Τι είναι η Πέμπτη Πίστη Πραγματικά είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλής

Ο καθένας αγαπά λίγο νοσταλγία από καιρό σε καιρό

Το Throwback Πέμπτη είναι το όνομα μιας εβδομαδιαίας κοινωνικής μαζικής δημοσίευσης τάσεων και παιχνιδιών hashtag που χρησιμοποιούν άνθρωποι από όλο τον κόσμο online για να μοιραστούν και να κοιτάξουν πίσω με χαρά σε μερικές από τις αγαπημένες τους αναμνήσεις - εξ ου και το θέμα "throwback". Σε αυτή την περίπτωση, το στοιχείο "αναστροφή" μιας δημοσίευσης μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οτιδήποτε συνέβαινε στο παρελθόν.

Πώς λειτουργεί το Throwback την Πέμπτη

Την Πέμπτη, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην τάση Throwback την Πέμπτη δημοσιεύοντας περιεχόμενο (συνήθως μια φωτογραφία) σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Twitter, το Tumblr ή το Facebook, για να αναφερθεί για ένα παρελθόν γεγονός. Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι πριν από χρόνια ή πριν από λίγες μόνο ημέρες. Δεν υπάρχουν πραγματικά περιορισμοί και παρόλο που μπορεί να είναι διασκεδαστικό να συμμετάσχει κανείς, δίνει πραγματικά στους ανθρώπους μια δικαιολογία για να δημοσιεύσουν περισσότερα για τον εαυτό τους.

Το Throwback Thursday είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής τάση στο Instagram και οι χρήστες συχνά επισημαίνουν τις φωτογραφίες τους με μια ποικιλία από hashtag όπως #TBT , #ThrowbackThursday ή απλώς #Throwback . Η προσθήκη αυτών των συμβολαίων βοήθειας μπορεί να βοηθήσει τις φωτογραφίες να αποκτήσουν μεγαλύτερη έκθεση από ένα ευρύτερο κοινό ατόμων που αναζητούν μέσω αυτών των ετικετών.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πολλοί χρήστες του Instagram επωφελούνται από τα δημοφιλή hashtags #TBT και τα γεμίζουν με ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή περιεχόμενο που δεν σχετίζεται με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν περισσότερες προτιμήσεις και αρέσει. Όταν προχωράτε και αναζητάτε το περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο #TBT ή στο #ThrowbackThurday hashtags στο Instagram, πιθανόν να σκοντάψετε σε τόνους μηνυμάτων που έχουν πολύ λίγα ή δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα "επιστροφή".

Μετά την άνθηση για κάποιο χρονικό διάστημα στο Instagram, η τάση εξαπλώθηκε και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα - ειδικά εκείνα που χρησιμοποιούν hashtag για να ομαδοποιούν συνομιλίες μαζί, όπως το Twitter και το Tumblr και το Facebook. Οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά σήματα έχουν επίσης αρχίσει να το χρησιμοποιούν ως μέρος των στρατηγικών μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων και της κοινότητας.

Γιατί είναι πολύ δημοφιλής το Throwback Thursday;

Οι άνθρωποι αγαπούν να νοσταλγούν για την παιδική τους ηλικία, τους παλιούς φίλους, τις σχέσεις τους, τις τάσεις της ποπ κουλτούρας που έχουν περάσει πολύ, τα ταξίδια ή τις διακοπές στο παρελθόν και όλα τα άλλα πράγματα που φέρνουν πίσω τους ευχάριστες αναμνήσεις. Οι άνθρωποι συχνά αγαπούν να δημοσιεύουν για τον εαυτό τους πάρα πολύ, δεδομένου ότι προσελκύει την προσοχή με τη μορφή των συμπαθεί και σχόλια.

Τα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιούνται για να μοιραζόμαστε τη ζωή μας όσο πιο συχνά γίνεται, καθώς τα γεγονότα συμβαίνουν σε εμάς, αλλά θα πάρουμε οποιαδήποτε δικαιολογία για να θυμηθούμε τις παλιές μέρες και τα καλά συναισθήματα που έρχονται μαζί της. Μια ισχυρή συναισθηματική απόκριση λειτουργεί ως καταλύτης για την κοινωνική ανταλλαγή, οπότε είναι λογικό οι πιο αγαπημένες σας αναμνήσεις από το παρελθόν να είναι μεταξύ των πραγμάτων που σας αρέσει να μοιράζεστε περισσότερο - ακόμα και αν έχει σημασία μόνο για εσάς και για κανέναν άλλο.

