Ένας απλός τρόπος για να κεντράρετε έναν πίνακα χρησιμοποιώντας το CSS

Μια γραμμή κώδικα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να κεντράρετε ένα τραπέζι

Το Cascading Style Sheets (CSS) είναι μια γλώσσα φύλλου στυλ που χρησιμοποιείται συχνότερα για να ρυθμίσετε το οπτικό στυλ των ιστοσελίδων γραμμένων σε HTML και XHTML. Μπορεί να είστε νέοι στο σχεδιασμό ιστοσελίδων ή στο CSS και να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να κεντράρετε ένα τραπέζι σε μια ιστοσελίδα. Μπορεί επίσης να είστε ένας έμπειρος σχεδιαστής που μπερδεύεται για το πώς να εκτελέσει αυτή την τεχνική τώρα που η ετικέτα CENTER και το align = "center" αποδίδονται στην ετικέτα TABLE. Με το CSS, οι πίνακες κεντραρίσματος σε μια ιστοσελίδα δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Χρησιμοποιήστε το CSS για να κεντράρετε έναν πίνακα

Μπορείτε να προσθέσετε μια γραμμή στο φύλλο στυλ CSS για να κεντράρετε όλους τους πίνακες οριζόντια:

τραπέζι {περιθώριο: αυτόματη; }}

ή μπορείτε να προσθέσετε την ίδια γραμμή στο τραπέζι σας απευθείας:

Όταν τοποθετείτε ένα τραπέζι σε μια ιστοσελίδα, το τοποθετείτε σε ένα στοιχείο σε επίπεδο μπλοκ όπως BODY, P, BLOCKQUOTE ή DIV. Μπορείτε να κεντράρετε το τραπέζι μέσα σε αυτό το στοιχείο χρησιμοποιώντας το περιθώριο: auto; στυλ. Αυτό λέει στο πρόγραμμα περιήγησης να κάνει τα περιθώρια σε όλες τις πλευρές του τραπεζιού ίσα, τα οποία τοποθετούν τον πίνακα στο κέντρο της ιστοσελίδας.

Ορισμένα παλαιότερα προγράμματα περιήγησης στο Web δεν υποστηρίζουν αυτήν τη μέθοδο

Εάν ο ιστότοπός σας πρέπει να υποστηρίζει ένα παλαιότερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, όπως τον Internet Explorer 6, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το align = "center" ή την ετικέτα CENTER για να κεντράρετε τους πίνακες σας. Αυτή είναι η μόνη επιπλοκή που θα αντιμετωπίσετε όταν κεντράρετε τα τραπέζιά σας σε μια ιστοσελίδα. Η χρήση αυτής της τεχνικής είναι εύκολη και μπορεί να εκτελεστεί σε λίγα λεπτά.