Μάθετε πού να βρείτε εικόνες χωρίς δικαιώματα και δημόσιες περιοχές με το Google

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες Σύνθετης αναζήτησης της Google

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία που είδατε στον ιστό στο ιστολόγιο ή στον ιστότοπό σας; Εάν δεν έχετε άδεια χρήσης αυτής της εικόνας, θα μπορούσατε να πάρετε πρόβλημα. Αναπαραγωγή ασφαλούς και χρήση φίλτρου στην Αναζήτηση εικόνων Google για να βρείτε εικόνες με άδεια χρήσης για επαναχρησιμοποίηση.

Από προεπιλογή, η Αναζήτηση εικόνων Google σάς εμφανίζει εικόνες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ή η αδειοδότηση, αλλά μπορείτε να φιλτράρετε την αναζήτησή σας για εικόνες που έχουν άδεια χρήσης για επαναχρησιμοποίηση μέσω του Creative Commons ή είναι δημόσιο τομέα χρησιμοποιώντας τη Σύνθετη αναζήτηση εικόνων .

01 από 03

Χρησιμοποιώντας την Σύνθετη αναζήτηση εικόνων

Μεταβείτε στην Αναζήτηση εικόνων Google και εισαγάγετε έναν όρο αναζήτησης στο πεδίο αναζήτησης. Θα επιστρέψει μια πλήρη σελίδα εικόνων που ταιριάζουν με τον όρο αναζήτησης.

Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στην κορυφή της οθόνης των εικόνων και επιλέξτε Σύνθετη αναζήτηση από το αναπτυσσόμενο μενού.

Στην οθόνη Σύνθετης ανεύρεσης εικόνων που ανοίγει, μεταβείτε στην ενότητα " Χρήση δικαιωμάτων " και επιλέξτε δωρεάν για να χρησιμοποιήσετε ή να μοιραστείτε ή να χρησιμοποιήσετε ή να μοιραστείτε, ακόμη και εμπορικά από το αναπτυσσόμενο μενού.

Εάν χρησιμοποιείτε τις εικόνες για μη εμπορικούς σκοπούς, δεν χρειάζεστε το ίδιο επίπεδο φιλτραρίσματος όπως εσείς εάν χρησιμοποιείτε τις εικόνες σε ένα blog ή ιστότοπο που υποστηρίζει διαφημίσεις .

Πριν κάνετε κλικ στο κουμπί Σύνθετης αναζήτησης, κοιτάξτε τις άλλες επιλογές στην οθόνη για περαιτέρω φιλτράρισμα των εικόνων.

02 του 03

Άλλες ρυθμίσεις στην οθόνη "Σύνθετη αναζήτηση εικόνων"

Η οθόνη Σύνθετης ανάλυσης εικόνων περιέχει άλλες επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε . Μπορείτε να ορίσετε ανάμεσα σε άλλες επιλογές το μέγεθος, την αναλογία, την έγχρωμη ή ασπρόμαυρη εικόνα, την περιοχή και τον τύπο αρχείου.

Μπορείτε να φιλτράρετε συγκεκριμένες εικόνες σε αυτήν την οθόνη, να αλλάξετε τον όρο αναζήτησης ή να περιορίσετε την αναζήτηση σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Αφού ολοκληρώσετε τις πρόσθετες επιλογές σας, αν υπάρχει, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνθετη αναζήτηση για να ανοίξετε μια οθόνη γεμάτη με εικόνες που πληρούν τα κριτήρια σας.

03 του 03

Όροι και Προϋποθέσεις εικόνας

Μια καρτέλα στο επάνω μέρος της οθόνης που ανοίγει σας επιτρέπει να αλλάζετε μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών χρήσης. Γενικά:

Ανεξάρτητα από την κατηγορία που επιλέγετε, κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα που σας ενδιαφέρει και διαβάστε τους συγκεκριμένους περιορισμούς ή τις απαιτήσεις για τη χρήση αυτής της εικόνας πριν τη μεταφορτώσετε.