Ταινίες που θα θέλαμε να δούμε ξανά στο 3D

Μια λίστα των κλασικών που θα φανεί εξαιρετική σε στερεοσκοπική 3D

Ας έχουμε κάποια διασκέδαση; Τώρα ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που μισούν απόλυτα το 3D, και να το δούμε σαν τίποτα περισσότερο από ένα gimmicky μετρητά αρπάξει από τα στούντιο.

Διαφωνώ. Τυχαίνει να αρέσει το 3D, και στα σωστά χέρια νομίζω ότι μπορεί να είναι ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο παραγωγής ταινιών. Ξέρω ότι οι λαοί τείνουν να σηκωθούν όταν η προοπτική αλλαγής ενός ανέγγιχτου κλασικού ανατρέφεται, αλλά υποθετικά ποιες ταινίες θα σας ενθουσιάσει να δούμε σαν 3D επανέκδοση;

Οι τεχνικές μετά την μετατροπή έχουν προχωρήσει αρκετά από τότε που η σύγκρουση των Τιτάνων πίσω. Εδώ είναι ταινίες που θα μπορούσαμε να τρέξουμε στον κινηματογράφο, αν συνέβαιναν να απελευθερώνονται ξανά σε στερεοσκοπικό 3D:

01 από 13

Εξολοθρευτής 2 & Αλλοδαποί

Rebecca Nelson / GettyImages

Και οι δύο είναι κλασικοί και οι δύο κατευθύνθηκαν από τον βασιλιά της σύγχρονης 3D, που σημαίνει ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη από το μέσο όρο πιθανότητες για ένα ή και τα δύο από αυτά να πάρει τη στερεοφωνική επεξεργασία.

Ο Cameron είναι ένας πολύ απασχολημένος τύπος που του αρέσει να περνάει το χρόνο του, οπότε μπορεί να είναι χρόνια πριν βλέπουμε ότι κάποια από αυτά έρχεται να αποφέρει καρπούς. Ευτυχώς, απέδειξε από πολύ καιρό ότι ο Terminator φαίνεται υπέροχος σε 3D με την προσαρμογή του θεματικού πάρκου Universal Studios. Και αλλοδαποί. Αγόρι θα πληρώσω για να δω τον Ripley να αναλαμβάνει το Xenomorph με το κοστούμι φόρτωσης φορτίου.

02 από 13

Blade Runner & Alien


Ο Ridley Scott έδειξε ότι ο Blade Runner μπορεί να είναι ήδη στα έργα, και αν συμβεί Blade Runner , πρέπει να σκεφτείς ότι ο Alien θα ακολουθήσει πολύ κοντά. Αφού συνεργάστηκε με τις RED Epic 3D κάμερες στο Prometheus , έκανε το σχόλιο: "Ποτέ δεν θα δουλέψω χωρίς 3D, ακόμα και για μικρές σκηνές διαλόγου". Αυτό είναι πολύ υψηλό έπαινο.

Ο Blade Runner και ο Alien είναι δύο από τις πιο ατμοσφαιρικές ταινίες που έχουν προβληθεί ποτέ και βρίσκονται ανάμεσα στις πιο εξεζητημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Εγώ για κάποιον θα ήταν ενθουσιασμένος να δει κάποιος από αυτούς να κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή στο ένδοξο 3D.

03 από 13

Εναρξη


Τώρα, γνωρίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ, αν ο Chris Nolan είναι ένας από τους πιο ξεκάθαρους δυσφημιστές της μορφής, αλλά κάποιος μπορεί πάντα να ονειρεύεται (μέσα σε ένα όνειρο, μέσα σε ένα όνειρο). Τα σύνολα της ταινίας είναι απλώς αριστοτεχνικά και όλες οι φανταστικές ρυθμίσεις θα φαινόταν τόσο απίστευτα στο 3D. Στα μάτια μου, είναι εκείνο που πήρε μακριά.

Αλίμονο.