Η καταγωγή του Throwback την Πέμπτη

Πιστέψτε το ή όχι, η πρώτη χρήση του όρου Throwback Πέμπτη χρονολογείται μακρύτερα από την άνοδο του Instagram και ακόμη και τα κοινωνικά μέσα όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Σύμφωνα με το Know Your Meme, εισήχθη για πρώτη φορά στο Urban Dictionary το 2003.

Μέχρι το 2010 ή το 2011, ο όρος είχε χρησιμοποιηθεί από πολλούς ανθρώπους και ομάδες ατόμων αδιάφορα για το ρετρό θέμα του, αλλά δεν έγινε η μεγάλη τάση που γνωρίζουμε και αγαπάμε σήμερα μέχρι περίπου 10 έως 12 μήνες μετά από το Instagram (περίπου τον Νοέμβριο του 2011).

Τι να δημοσιεύσετε στο Throwback την Πέμπτη

Δεν χρειάζεται να είστε ένα σούπερ σταρ των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ή να έχετε χιλιάδες οπαδούς για να μπείτε στην τάση αυτή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε κάτι σχετικά με το παρελθόν που είναι σχετικά ενδιαφέρον να δημοσιεύσετε και να το επισημάνετε με #ThrowbackThursday , #Throwback ή #TBT .

Παλιές φωτογραφίες σας από την παιδική σας ηλικία. Αυτή είναι μια μεγάλη τάση και είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να κάνει. Εάν είστε ενήλικας, πιθανότατα έχετε τουλάχιστον λίγες αστείες αναμνήσεις από το να είσαστε παιδί, οπότε μετά μια παλιά φωτογραφία που φέρνει πίσω κάποιες καλές αναμνήσεις και την ετικέτα.

Ένα παλιό τραγούδι που σας παίρνει πίσω στο χρόνο. Οι φωτογραφίες είναι το πιο δημοφιλές περιεχόμενο που μοιράζεστε για αυτή την τάση, αλλά τα τραγούδια δεν απέχουν πολύ. Οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται τραγούδια πριν από δεκαετίες που προκαλούν μια έντονη αίσθηση νοσταλγίας. Δημοσιεύστε ένα στιγμιότυπο οθόνης από αυτό που ακούτε ή απλώς μοιραστείτε το σύνδεσμο YouTube στο μουσικό βίντεο.

Στιγμιότυπα από παλιές ενημερώσεις κατάστασης Facebook ή tweets. Εδώ είναι ένα νέο. Τα κοινωνικά μέσα έχουν περάσει αρκετό καιρό ώστε να μπορέσουμε να κοιτάξουμε πίσω μερικά από τα τρελά πράγματα που χρησιμοποιήσαμε για να δημοσιεύσουμε ηλεκτρονικά όλα αυτά τα χρόνια. Το Timehop είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ελέγξετε τι δημοσιεύσατε πριν από ένα χρόνο.

Χρειάζεστε περισσότερες προτάσεις; Ακολουθούν 10 ιδέες για τις δημοσιεύσεις Throwback Thursday όταν σχεδιάζετε ένα κενό .

Throwback Πέμπτη Συνέχεια: Flashback Παρασκευή

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων εμφανώς αγαπούν αυτήν την τάση τόσο πολύ και δεν μπορούν να πάρουν αρκετό από αυτήν μία φορά την εβδομάδα που αποφάσισαν να την επεκτείνουν μέχρι την Παρασκευή. Το Flashback Friday είναι το ισοδύναμο της Πέμπτης Throwback, αλλά προοριζόταν να αναρτηθεί στην Παρασκευή με το συνοδευτικό hashtag #FlashbackFriday#FBF ).

Εβδομαδιαία παιχνίδια Hashtag για κάθε μέρα της εβδομάδας

Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει μια τάση θεματικού χαρακτήρα hashtag ακριβώς όπως το #TBT για κάθε μέρα της εβδομάδας. Παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλείς, σας δίνουν ακόμα μια μεγάλη δικαιολογία για να βρείτε περισσότερες ιδέες για το περιεχόμενο και να δημοσιεύετε πιο συχνά.

Ελέγξτε αυτό το άρθρο του Hashtag της Instagram για να μάθετε τι θέματα του hashtag μπορείτε να παίξετε γύρω από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.