, έναν αναλυτή ήχου Clio FW, έναν φορητό υπολογιστή που τρέχει λογισμικό TrueRTA με μια διασύνδεση ήχου M-Audio MobilePre USB και έναν ενισχυτή ακουστικών Musical Fidelity V-Can. (Δεν χρησιμοποιούμε συνήθως τον προσομοιωτή πλήρους ωτός / μάγουλο για να μετρήσουμε τα ακουστικά μέσα στο αυτί , αλλά λόγω του ασυνήθιστου σχήματος των άκρων πυριτίου του QC-20, δεν ταιριάζει καλά στον συζεύκτη GRAS RA0045 που συνήθως χρησιμοποιείται για μετρήσεις σε-αυτιά.)

Οι μετρήσεις βαθμονομήθηκαν για το σημείο εισόδου του αυτιού (EEP), περίπου στο σημείο στο νεκρό σημείο στο άνοιγμα του διαύλου του αυτιού σας. Χρησιμοποιήσαμε τον μηχανισμό σφιγκτήρα του 43AG για να εξασφαλίσουμε μια καλή σφράγιση των ακουστικών στον προσομοιωτή και ένα συνολικό αποτέλεσμα συνολικά. Σημειώστε ότι πέρα ​​από τη βαθμονόμηση σε EEP, δεν εφαρμόζουμε καμπύλη διάχυτου πεδίου ή άλλη αντιστάθμιση. (Ορισμένες έρευνες αμφισβήτησαν την εγκυρότητα μιας τέτοιας αποζημίωσης και έως ότου η βιομηχανία συμφωνήσει σε ένα καλό πρότυπο υποστηριζόμενο από την έρευνα, προτιμούμε να εμφανίζουμε ανεπεξέργαστα δεδομένα.)

Η ευαισθησία του QC-20, μετρούμενη με ένα σήμα 1 mW στα 32 ohms (υπολογισμός βασικής σύνθετης αντίστασης για εσωτερικά ενισχυμένα ακουστικά όπως το QC-20) είναι 104,8 dB, αρκετά υψηλή για να πάρει δυνατά επίπεδα από πιθανώς οποιαδήποτε συσκευή πηγής.

QC-20 απόκριση συχνότητας

Το αριστερό κανάλι απεικονίζεται με μπλε, δεξιό κανάλι που απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα. Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας του QC-20 σε κανάλια αριστερά (μπλε) και δεξιά (κόκκινα), επίπεδο δοκιμής αναφοράς σε 94 dB @ 500 Hz. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για το τι συνιστά μια «καλή» ανταπόκριση συχνότητας στα ακουστικά και επειδή η ψυχοακουστική είναι περίπλοκη και τα σχήματα των αυτιών ποικίλλουν, ο συσχετισμός μεταξύ μετρήσεων αντικειμενικής απόκρισης και υποκειμενικών εντυπώσεων ακρόασης μερικές φορές δεν είναι σαφής.

Ωστόσο, αυτό το γράφημα σας επιτρέπει να συγκρίνετε αντικειμενικά τα μοντέλα. Το QC-20 δείχνει μια ελαφρώς λιγότερη απόκριση μπάσων από τα περισσότερα in-ear, τα οποία τείνουν να έχουν ένα χτύπημα στην έξοδο μπάσων γύρω στα 100 Hz. Παρουσιάζει επίσης μια κάπως πιο εξέχουσα απόκριση πρίμων, με πολλή ενέργεια μεταξύ 2 και 10 kHz.

QC-20 Απόκριση συχνότητας, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση θορύβου

Η απόκριση είναι ουσιαστικά πανομοιότυπη και για τους δύο τρόπους για το QC-20. Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας του QC-20, δεξιού καναλιού, με ακύρωση θορύβου στο (κόκκινο ίχνος) και απενεργοποιημένο (κίτρινο ίχνος). Όπως μπορείτε να δείτε, η απόκριση είναι ουσιαστικά όμοια και στις δύο λειτουργίες. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουμε μετρήσει ποτέ σε αυτή τη δοκιμή. Κάθε άλλο ακουστικό που ακύρωσε το θόρυβο δοκιμάζει την απόκριση του τουλάχιστον λίγο όταν η ακύρωση θορύβου είναι ενεργοποιημένη. μερικές φορές η αλλαγή στον ήχο είναι δραματική (και ενοχλητική).

