Η εντολή "Εγκατάσταση" του Linux

Αντιγραφή αρχείων στο Linux Με την εντολή "Εγκατάσταση"

Η εντολή εγκατάστασης σε συστήματα Linux χρησιμοποιείται για την αντιγραφή αρχείων και το κάνει αυτό συνδυάζοντας πολλές εντολές σε μία για να τους κάνει εύκολη στη χρήση. Η εντολή εγκατάστασης χρησιμοποιεί τις εντολές cp , chown , chmod και strip .

Η εντολή εγκατάστασης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση εφαρμογών που έχουν ήδη προετοιμαστεί για χρήση. Αυτά θα πρέπει να ληφθούν και να εγκατασταθούν με την εντολή apt-get .

Εγκατάσταση σύνταξης εντολών

Παρακάτω είναι η σωστή σύνταξη που θα χρησιμοποιηθεί για την εντολή εγκατάστασης . Τα πρώτα τρία χρησιμοποιούνται για να αντιγράψετε μια πηγή σε έναν προορισμό που υπάρχει ήδη, ενώ ταυτόχρονα ορίζετε δικαιώματα. Ο τελευταίος χρησιμοποιείται για τη δημιουργία όλων των στοιχείων του δεδομένου καταλόγου ή καταλόγων.

εγκαταστήστε το [ OPTION ] ... SOURCE DEST εγκαταστήστε [ OPTION ] ... SOURCE ... DIRECTORY εγκαταστήστε [ OPTION ] ... -t DIRECTORY SOURCE εγκαταστήσετε [ ΕΠΙΛΟΓΗ ] ... -d DIRECTORY

Αυτές είναι οι επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με την εντολή install :

Το επίθημα συμπλήρωσης είναι `~ ', εκτός εάν έχει οριστεί με - suffix ή SIMPLE_BACKUP_SUFFIX. Η μέθοδος ελέγχου έκδοσης μπορεί να επιλεγεί μέσω της επιλογής --backup ή μέσω της μεταβλητής περιβάλλοντος VERSION_CONTROL.

Αυτές είναι οι αξίες:

Η πλήρης τεκμηρίωση για την εγκατάσταση διατηρείται ως εγχειρίδιο Texinfo. Εάν τα προγράμματα ενημέρωσης και εγκατάστασης έχουν εγκατασταθεί σωστά στον ιστότοπό σας, η εντολή info install θα σας δώσει πρόσβαση στο πλήρες εγχειρίδιο.

Σημαντικό: Χρησιμοποιήστε την εντολή man ( % man ) για να δείτε πώς χρησιμοποιείται μια εντολή στον υπολογιστή σας.

Παράδειγμα εντολής εγκατάστασης

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τρόπου χρήσης της εντολής εγκατάστασης Linux για την αντιγραφή αρχείων. Κάθε φάκελος και αρχείο θα πρέπει να προσαρμοστούν για τη δική σας κατάσταση.

εγκαταστήστε το αρχείο -D /source/folder/*.py / destination / folder

Εδώ, η επιλογή -D χρησιμοποιείται για την αντιγραφή όλων των αρχείων .py από το / source / folder στο φάκελο / destination / folder. Και πάλι, όλα εκτός από "install" και "-D" θα πρέπει να αλλάξουν ώστε να ταιριάζουν στα δικά σας αρχεία και φακέλους.

Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε το φάκελο προορισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εντολή (για το παράδειγμα μας εδώ):

install -d / destination / folder