Επιλέγοντας ένα Starter Jump Car

Εκκίνηση φορτιστών εκκίνησης, κιβωτίων άλματος και άλλων επιλογών

Οι δύο κύριοι τύποι εκκινητών άλματος έξω είναι κουτιά άλμα και plug-in μονάδες. Τα κουτιά πηδαλιουχίας είναι ουσιαστικά απλά σφραγισμένα, μπαταρίες που δεν χρειάζονται συντήρηση και έχουν καλώδια βραχυκυκλωτήρα συνδεδεμένα σε αυτά και οι μονάδες plug-in είναι βασικά φορτιστές μπαταριών οι οποίοι είναι ικανοί να παράγουν την τεράστια έκρηξη της έντασης που τραβάει ο κινητήρας εκκίνησης όταν γυρίζει τον κινητήρα.

Εάν χρειάζεστε μόνο να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας στο σπίτι σας, τότε μια καλή επιλογή είναι μια μονάδα combo charger / jump starter. Διαφορετικά, θα θελήσετε να κοιτάξετε κιβώτια άλματος. Φυσικά, αυτό είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της μεγάλης εικόνας.

Plug-in εκκινητές και φορτιστές

Οι περισσότεροι φορτιστές βραδείας παροχής παρέχουν μεταξύ 2 και 10 ενισχυτές, και πολλές από αυτές έχουν πολλαπλές ρυθμίσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι συνήθως καλύτερο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας να παρέχει κάποια (ή όλα) της φόρτισης σε βραδύτερο ρυθμό μέσω χαμηλότερης έντασης, αλλά δεν είναι πάντοτε βολικό να περιμένετε γύρω από ένα φορτιστή 2 amp για να το κάνετε δουλειά. Στο ίδιο πνεύμα, ορισμένοι φορτιστές μπαταριών έχουν ρύθμιση "εκκίνησης", η οποία παρέχει πολύ μεγαλύτερη ένταση. Ανάλογα με το πόσο νεκρή είναι η μπαταρία, ίσως έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τη φορτιστή, να επιλέξετε τη ρύθμιση "εκκίνησης" και να στρέψετε αμέσως τον κινητήρα.

Το κύριο όφελος από την αγορά ενός plug-in starter / φορτιστή μπαταρίας είναι το μέρος φόρτισης της εξίσωσης. Αν και η άμεση εκκίνηση που παίρνετε από τη ρύθμιση "εκκίνησης" ορισμένων φορτιστών ή ένα κιβώτιο άλματος είναι βολικό, δεν είναι τόσο καλό για το σύστημα χρέωσης. Δεδομένου ότι οι σύγχρονοι εναλλάκτες δεν έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζουν πλήρως αποφορτισμένες μπαταρίες, αναγκάζοντας κάποιον να το κάνει μπορεί να μειώσει την αποτελεσματική διάρκεια ζωής του. Αν έχετε φορτιστή στο χέρι και μπορείτε να περιμένετε λίγο για να κάνει τη δουλειά του, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε έναν δαπανηρό λογαριασμό επισκευής του εναλλάκτη κάπου στη γραμμή.

Φυσικά, το κύριο μειονέκτημα των μονάδων plug-in είναι αρκετά αυτονόητο: πρέπει να συνδεθούν. Παρόλο που μερικές plug-in μονάδες εκκίνησης / φόρτισης είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρές και φορητές, απλά δεν λειτουργούν αν μπορείτε να " να βρουν κάπου να τα συνδέσουν.

Αν αποφασίσετε να πάρετε μια μονάδα plug-in, τότε θα θελήσετε να αναζητήσετε ένα με λειτουργίες όπως:

Κιβώτια άλματος και φορητά πακέτα ισχύος

Ο άλλος κύριος τύπος εκκίνησης άλμα είναι συνήθως αναφέρεται ως ένα άλμα κιβώτιο δεδομένου ότι αυτός ο τύπος μονάδας είναι βασικά μια μπαταρία σε ένα κουτί. Ένα τυπικό κιβώτιο άλματος αποτελείται από μια σφραγισμένη, χωρίς συντήρηση μπαταρία, η οποία είναι μόνιμα συνδεδεμένη σε ένα σύνολο καλωδίων βραχυκυκλωμάτων, και το όλο πράγμα περιέχεται σε ένα βολικό (τυπικά πλαστικοποιημένο πλαστικό) πακέτο.

Σε αντίθεση με τις μονάδες plug-in, τα κιβώτια άλματος δεν μπορούν να φορτίσουν μια νεκρή μπαταρία. Ωστόσο, είναι φορητές και είναι σε θέση να παρέχουν την απαραίτητη ένταση για να ξεκινήσουν ένα αυτοκίνητο που έχει μια εντελώς νεκρή μπαταρία. Αυτό κάνει ένα κιβώτιο άλμα την καλύτερη επιλογή για όποιον έχει ποτέ να πηδήξει ξεκινήσει το αυτοκίνητό τους μακριά από το σπίτι. Εφόσον επιλέγετε μια μονάδα με μια αρκετά μεγάλη μπαταρία και διατηρείτε τη φορτισμένη, μπορείτε να την μεταφέρετε στον κορμό σας και να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το γεγονός ότι είστε έτοιμοι με μια νεκρή μπαταρία.

