Δοκιμή ταχύτητας χάρτη

Μια ολοκληρωμένη ματιά στη δοκιμή ταχύτητας Internet Charter

Η δοκιμή ταχύτητας του χάρτη, που ονομάζεται επίσημα ως Carrier Nationwide Speed ​​Test , είναι μια δοκιμή ταχύτητας στο διαδίκτυο που παρέχεται και συνιστάται από τον Χάρτη, έναν σημαντικό ISP των ΗΠΑ.

Η δοκιμή της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο με τη δοκιμή ταχύτητας χάρτη είναι δωρεάν και, αν και είναι διαθέσιμη σε όλους, είναι πιθανώς προτιμότερη για τους πελάτες του Charter (περισσότερα στο κάτω μέρος της σελίδας).

Σημείωση: Αυτή είναι η ίδια δοκιμή ταχύτητας στο διαδίκτυο για το καλώδιο Spectrum και Time Warner Cable.

Πώς να δοκιμάσετε το εύρος ζώνης σας με τη δοκιμή ταχύτητας χάρτη

Όπως και οι περισσότερες δοκιμές ταχύτητας εκεί έξω, η δοκιμή του Charter απαιτεί μόνο ένα κλικ ή πατήστε για να ξεκινήσετε:

  1. Προχωρήστε στο spectrum.com και περιμένετε να φορτωθεί. Δεδομένου ότι η δοκιμή χρησιμοποιεί το Flash, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή και ένα πρόγραμμα περιήγησης που την υποστηρίζει.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στο πλήκτρο Begin Test στο κέντρο της οθόνης.
  3. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθούν και τα τρία μέρη της δοκιμής. Η όλη διαδικασία πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε μια συνοπτική οθόνη, στην οποία θα εμφανίζεται το μεταφορτωμένο και μεταφορτωμένο εύρος ζώνης , μαζί με γραφικές παραστάσεις της ταχύτητας του Internet σας κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Παρακάτω θα δείτε μερικά αποτελέσματα απλού κειμένου. Εάν σχεδιάζετε να δοκιμάζετε τακτικά τη σύνδεση του χάρτη σας, η καταγραφή κάθε δοκιμής κάπου είναι μια έξυπνη ιδέα, ειδικά αν σχεδιάζετε να επιχειρήσετε να καταθέσετε μια συζήτηση στον Χάρτη σχετικά με την υπερβολικά αργή σύνδεσή σας υψηλής ταχύτητας.

Πώς λειτουργεί η δοκιμή ταχύτητας χαρτών

Όπως και οι περισσότερες δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο, οι εργασίες του Χάρτη, με τη λήψη και τη φόρτωση συγκεκριμένων μεγεθών δεδομένων και την καταγραφή του χρόνου που διαρκεί. Ορισμένα απλά μαθηματικά σας παίρνουν εκείνους τους αριθμούς Mbps που αναφέρουν οι δοκιμασίες.

Η δοκιμή ταχύτητας του Χάρτη χρησιμοποιεί το λογισμικό OOKLA, το ίδιο λογισμικό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και μεγάλοι παροχείς δοκιμών όπως το Speedtest.net .

Η διαφορά μεταξύ μιας τυχαίας δοκιμής με δοκιμή OOKLA και της δοκιμής ταχύτητας χαρτών είναι ότι η Carta συνδέεται αυτόματα με τον πλησιέστερο διακομιστή δοκιμών που φιλοξενείται στο δίκτυο του Charter . Κατά κάποιο τρόπο αυτό σημαίνει ότι η δοκιμή δεν είναι πολύ ακριβής, αλλά η ακρίβεια με τις δοκιμές ταχύτητας στο Διαδίκτυο είναι κάπως υποκειμενική ούτως ή άλλως.

Ακρίβεια της δοκιμής ταχύτητας χάρτη

Εάν χρησιμοποιείτε τη Δοκιμή ταχύτητας χάρτη για να δείτε πόσο καλά είναι η σύνδεσή σας μεταξύ της εγκατάστασης του οικιακού υπολογιστή σας και των διακομιστών του Χάρτη που παρέχουν την υπηρεσία Διαδικτύου σας, τότε αυτό το τεστ είναι "ακριβές" γι 'αυτό.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια πιο ρεαλιστική αξιολόγηση της σύνδεσής σας στο Internet και του τρόπου με τον οποίο εκτελεί το "πραγματικό Διαδίκτυο" τότε σας προτείνω μια δοκιμή που δεν φιλοξενείται στο Flash (HTML5), χωρίς φιλοξενία ISP, όπως SpeedOf.Me ή TestMy.net .

Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο διακομιστών, δρομολογητών και άλλων συσκευών. Κάθε ιστοσελίδα ή υπηρεσία που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί διαφορετική διαδρομή από εσάς σε εκεί και πάλι. Πόσο γρήγορα μπορεί κάθε διαδρομή να μετακινήσει πληροφορίες εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Βλ. Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας για να βοηθήσετε να αποφασίσετε τι είδους δοκιμή ταχύτητας βασίζεται καλύτερα στο τι ακολουθείτε.

Οι 5 κανόνες μου για μια πιο ακριβή δοκιμή ταχύτητας θα πρέπει να σας βοηθήσουν να πάρετε πιο ακριβείς αριθμούς ανεξάρτητα από το ποια δοκιμή χρησιμοποιείτε.

Χρήση της δοκιμής ταχύτητας χαρτών όταν δεν είστε πελάτης του χάρτη

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου περιορίζουν τις δοκιμές ταχύτητας σε πελάτες στο δικό τους δίκτυο, αλλά ο Χάρτης δεν το κάνει αυτό, προσφέροντας ουσιαστικά μια δημόσια δοκιμή ταχύτητας με δικά τους έξοδα.

Επομένως, παρόλο που είστε σίγουρα ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή ταχύτητας του Charter για να συγκρίνετε τη σύνδεσή σας στο Internet, είναι μάλλον λιγότερο χρήσιμη από τη δοκιμή με τη δική σας ταχύτητα δοκιμής ISP ή με έναν από τους μη δοκιμαστικούς ιστότοπους Flash που συνδέονται παραπάνω.