04 από 13

Το Matrix


Το Matrix δεν χρειάζεται μεγάλη εισαγωγή - νομίζω ότι όποιος το έχει δει καταλαβαίνει γιατί θα ήταν επιλογή knockout για 3D μετατροπή. Αυτή η ταινία επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτήκαμε τα οπτικά εφέ το 1999 και μάλλον θα ακούμπησε ακροατήρια ξανά αν το στούντιο το έδινε μια καλή στερεοφωνική μετατροπή.

Φυσικά, μια επανέκδοση θα είχε δυο απογοητευτικές συνέπειες που θα άξιζε να αντιμετωπίσει, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν την ευκαιρία να δουν το πρωτότυπο πίσω στα θέατρα.

05 από 13

Οι Δύο Πύργοι


Σίγουρα δεν θα αντιταχθούσα σε κανέναν από τους κυρίους των Δακτυλιδιών ταινίες που μετατρέπονται, αλλά από τότε που οι Δύο Πύργοι περιέχουν μία από τις μεγαλύτερες μάχες μεγάλου βεληνεκούς που έβαλαν ποτέ στο κυτταρίτιδα, αποφάσισα να πάω μαζί του.

Η πανοραμική μεγαλοπρέπεια της Μέσης Γης πεθαίνει ακριβώς για να δειτε σε 3D και ο Peter Jackson επενδύεται σε μεγάλο βαθμό στη μορφή με τις επερχόμενες προσαρμογές του Hobbit - μην εκπλαγείτε αν τελικά μετατραπεί η Τριλογία. Μέχρι τότε, να είναι ευγνώμων ότι η Μάχη των Πέντε Στρατιωτών έρχεται τελικά στην ασημένια οθόνη σε ένα χρόνο περίπου.

06 από 13

Ήρωας


Ο ήρωας είναι μια από τις πιο υπέροχες ταινίες που έχω δει ποτέ και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, μου δίνει φουσκωτά για να σκεφτώ τι θα μοιάζει με μια καλή 3D μετατροπή. Το μοναδικό μου hangup είναι ότι μεγάλο μέρος της ομορφιάς της ταινίας προέρχεται από τη χρήση του εντυπωσιακά ζωντανού χρώματος του σκηνοθέτη, το οποίο φαίνεται κάπως μειώνεται μέσω των 3D γυαλιών. Νομίζω ακόμα ότι θα φανεί υπέροχο.

07 από 13

Aladdin


Αρχίζει να μοιάζει με Disney είναι πρόθυμος να μετατρέψει τίποτα και τα πάντα σε 3D, αλλά Aladdin είναι ίσως το αγαπημένο μου animation εποχή της δεκαετίας του 90, έτσι αυτό είναι ένα που θα ήθελα να τους δει να αναλάβουν. Δεδομένης της επιτυχίας του The Lion King , και πιο πρόσφατα της ομορφιάς και του κτήνους , είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τελικά θα συμβεί.

08 από 13

Η Αυτοκρατορία Απεργεί Πίσω


Οι οπαδοί του Hardcore δεν έχουν ποτέ προθερμανθεί στο γεγονός ότι ο παλιός Γιώργος έχει μια τάση να αλλάξει το έργο του στο παρελθόν, αλλά όλες τις ταινίες Star Wars , αυτή είναι ίσως αυτή που θα ήθελα περισσότερο να δω στο 3D.

Δυστυχώς, ο Lucas αποφάσισε να ξεκινήσει με τα prequels, οπότε ελπίζουμε ότι το The Phantom Menace πωλεί αρκετά εισιτήρια για να εγγυηθεί 3D μετατροπές για την υπόλοιπη σειρά. Φυσικά, το γεγονός ότι ο Lucas μιλάει για συνταξιοδότηση, θέτει υπό αμφισβήτηση ολόκληρη την επιχείρηση.

09 από 13

Τζουράσικ Παρκ


Απλά γνωρίζετε ότι το Jurassic Park θα είναι μια απίστευτη 3D εμπειρία. Από τη στιγμή που τα δάνεια κυλούν μέχρις ότου το T-Rex αγωνιστεί σε ένα πακέτο άγριων αρπακτικών, το προϊστορικό αριστούργημα του Spielberg είναι γεμάτο από σαρωτικές βλέψεις, κλειστοφοβικές κουζίνες και ένα σωρό animatronic δεινοσαύρων.