QC-20 φασματική αποσύνθεση

Οι μακριές μπλε γραμμές δείχνουν συντονισμούς. Brent Butterworth

Φάσμα φασματικής αποσύνθεσης (καταρράκτη) του QC-20, δεξιό κανάλι. Οι μακριές μπλε γραμμές δείχνουν συντονισμούς, οι οποίες είναι γενικά ανεπιθύμητες. Όχι πολύ για να ανησυχείτε εδώ. Ακριβώς μια πολύ, πολύ στενή (και συνεπώς πιθανώς ακουστική) απήχηση γύρω στα 2,3 kHz.

QC-20 απόκριση συχνότητας, 5 vs. 75 ohms αντίσταση πηγής

Το QC-20 λειτουργεί καλά με ενισχυτές χαμηλής και υψηλής σύνθετης αντίστασης. Brent Butterworth

Απόκριση συχνότητας του QC-20, δεξιού καναλιού, όταν τροφοδοτείται από ενισχυτή (Musical Fidelity V-Can) με αντίσταση εξόδου 5 ohms (κόκκινο ίχνος) και με 75 Ω αντίσταση εξόδου (πράσινο ίχνος). Στην ιδανική περίπτωση, οι γραμμές πρέπει να επικαλύπτονται τέλεια και εδώ το κάνουν. η οποία συμβαίνει συνήθως με εσωτερικά ενισχυμένα ακουστικά όπως το QC-20. Έτσι, η απόκριση συχνότητας και η τολικός QC-20 δεν θα αλλάξουν αν χρησιμοποιείτε ενισχυτή ακουστικών χαμηλής ποιότητας, όπως εκείνους που είναι ενσωματωμένοι στους περισσότερους φορητούς υπολογιστές και φθηνά smartphones.

QC-20 Παραμόρφωση

Η παραμόρφωση του QC-20 είναι πολύ χαμηλή. Brent Butterworth

Συνολική αρμονική παραμόρφωση (THD) του δεξιού καναλιού QC-20, μετρούμενη σε επίπεδο δοκιμής 100 dBA. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η γραμμή στο διάγραμμα, τόσο το καλύτερο. Στην ιδανική περίπτωση θα επικαλύπτεται το κάτω όριο του γραφήματος. Εκτός από την παράξενη αυτή μικρή κορυφή παραμόρφωσης 4% στα 600 Hz, η παραμόρφωση του QC-20 είναι πολύ χαμηλή, ειδικά στα μπάσα.

QC-20 Απομόνωση

Η ακύρωση θορύβου είναι απενεργοποιημένη (πράσινη) και ενεργοποιημένη (μοβ). Brent Butterworth

Απομόνωση του QC-20, δεξιού καναλιού, με απενεργοποίηση θορύβου (πράσινο ίχνος) και ακύρωση θορύβου στο πορφυρό ίχνος. Τα επίπεδα κάτω από 75 dB δείχνουν εξασθένηση του εξωτερικού θορύβου (δηλαδή, 65 dB στο γράφημα σημαίνει μείωση των εξωτερικών ήχων κατά την εν λόγω ηχητική συχνότητα κατά -10 dB). Όσο χαμηλότερη είναι η γραμμή στο διάγραμμα, τόσο το καλύτερο.

Σε υψηλότερες συχνότητες, το φαινόμενο ακύρωσης θορύβου είναι καλό, περίπου -20 έως -25 dB. Στις χαμηλότερες συχνότητες, όπου βρίσκεται ο θόρυβος από τους κινητήρες τζετ, το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο που μπορούμε να θυμηθούμε για μέτρηση, τόσο καλό όσο -45 dB στα 160 Hz. Αυτό ισοδυναμεί με μείωση του ήχου κατά 96%. Σημειώστε ότι το μωβ ίχνος χτυπά στο κάτω μέρος του διαγράμματος.

QC-20 Αντίσταση

Όσο πιο κοντά σε μια εντελώς επίπεδη γραμμή, τόσο το καλύτερο. Brent Butterworth

Αντίσταση του QC-20, σωστού καναλιού. Γενικά, η αντίσταση που είναι συνεπής (δηλαδή επίπεδη) σε όλες τις συχνότητες είναι καλύτερη, αλλά με την πολύ μεγάλη αντίσταση της εισόδου του εσωτερικού ενισχυτή QC-20, αυτό δεν αποτελεί ανησυχία.