Τα χρώματα του Πάσχα

Χρησιμοποιήστε τα χρώματα του Πάσχα κατά την εαρινή εκτύπωση και τα έργα web

Το Πάσχα προειδοποιεί την αρχή της άνοιξης όταν εμφανίζονται νέα φύλλα στα δέντρα και το γρασίδι γίνεται πάλι πράσινο. Μια παλέτα με διάφορα συγκεκριμένα χρώματα - κυρίως παστέλ - προκαλεί τη φρεσκάδα της άνοιξης. Τα σχέδια εκτύπωσης ή ιστοσελίδων με θέμα το Πάσχα ή την άνοιξη μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση ενός συνδυασμού αυτών των χρωμάτων. Τουλάχιστον, παρέχουν μια καλή αφετηρία για ένα γραφικό σχέδιο που λέει την άνοιξη στους ανθρώπους που το βλέπουν.

Ποια είναι τα χρώματα παστέλ;

Ένα παστέλ χρώμα είναι οποιοδήποτε χαμηλό κορεσμό, ελαφρύ ή υποτονικό χρώμα. Τα πιο συνηθισμένα παστέλ είναι οι αποχρώσεις του μπλε, του ροζ, του πράσινου, του κίτρινου και της λεβάντας. Οι αποχρώσεις του πορτοκαλί, κοραλλιογενών και τυρκουάζ είναι επίσης κατάλληλες παστέλ της άνοιξης. Όλα τα παστέλ είναι κατάλληλα για γραφικά σχέδια με θέμα Πάσχα ή Άνοιξη.

Ο συμβολισμός των χρωμάτων του Πάσχα

Τα παστέλ χρώματα συμβολίζουν την αναγέννηση, τη νέα ανάπτυξη και τις νέες αρχές. Οι συγκεκριμένες έννοιες που αποδίδονται σε μεμονωμένα χρώματα περιλαμβάνουν:

Χρήση των χρωμάτων του Πάσχα στα αρχεία σχεδιασμού

Χρησιμοποιήστε παστέλ χρώματα για να προτείνετε το Πάσχα και την άνοιξη σε οποιοδήποτε από τα σχέδιά σας. Όταν χρησιμοποιείτε φωτεινά χρώματα όπως αυτά τα παστέλ, ανακατέψτε σε ένα πιο σκούρο, φωτεινότερο ή πιο κορεσμένο χρώμα. Παρέχει αντίθεση και αποτρέπει την εμφάνιση του σχεδίου.

Όταν επιλέγετε χρώματα για ένα γραφικό σχέδιο που εκτυπώνεται με μελάνι σε χαρτί, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για τα χρώματα στο λογισμικό διάταξης σελίδας ή επιλέξτε ένα spot spot PMS. Εάν εργάζεστε σε ένα σχέδιο που θα προβληθεί σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε ποσοστά χρωμάτων RGB. Χρησιμοποιήστε κωδικούς Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG. Οι πληροφορίες χρώματος για μερικά από τα χρώματα του Πάσχα περιλαμβάνουν:

Εάν ορισμένα από τα χρώματα είναι πολύ τολμηρά για το σχέδιό σας, απλά χρησιμοποιήστε μια ελαφριά σκιά του ίδιου χρώματος.

Παλέτες χρωμάτων παστέλ

Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι απεριόριστοι όταν έχετε τις πολλές επιλογές των χρωμάτων του Πάσχα. Αυτές οι ακόλουθες παλέτες χρωμάτων παραδειγμάτων μπορεί να σας δώσουν μια ιδέα που μπορείτε να επεκτείνετε για το δικό σας σχέδιο.