Έξι καινοτομίες που έχουν βελτιώσει τη ζωή μας στο διαδίκτυο

Ο Παγκόσμιος Ιστός θεωρείται μία από τις πιο φανταστικές εφευρέσεις όλων των εποχών και έχει αλλάξει την καθημερινή ζωή για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν γύρω. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε έξι εφευρέσεις που καθιστούν το Διαδίκτυο πιο εύκολο στη χρήση για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ιστοσελίδες που φιλοξενούνται στο "Cloud"

Ίσως να μην ξέρετε ακριβώς τι είναι το cloud computing, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ υψηλές που το έχετε χρησιμοποιήσει ή το χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή. Ο Cloud computing αποτελείται από πόρους υλικού και λογισμικού που διατίθενται στο Διαδίκτυο ως διαχειριζόμενες υπηρεσίες τρίτων. Αυτές οι υπηρεσίες συνήθως παρέχουν πρόσβαση σε προηγμένες εφαρμογές λογισμικού και δίκτυα υψηλών επιπέδων υπολογιστών διακομιστή. Το Cloud computing μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε κάθε είδους επαναστατικές υπηρεσίες. από την κοινή χρήση αρχείων σε δωρεάν υπηρεσίες αποθήκευσης στο διαδίκτυο , καθώς και πρόσβαση σε ιστότοπους πολύ μεγάλου όγκου που απαιτούν πολλή υπολογιστική ισχύ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών τους.

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Τα κοινωνικά μέσα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο που επιτρέπει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας πλατφορμών επικοινωνίας, από το Facebook στο Twitter , στο LinkedIn στο Pinterest . Αυτές οι τοποθεσίες έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο, ενσωματώνονται σε σχεδόν κάθε δικτυακό τόπο που μπορείτε να επισκεφτείτε στο διαδίκτυο και για όλο και περισσότερους ανθρώπους είναι η κύρια πλατφόρμα μέσω της οποίας έχουν πρόσβαση σε μεγάλο μέρος του περιεχομένου τους στο διαδίκτυο.

Υποδομή του Διαδικτύου

Αυτή τη στιγμή βλέπετε τις πληροφορίες σε αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Πραγματοποιήσατε πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω μιας τεχνολογίας που ονομάζεται TCP / IP . Πραγματοποιείτε περιήγηση στο Web μέσω μιας σειράς υπερσυνδέσμων και διευθύνσεων URL , της δομής πάνω στην οποία ο Web οραματίστηκε αρχικά από τον Sir Tim Berners Lee και μπορείτε να δείτε όλα αυτά μέσω HTML και άλλων γλωσσών σήμανσης. Χωρίς αυτή τη φαινομενικά απλή δομή, ο Ιστός όπως γνωρίζουμε δεν θα υπήρχε.

Άμεση επικοινωνία

Θυμάστε τη ζωή πριν από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ; Το "ταχυδρομείο σαλιγκαριών", ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πήρε ένα πίσω κάθισμα σε μια άμεση επικοινωνία που έγινε δυνατή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άμεσων μηνυμάτων και κλήσεων βίντεο. Πόσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνουμε σε μια μέρα, όλα δωρεάν; Σκεφτείτε πώς η ζωή σας θα ήταν διαφορετική αν δεν έχετε αυτή την εκπληκτική εφεύρεση στα χέρια σας κάθε φορά που συνδέεστε.

Δωρεάν πληροφορίες

Πώς θα μπορούσαμε ποτέ να συναντηθούμε χωρίς τεράστιες βάσεις δεδομένων για να τροφοδοτήσουμε την ακόρεστη προσπάθειά μας για γνώση; Ακόμη και αν ξοδέψατε 24 ώρες την ημέρα καταναλώνοντας τις πληροφορίες που προστίθενται συνεχώς σε αυτούς τους θαυμάσιους πόρους στο διαδίκτυο, δεν θα κάνατε ούτε μια βαθούλωμα. Από τη Βικιπαίδεια μέχρι το Project Gutenberg στο Google Books στο IMDb , έχουμε στην διάθεσή μας μια καταπληκτική ποικιλία και βάθος γνώσεων. Θυμηθείτε τις ημέρες που έπρεπε να ψάξετε κάτι σε μια εγκυκλοπαίδεια; Τώρα αυτά τα βιβλία γίνονται αντικείμενο συλλογής. Και ας μην ξεχνάμε τον εκπληκτικό αόρατο ιστό , ένα τεράστιο δίκτυο βάσεων δεδομένων που εκτιμάται ότι είναι πάνω από 500 φορές μεγαλύτερο από το Web, μπορούμε εύκολα να έχουμε πρόσβαση μόνο με ένα απλό ερώτημα. Οι αληθινοί αναζητητές της γνώσης γνωρίζουν ότι ο Ιστός είναι πραγματικό όνειρο.

Από δωρεάν μαθήματα κολλεγίων έως ελεύθερα σχολικά εγχειρίδια σε μια τεράστια ποικιλία δωρεάν εκπαίδευσης στο διαδίκτυο, το online εκπαιδευτικό κίνημα αυξάνεται εκθετικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνδέονται καθημερινά στο Διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν μαθήματα, να μάθουν κάτι και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Το ποσό των διαθέσιμων γνώσεων - δωρεάν! - είναι καταπληκτικό.

Υπηρεσίες που λύνουν ένα πρόβλημα - δωρεάν

Οι μηχανές αναζήτησης περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο περίπλοκα προγράμματα στον πλανήτη, όμως οι περισσότεροι από εμάς εκμεταλλεύονται αυτές τις εκπληκτικές δημιουργίες σχεδόν κάθε μέρα. Από το Google στο Baidu έως το Wolfram Alpha , σκεφτείτε πόσο καταπληκτικό είναι να πληκτρολογήσετε ένα ερώτημα σε ένα πλαίσιο αναζήτησης και να πάρετε μια απάντηση που είναι σχετική, έχει νόημα και σας βοηθά να λύσετε ένα πρόβλημα.

Τι συμβαίνει με τις υπηρεσίες μετάφρασης (όπως το Google Translate ) που καθιστούν δυνατή την αποκρυπτογράφηση του περιεχομένου σε άλλη γλώσσα σε μερικά δευτερόλεπτα; Ή διαδραστικοί χάρτες, όπως οι Χάρτες Google, οι Χάρτες Bing και το MapQuest , που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν χάρτη πορείας, να βρείτε οδηγίες και ακόμη και να σχεδιάσετε μια διαδρομή πεζοπορίας;

Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες: η γκάμα εκτείνεται από το PayPal σε Bitcoin και σε άλλα κρυπτογραφικά νομίσματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο Web αντί να οδηγείτε σε μια τράπεζα και να στέκεστε στη γραμμή. Τι συμβαίνει με μαζικά ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το eBay και το Amazon που άλλαξαν το τοπίο αγορών - αλλά μην ξεχνάμε τα καταστήματα "mom και pop" που έχουν βρεθεί ότι μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας online αγορών, συμπεριλαμβανομένων των Craigslist , Etsy και άλλων καταστημάτων.