Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του Code 31

A Οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για τα σφάλματα του Code 31 στη Διαχείριση Συσκευών

Το σφάλμα Code 31 είναι ένας από διάφορους κωδικούς σφάλματος του Device Manager . Προκαλείται από οποιονδήποτε λόγο που εμποδίζει τα Windows να φορτώσουν το πρόγραμμα οδήγησης για τη συγκεκριμένη συσκευή υλικού . Ανεξάρτητα από τη βασική αιτία, η αντιμετώπιση προβλημάτων ενός κωδικού σφάλματος 31 είναι αρκετά απλή.

Σημείωση: Εάν δείτε το σφάλμα Code 31 στον προσαρμογέα Microsoft ISATAP στα Windows Vista , μπορείτε να αγνοήσετε το σφάλμα. Σύμφωνα με τη Microsoft, δεν υπάρχει πραγματικό ζήτημα.

Το σφάλμα Code 31 θα εμφανίζεται σχεδόν πάντα με τον ακόλουθο τρόπο:

Αυτή η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά επειδή τα Windows δεν μπορούν να φορτώσουν τα προγράμματα οδήγησης που απαιτούνται για αυτήν τη συσκευή. (Κωδικός 31)

Λεπτομέρειες σχετικά με τους κωδικούς σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών, όπως ο Κωδικός 31, είναι διαθέσιμα στην περιοχή Κατάσταση συσκευής στις ιδιότητες της συσκευής. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προβολής της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών για βοήθεια.

Σημαντικό: Οι κωδικοί σφάλματος του Διαχειριστή συσκευών είναι αποκλειστικοί στη Διαχείριση συσκευών . Εάν δείτε το σφάλμα Code 31 σε άλλα μέρη των Windows, είναι πιθανό ότι πρόκειται για κωδικό σφάλματος συστήματος που δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ως πρόβλημα διαχειριστή συσκευών.

Το σφάλμα του Κώδικα 31 θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή υλικού στη Διαχείριση Συσκευών, αλλά τα περισσότερα σφάλματα του Κώδικα 31 εμφανίζονται σε οπτικές μονάδες όπως οι μονάδες CD και DVD.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει σφάλμα του Κώδικα διαχείρισης συσκευών 31, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , των Windows 8 , των Windows 7 , των Windows Vista , των Windows XP και άλλων.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα κώδικα 31

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Υπάρχει πάντα η απομακρυσμένη πιθανότητα ότι το σφάλμα του Κώδικα 31 που βλέπετε προκλήθηκε από κάποιο προσωρινό ζήτημα με τη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager). Αν ναι, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει τον Κωδικό 31.
  2. Εγκαταστήσατε μια συσκευή ή κάνατε μια αλλαγή στο Device Manager λίγο πριν εμφανιστεί το σφάλμα Code 31; Αν ναι, είναι πιθανό η αλλαγή που κάνατε να προκάλεσε το σφάλμα του Code 31.
    1. Αν ανακληθεί η αλλαγή, μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και στη συνέχεια να ελέγξετε ξανά το σφάλμα Code 31.
    2. Ανάλογα με τις αλλαγές που κάνατε, ορισμένες λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Αφαίρεση ή επαναρύθμιση της πρόσφατα εγκατεστημένης συσκευής
  3. Επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης σε μια έκδοση πριν από τις ενημερώσεις σας
  4. Χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές που σχετίζονται με το Device Manager
  5. Διαγράψτε τις τιμές μητρώου UpperFilters και LowerFilters . Μια κοινή αιτία των σφαλμάτων του Κώδικα 31 είναι η καταστροφή δύο τιμών μητρώου στο κλειδί μητρώου της μονάδας δίσκου DVD / CD-ROM.
    1. Σημείωση: Η διαγραφή παρόμοιων τιμών στο μητρώο των Windows μπορεί επίσης να είναι η λύση σε ένα σφάλμα Code 31 που εμφανίζεται σε μια συσκευή διαφορετική από μια μονάδα DVD ή CD. Το σεμινάριο UpperFilters / LowerFilters που συνδέεται παραπάνω θα σας δείξει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.
    2. Σημείωση: Μερικοί χρήστες είχαν τύχη να διαγράψουν ολόκληρο το κλειδί που περιέχει τις τιμές UpperFilters και LowerFilters. Εάν η διαγραφή των συγκεκριμένων τιμών δεν διορθώνει το σφάλμα Code 31, δοκιμάστε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του κλειδιού που προσδιορίσατε σε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης παραπάνω και, στη συνέχεια, διαγράψτε το κλειδί , επανεκκινήστε, εισαγάγετε το κλειδί από το αντίγραφο ασφαλείας και επανεκκινήστε ξανά.
  1. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή . Η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων κατασκευαστών που παρέχονται στους οδηγούς μιας συσκευής με το σφάλμα Code 31 είναι μια πιθανή λύση για αυτό το πρόβλημα.
  2. Επανεγκαταστήστε τον προσαρμογέα δικτύου Microsoft ISATAP εάν το σφάλμα του κωδικού 31 σχετίζεται με τον προσαρμογέα MS ISATAP δεν λειτουργεί σωστά.
    1. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και μεταβείτε στην οθόνη Ενέργεια> Προσθαφαίρεση υλικού παλαιού τύπου . Ξεκινήστε τον οδηγό και επιλέξτε Εγκατάσταση του υλικού που επιλέγω με μη αυτόματο τρόπο από μια λίστα (Για προχωρημένους) . Κάντε κλικ στα βήματα και επιλέξτε Προσαρμογείς δικτύου> Microsoft> Microsoft ISATAP Adapter από τη λίστα.
  3. Αντικαταστήστε το υλικό . Ως έσχατη λύση, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το υλικό που έχει το σφάλμα Code 31.
    1. Είναι επίσης πιθανό η συσκευή να μην είναι συμβατή με αυτήν την έκδοση των Windows. Μπορείτε να ελέγξετε το HCL των Windows για να είστε βέβαιοι.
    2. Σημείωση: Εάν είστε πεπεισμένοι ότι το υλικό δεν είναι η αιτία αυτού του συγκεκριμένου σφάλματος του Code 31, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows . Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Δεν συνιστούμε να κάνετε κάποια από αυτές πριν προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το υλικό, αλλά ίσως χρειαστεί να τους δώσετε μια βολή αν δεν έχετε άλλες επιλογές.

Ενημερώστε μας αν έχετε διορθώσει ένα σφάλμα Code 31 χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν έχουμε παραπάνω. Θα θέλαμε να διατηρήσουμε αυτή τη σελίδα όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένη.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να καθορίσετε τον ίδιο τον Κώδικα 31, δείτε πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.