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης ενός κουτιού άλματος είναι ότι η οδήγηση με μια νεκρή μπαταρία δεν είναι πολύ καλή για τον εναλλάκτη σας. Εάν κάνετε μια συνήθεια να πηδήσετε τη νεκρή μπαταρία σας με ένα κιβώτιο άλματος και στη συνέχεια απλά να οδηγείτε γύρω από την πόλη, μπορείτε να μειώσετε τεχνητά τη διάρκεια ζωής του εναλλάκτη σας. Το ζήτημα είναι ότι οι σύγχρονοι εναλλάκτες απαιτούν μια είσοδο 12V από την μπαταρία για να λειτουργήσει σωστά και μια νεκρή μπαταρία δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Επιπλέον, χρειάζεται πολύ περισσότερη εργασία για να φορτίσετε μια νεκρή μπαταρία από ότι να διατηρήσετε μια φόρτιση, και οι εναλλάκτες είναι πραγματικά σχεδιασμένοι μόνο με συντήρηση φορτίου στο μυαλό.

Με αυτό είπε, ένα καλό κιβώτιο άλματος μπορεί να είναι ένα πραγματικό lifesaver, και μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση των πιθανών ζημιών στον εναλλάκτη σας με την οδήγηση γύρω με την νεκρή μπαταρία σας όσο το δυνατόν λιγότερο. Αν έχετε φορτιστή μπαταρίας στο σπίτι, τότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε το συντομότερο δυνατό. Αν όχι, ίσως θελήσετε να σκεφθείτε να προσελκύσετε τη βοήθεια ενός φίλου ή γείτονα ή ακόμα και αφήνοντας το αυτοκίνητό σας με τον μηχανικό σας για να φορτίσετε την μπαταρία. Αν δεν είστε σίγουροι για ποιο λόγο πήγε νεκρός , είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να ελέγξετε τα φορτία και τα ηλεκτρικά συστήματα για προβλήματα.

Φορητά χαρακτηριστικά γνωρίσματα εκκίνησης

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα φορητό μίζα, τότε μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

Plug-in Εκκινητές Jump εναντίον φορητών εκκινητών Jump

Δεδομένου ότι οι plug-in μίζες και οι φορητές μονάδες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και αδυναμίες, μπορεί πραγματικά να θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης ενός εκάστου. Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μόνο ένα, τότε μια φορητή μονάδα θα είναι πιθανώς ο τρόπος να πάει, απλά λόγω του γεγονότος ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου κι αν είστε. Ωστόσο, ο συνδυασμός μιας φορητής μονάδας με έναν φορτιστή / εκκινητή jump σημαίνει ότι θα μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία μόλις φτάσετε στο σπίτι, κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και πονοκεφάλους στο μέλλον.

Κάνοντας το δικό σας κιβώτιο άλμα

Δεδομένου ότι ένα κιβώτιο άλμα είναι βασικά μόνο μια σφραγισμένη μπαταρία μολύβδου οξέος με ενσωματωμένο καλώδια jumper, είναι τεχνικά δυνατό να φτιάξετε το δικό σας (αν και αγοράζετε ένα κιβώτιο άλματος είναι συνήθως φθηνότερο από το να κατασκευάζετε το δικό σας). Ορισμένες εγκαταστάσεις επισκευής το κάνουν αυτό με το να τεντώνουν αρκετές μπαταρίες σε ένα φορτηγό χειρός, να τους συνδέουν παράλληλα με καλώδια βαρέων μετρητών και στη συνέχεια να συνδέουν ένα καλό ζεύγος καλωδίων. Πρόκειται για μια εξαιρετική ρύθμιση που παρέχει έναν τόνο εφεδρικής χωρητικότητας, αλλά δεν είναι ακριβώς φορητός.

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας κιβώτιο άλματος, ο καλύτερος (και ασφαλέστερος) τρόπος είναι να αποκτήσετε μια σφραγισμένη μπαταρία που δεν χρειάζεται συντήρηση, με τους ενισχυτές ενισχυτή στροφών (CCA) και τους ενισχυτές συμπίεσης κρύου στροφάλου (CCA) αρκετά για να το χωρέσει μέσα. Το κιβώτιο της μπαταρίας είναι ένα σημαντικό μέρος της εξίσωσης λόγω του γεγονότος ότι αν και οι σφραγισμένες μπαταρίες μολύβδου οξέος συνήθως δεν θα διαρρεύσουν αν αναποδογυρίζουν, μπορούν να διαρρέουν (και συχνά κάνουν) λόγω ηλικίας, χρέωσης και άλλων παραγόντων.

Φυσικά, το τελευταίο πράγμα που θα χρειαστεί να φτιάξετε το δικό σας κιβώτιο άλμα είναι ένα σύνολο καλωδίων jumper. Δεν χρειάζεται να τα συνδέετε μόνιμα με το κιβώτιο της μπαταρίας, αλλά μπορείτε, αν θέλετε.