Πώς να σαρώσετε αριθμούς πιστωτικών καρτών σε Safari για iPhone

Καθώς εξελίσσεται το iOS της Apple, το ίδιο ισχύει και για τις καθημερινές δραστηριότητες που εκτελούμε στις συσκευές μας. Ένας τομέας που έχει περάσει στα ύψη τα τελευταία χρόνια είναι το ποσό των ηλεκτρονικών αγορών που γίνονται σε iPhones. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εισαγωγή αριθμών πιστωτικών καρτών στο πρόγραμμα περιήγησης.

Με την κυκλοφορία του iOS 8 , αυτή η εργασία έγινε πολύ πιο εύκολη για όσους από εσάς χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης Safari για να κάνετε τις αγορές σας. Αντί να χρειάζεται να πληκτρολογείτε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, το Safari χρησιμοποιεί τώρα τη φωτογραφική μηχανή του iPhone. επιτρέποντάς σας να τραβήξετε μια φωτογραφία της κάρτας σας αντί να αγγίξετε αυτά τα ψηφία. Είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί όταν ξέρετε πώς γίνεται. Αυτό το σεμινάριο σας περνάει μέσα από αυτό.

Πώς να σαρώσετε τους αριθμούς πιστωτικών καρτών σε Safari με το iPhone σας

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και ξεκινήστε τις αγορές σας. Μόλις ζητηθεί ένας αριθμός πιστωτικής κάρτας σε οποιονδήποτε ιστότοπο, επιλέξτε το σύνδεσμο Σάρωση πιστωτικής κάρτας .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συσκευές που εκτελούν iOS 7 ή νωρίτερα δεν διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα.

Για να λειτουργήσει αυτή η λειτουργία, πρέπει πρώτα να παραχωρήσετε την εφαρμογή Safari στην κάμερα iPhone ή iPod touch. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το κουμπί OK , το οποίο βρίσκεται στο παράθυρο διαλόγου αιτήματος πρόσβασης. Λάβετε υπόψη ότι το Safari θα ζητήσει επίσης πρόσβαση στις επαφές σας. Δεν χρειάζεται να επιτρέψετε αυτήν την πρόσβαση για να λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα σάρωσης πιστωτικών καρτών, αν και αυτό θα επιτρέψει στο πρόγραμμα περιήγησης να συμπληρώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες που σχετίζονται με το όνομά σας, αν είχε προηγουμένως αποθηκευτεί σωστά.

Πολλοί χρήστες δεν αισθάνονται άνετα να επιτρέπουν στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην κάμερά τους, μερικές φορές με πολύ καλό λόγο. Μόλις ολοκληρώσετε τις αγορές σας, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση του Safari στη φωτογραφική σας μηχανή, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα από την αρχική οθόνη iOS: Ρυθμίσεις -> Απόρρητο -> Κάμερα -> Safari (κουμπί OFF)

Το Safari θα σας ζητήσει να τοποθετήσετε την πιστωτική σας κάρτα στο λευκό πλαίσιο, όπως έχω κάνει στο παραπάνω παράδειγμα. Μόλις τοποθετηθεί σωστά, το πρόγραμμα περιήγησης θα σαρώσει αυτόματα τον αριθμό και θα προετοιμαστεί για να το συμπληρώσει στη φόρμα Web. Το Safari έχει συμπληρώσει τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσω τίποτα.