Συνεχίζω να σκέφτομαι πόσο θαυμάσια θα ήταν η σκηνή της T-Rex με τον βασιλιά των Theropods να κερδίζει αργά στο τζιπ, πλησιάζοντας πιο κοντά στον τρισδιάστατο χώρο ... Spielberg, αν είσαι έξω εκεί, παρακαλώ πάρτε μερικά από αυτά τα υπέροχα tech που χρησιμοποιείτε για Tintin και να δείξετε στους δεινόσαυρους κάποια αγάπη.

10 από 13

2001: Μια διαστημική οδύσσεια


Πιστεύω πραγματικά ότι το 3D μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά για την παραγωγή μιας κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας - ορισμένες σκηνές στην Coraline έρχονται αμέσως στο μυαλό. Φαίνεται τρελός, γιατί πολλοί άνθρωποι βλέπουν αυτήν την ταινία ως ένα από τα καθαρότερα παραδείγματα οπτικής έκφρασης στην ιστορία του κινηματογράφου, αλλά νομίζω ότι το 2001 θα έκανε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα 3D εμπειρία.

Ο επερχόμενος Prometheus του Ridley Scott θα μας πει πολλά για το πόσο καλά λειτουργεί το 3D σε ένα ψυχολογικό θρίλερ αργής καύσης.

11 από 13

Τα Φρεσκάδα


Το Pixar's Up ήταν η πρώτη στερεοσκοπική ταινία που είδα στα θέατρα και παρόλο που το αποτέλεσμα ήταν σχετικά λεπτό για το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, υπήρχαν μερικές ακολουθίες που με έδιναν πραγματικά στην αξία του 3D.

Αν και ο τόνος των δύο ταινιών είναι εντελώς διαφορετικός, υπάρχουν πολλές σκηνές στο The Incredibles που χαρακτηρίζουν εναέρια δράση παρόμοια με μερικά από τα πράγματα στο Up και How to Train the Dragon σας .

Έτσι, από όλες τις ταινίες Pixar, το The Incredibles είναι αυτό που σίγουρα θα με έμπαινε στο θέατρο αν είχε ποτέ μετατραπεί. Αλλά, ξέρετε τι θα ήταν ακόμα καλύτερο από το να δούμε το The Incredibles σε 3D; Βλέποντας τα Incredibles 2 σε 3D. Ελάτε στον Brad, δώστε στους οπαδούς αυτό που θέλουν!

12 από 13

Επιδρομείς της χαμένης κιβωτού


Αυτή είναι μια από εκείνες τις ταινίες όπου ορισμένοι οπαδοί θα έκρηγαν μόνο ότι έχουν αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Με τον Σπίλμπεργκ να επικεντρώνεται σε άλλα πράγματα και ο Γιώργος θέλει να αποσυρθεί, νομίζω ότι είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι οι Raiders πιθανότατα δεν θα δουν κάποια μετατροπή 3D οποιαδήποτε στιγμή σύντομα.

Ακόμα, αυτή η ταινία είναι η απόλυτη ενσάρκωση της δράσης-περιπέτειας. Αν το 3D δούλεψε για τον Brendan Frasier στο Journey στο Κέντρο της Γης , καλύτερα να πιστεύεις ότι ο Indy θα φαινόταν αρκετά δροσερός στο στερεοφωνικό.

13 από 13

Ακίρα


Το Akira ήταν μια στιγμή ορόσημο στην ιστορία της ιαπωνικής κινούμενης εικόνας και συνέχισε να γίνεται μία από τις πιο επιρροές κινούμενες ταινίες όλων των εποχών. Μαζί με την αρχή και το 2001 , η Akira είναι ίσως ο μεγαλύτερος αγωνιστής στον κατάλογο, αλλά πρέπει να φανταστώ ότι το να βλέπεις τον Tetsuo να συμφωνεί με τις θεϊκές του δυνάμεις θα ήταν αρκετά ευχάριστο σε 3D.