Πώς να αντιγράψετε κώδικα από έναν ιστότοπο

Εάν είστε χρήστης του διαδικτύου (ή ίσως ακόμη και ένας επίδοξος σχεδιαστής ιστοσελίδων ή προγραμματιστής ) που συναντά συχνά ιστότοπους με εξαιρετικές αναζητήσεις με χαρακτηριστικά ή πτυχές που σας κάνουν να αναρωτιέστε πώς δημιουργήθηκε, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την αντιγραφή του κώδικα ιστότοπου και την αποθήκευση του για αργότερα, ώστε να μπορείτε να το δείτε ξανά για να καταλάβετε πώς έγινε - και ίσως ακόμη και να το αναπαράγετε στο δικό σας σχεδιασμό ιστοσελίδων ή σε αναπτυξιακά έργα.

Η αντιγραφή του κώδικα από μια ενιαία ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά εύκολη όταν γνωρίζετε το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε για τρία από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού.

Αντιγραφή στο Google Chrome Web Browser

  1. Ανοίξτε το Chrome και μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να αντιγράψετε.
  2. Κάντε δεξί κλικ σε κενό χώρο ή κενή περιοχή στην ιστοσελίδα. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε δεξί κλικ σε έναν σύνδεσμο, μια εικόνα ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό.
  3. Θα γνωρίζετε ότι θα έχετε κάνει κλικ σε κενό χώρο ή κενή περιοχή εάν δείτε μια επιλογή με την ένδειξη "Προβολή προέλευσης σελίδας" στο μενού που εμφανίζεται. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για να εμφανίσετε τον κώδικα της ιστοσελίδας.
  4. Αντιγράψτε ολόκληρο τον κώδικα επισημαίνοντας όλες ή ακριβώς τη συγκεκριμένη περιοχή του κωδικού που θέλετε πατώντας Ctrl + C ή Command + C στο πληκτρολόγιό σας και επικολλώντας το σε ένα αρχείο κειμένου ή εγγράφου.

Αντιγραφή σε πρόγραμμα περιήγησης ιστού Mozilla Firefox

  1. Ανοίξτε τον Firefox και μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να αντιγράψετε.
  2. Από το επάνω μενού, επιλέξτε Εργαλεία> Web Developer> Source Page.
  3. Θα ανοίξει μια νέα καρτέλα με τον κώδικα της σελίδας, τον οποίο μπορείτε να αντιγράψετε επισημαίνοντας μια συγκεκριμένη περιοχή ή κάνοντας δεξί κλικ στο στοιχείο Επιλογή όλων εάν θέλετε όλο τον κώδικα. Πατήστε Ctrl + C ή Command + C στο πληκτρολόγιό σας και επικολλήστε το σε αρχείο κειμένου ή εγγράφου.

Αντιγραφή σε Browser Safari OS X της Apple

  1. Ανοίξτε το Safari και μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να αντιγράψετε.
  2. Κάντε κλικ στο "Safari" στο επάνω μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις.
  3. Στο επάνω μενού του κουτιού που εμφανίζεται πάνω από το πρόγραμμα περιήγησής σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Advanced gear.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το "Εμφάνιση αναπτυσσόμενου μενού στη γραμμή μενού" είναι απενεργοποιημένο.
  5. Κλείστε το πλαίσιο Προτιμήσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Ανάπτυξη στο επάνω μενού.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή "Εμφάνιση πηγής σελίδας" για να εμφανιστεί μια καρτέλα με τον κώδικα από το κάτω μέρος της σελίδας.
  7. Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να σύρετε την καρτέλα επάνω στην οθόνη σας, εάν θέλετε να το επαναφέρετε για να το δείτε ολόκληρο και να το αντιγράψετε, επισημαίνοντας όλη ή ακριβώς τη συγκεκριμένη περιοχή του κωδικού που θέλετε πατώντας Ctrl + C ή Command + C το πληκτρολόγιό σας και να το επικολλήσετε όπου θέλετε.

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau