Ποιες είναι οι μορφές DVD που μπορούν να εγγραφούν;

Μια ματιά στα DVD-R, DVD-RW και άλλα

Πρόκειται για μια επισκόπηση των εγγράψιμων μορφών DVD για συσκευές εγγραφής DVD και καυστήρες DVD για υπολογιστή. Υπάρχουν πέντε εγγράψιμες εκδόσεις του DVD:

Τα DVD-R και DVD + R μπορούν να εγγράψουν δεδομένα μία φορά, και πιθανότατα δεν θα κάνετε καμία διαφορά όταν προσπαθείτε να γράψετε κάτι. Τη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα σχήματα, ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους. Τώρα οι διαφορές είναι σε μεγάλο βαθμό χωρίς νόημα. Τα DVD-RAM, DVD-RW και DVD + RW μπορούν να ξαναγραφούν χιλιάδες φορές, όπως το CD-RW.

Το DVD-RAM είναι μια αφαιρούμενη συσκευή αποθήκευσης για υπολογιστές και εγγραφή βίντεο. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε DVD video recorders λόγω της ευελιξίας που παρέχει στην επεξεργασία μιας εγγραφής. Οι άλλοι δύο τύποι εγγράψιμου τύπου (DVD-R / RW και DVD + R / RW) ουσιαστικά ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί ότι η μία ή η άλλη μορφή είναι καλύτερη, αλλά είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοιες. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν πλέον συσκευές εγγραφής DVD και DVD burners που καταγράφουν και σε μορφή "παύλα" και "συν". Παρακάτω είναι μια σύντομη ματιά σε κάθε μορφή.

DVD-R

Μία μορφή εγγραφής που είναι συμβατή με πολλές υπάρχουσες συσκευές αναπαραγωγής DVD, συσκευές εγγραφής και μονάδες DVD-ROM. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συσκευές εγγραφής DVD και καυστήρες που υποστηρίζουν εγγραφή DVD-R ή εγγραφή πολλαπλών μορφών (μονάδες που καταγράφουν "συν" ή "παύλα"). Διατηρεί 4.7GB δεδομένων ή βίντεο. Συνήθως, μπορεί να κρατήσει 2 ώρες βίντεο MPEG-2 σε κανονική (SP) ταχύτητα ρύθμισης.

DVD-RW

Το DVD-RW είναι η επανεγγράψιμη έκδοση του DVD-R. Επιτρέπει περίπου 1.000 επαν-γράφει πριν εξαντληθεί. Γενικά, οι δίσκοι DVD-RW είναι ελαφρώς λιγότερο συμβατοί από τους δίσκους DVD-R. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συσκευές εγγραφής DVD και καυστήρες που υποστηρίζουν εγγραφή DVD-RW ή εγγραφή πολλαπλών μορφών (μονάδες που καταγράφουν "συν" ή "παύλα"). Επίσης, κατέχει 4.7GB δεδομένων ή βίντεο.

DVD & # 43; R

Μια άλλη μορφή εγγράψιμου εγγράφου DVD που αναπτύχθηκε ξεχωριστά από το DVD-R. Αυτοί οι δίσκοι είναι βασικά οι ίδιοι με τους δίσκους DVD-R. Διαθέτουν 4,7 GB δεδομένων ή βίντεο και είναι συμβατά με τις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής DVD και δίσκους DVD-ROM. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε συσκευές εγγραφής DVD και καυστήρες που υποστηρίζουν συσκευές εγγραφής DVD + R ή καταγραφείς πολλαπλών μορφών.

DVD & # 43; RW

Η εκ νέου εγγράψιμη έκδοση του DVD + R. Μπορεί να καταγράψει περίπου 1.000 φορές. Διαθέτουν επίσης 4,7 GB δεδομένων ή βίντεο και πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συσκευές εγγραφής και καυστήρες συμβατές με DVD + RW ή καταγραφείς πολλαπλών μορφών.

DVD-RAM

Το DVD-RAM διατίθεται σε δύο ποικιλίες και χωρητικότητα αποθήκευσης. Αυτοί οι δίσκοι έρχονται τόσο σε κασέτες όσο και σε διαφορετικές κασέτες και είναι μονής όψης ή διπλής όψης. Προσφέρονται μόνο από λίγους κατασκευαστές (Panasonic, Toshiba, και μερικές άλλες δευτερεύουσες), το DVD-RAM είναι χρήσιμο αν χρησιμοποιηθεί σαν σκληρός δίσκος. Επειδή υποστηρίζει ένα απίστευτο 100.000 ξαναγράφων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίσκο για να εγγραφείτε τηλεοπτικές εκπομπές, να τις προβάλετε και να τις ξαναγράψετε πολλές φορές. Οι δίσκοι μονής όψης κατέχουν 4,7 GB, διπλής όψης 9,4 GB, επιτρέποντας μεγαλύτερους χρόνους εγγραφής. Το DVD-RAM είναι το λιγότερο συμβατό από τα πέντε φορμά εγγραφής και συνήθως χρησιμοποιείται για εγγραφή και αναπαραγωγή στον ίδιο set DVD recorder.

Τελικές σκέψεις

Όταν επιλέγετε μια μορφή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, λάβετε υπόψη ότι το DVD-R / RW δεν θα εγγράφεται σε ένα DVD + R / RW recorder ή burner και αντίστροφα. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα κατά τη χρήση ενός καταγραφέα ή καυστήρα πολλαπλών μορφών και οι περισσότεροι δίσκοι DVD και DVD-ROM θα διαβάζουν οποιαδήποτε μορφή. Λάβετε υπόψη αυτό: εάν εγγραφείτε ως DVD-RAM, πιθανότατα θα αναπαραχθεί μόνο σε συσκευή εγγραφής DVD-RAM .