Πώς να πληκτρολογήσετε χαρακτήρες με σήματα Cedilla Accent

Εκείνο το φανταχτερό κέλυφος με το γράμμα C, το οποίο ταυτοποίησε και εξήγησε

Η cedilla είναι ένα διακριτικό σήμα που χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια διαφορετική προφορά της επιστολής που φαίνεται κάτω - στις περισσότερες περιπτώσεις το γράμμα C. Η εμφάνισή της στα αγγλικά έρχεται με λέξεις που δανείζονται από τα γαλλικά, τα πορτογαλικά, τα καταλανικά και τα οξκίτανα. Οι χαρακτήρες με σημάδια διακριτικού κέντρου cedilla έχουν μια μικρή ουρά κάτω από το γράμμα C. Ίσως η πιο γνωστή λέξη στην αγγλική γλώσσα που χρησιμοποιεί το cedilla είναι η πρόσοψη.

Πώς να πληκτρολογήσετε χαρακτήρες με το διακριτικό σήμα Cedilla

Τα σήματα προφοράς Cedilla απαντώνται συχνότερα στο κεφαλαίο γράμμα C στα αγγλικά, όπως στα Ç και ç. Η παραγωγή του χαρακτήρα σε έναν υπολογιστή εξαρτάται από το λειτουργικό σας σύστημα. Αν εργάζεστε με HTML όπως για περιεχόμενο ιστότοπου , χρησιμοποιούνται ειδικοί κωδικοί χαρακτήρων για την παραγωγή των χαρακτήρων στα προγράμματα περιήγησης.

Σημειώστε ότι ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν ειδικές πληκτρολογήσεις που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία χαρακτήρων με διακριτικά όπως τα σήματα accent cedilla. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ελέγξτε το εγχειρίδιο του λογισμικού ή τα αρχεία βοήθειας εάν οι πληκτρολογήσεις που εμφανίζονται παρακάτω δεν λειτουργούν για τη δημιουργία σημείων προειδοποίησης cedilla.

Κάντε το C με ένα σημάδι έμφασης σε Mac, Windows και HTML

Σε Mac, κρατήστε πατημένο το γράμμα CShift + C για κεφαλαίο γράμμα) μέχρι να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού που προσφέρει ένα σύνολο επιλογών χαρακτήρων και κάντε κλικ στο ç ή πατήστε το αντίστοιχο αριθμητικό πλήκτρο που υποδεικνύεται. Εναλλακτικά, πατήστε Option + C για το ç ή το Option + Shift + C για το κεφαλαίο γράμμα με τα σήματα accent cedilla.

Σε υπολογιστή με Windows, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT ενώ πληκτρολογείτε τον κατάλληλο αριθμό στον αριθμητικό πληκτρολόγιο για να δημιουργήσετε τα σήματα προφορά cedilla. Μην χρησιμοποιείτε τους αριθμούς στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου. Χρησιμοποιήστε το αριθμητικό πληκτρολόγιο και βεβαιωθείτε ότι το Num Lock είναι ενεργοποιημένο:

Στην HTML, δημιουργήστε χαρακτήρες με χαρακτήρες cedilla πληκτρολογώντας το & (το σύμβολο ampersand), το γράμμα (όπως C ή c ) και μετά τα γράμματα cedil , ακολουθούμενο από ένα ερωτηματικό . Για παράδειγμα:

Σε HTML, τα σήματα προφοράς cedilla μπορεί να εμφανίζονται μικρότερα από το περιβάλλον κειμένου, επομένως μπορεί να θέλετε να μεγεθύνετε τη γραμματοσειρά μόνο για αυτούς τους χαρακτήρες σε ορισμένες περιπτώσεις.