Τι είναι Delicious;

Μια εισαγωγή στο δημοφιλές εργαλείο κοινωνικής σελιδοποίησης

Το Delicious είναι ένα εργαλείο που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό και αναγνωρίζεται ως μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες για την κοινωνική δημιουργία σελιδοδεικτών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανακαλύψετε, να μοιραστείτε και να οργανώσετε σημαντικούς συνδέσμους, ώστε να γνωρίζετε πάντα πού θα βρείτε ξανά αργότερα.

Συνιστάται επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε Bitly για την Κοινωνική σελιδοδείκτη

Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε Delicious;

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε να προσθέτετε συνδέσμους και να ανακαλύπτετε νέους συνδέσμους από την κοινότητα ή με βάση το κοινό που μοιράζονται τα άτομα στο δίκτυό σας.

Οποιοσδήποτε σύνδεσμος βρίσκετε στον ιστό που νομίζετε ότι αξίζει να σώσετε, μπορείτε να κάνετε με το Delicious. Η πλατφόρμα το καθιστά εύκολο να το κάνει αυτό προσφέροντας μια σειρά από εργαλεία ιστού που σας βοηθούν να αποθηκεύσετε νέους συνδέσμους με ένα κλικ του ποντικιού σας.

Το bookmarklet, για παράδειγμα, είναι κάτι που μπορείτε να προσθέσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Όταν συναντήσετε μια μεγάλη ηλεκτρονική σελίδα που θέλετε να αποθηκεύσετε στο Delicious, απλά κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε επεκτάσεις Delicious για το Google Chrome και τον Firefox.

Συνιστάται: Χρησιμοποιήστε το Evernote Web Clipper για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε online για αργότερα

Μια Ανάλυση των Κύριων Νόστιμων Χαρακτηριστικών

Το Delicious είναι ήδη αρκετά διαισθητικό να το χρησιμοποιήσετε, αλλά θα αναλύσουμε κάθε ξεχωριστό χαρακτηριστικό με μια σύντομη περίληψη. Υπάρχουν επτά κύριες καρτέλες που θα δείτε στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας όταν έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό Delicious.

Αναζήτηση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο τον Delicious για να βρείτε εξαιρετικό περιεχόμενο σε όλο τον ιστό, σε αντίθεση με το να το ψάχνετε μόνος του. Η γραμμή αναζήτησης σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση βάσει ονόματος ετικέτας, ονόματος χρήστη, λέξεων-κλειδιών ή συνδυασμών αυτών των τριών επιλογών.

Οι σύνδεσμοί μου: Σε αυτό το σημείο θα δείτε μια λίστα με όλους τους συνδέσμους που έχετε προσθέσει στο Delicious. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα χειροκίνητα, χρησιμοποιήστε το bookmarklet ή μία από τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, οι σύνδεσμοί σας θα εμφανιστούν εδώ σε μια τακτοποιημένη και τακτοποιημένη λίστα.

Δίκτυο: Αυτή η καρτέλα αντιπροσωπεύει ουσιαστικά την κοινωνική σας είδηση ​​στο Delicious. Αν έχετε εγγραφεί στο Delicious χρησιμοποιώντας έναν από τους κοινωνικούς λογαριασμούς σας όπως το Facebook ή το Twitter, τότε οι σύνδεσμοι που μοιράζονται τα άτομα με τα οποία είστε συνδεδεμένοι σε αυτά τα δίκτυα θα εμφανίζονται σε αυτήν την καρτέλα εάν χρησιμοποιούν επίσης Delicious. Αν δεν βλέπετε τίποτα σε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να συνδέσετε τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης για να βρείτε τους φίλους σας που χρησιμοποιούν το Delicious.

Ανακαλύψτε: Χρησιμοποιήστε αυτήν την καρτέλα για να ακολουθήσετε συγκεκριμένες ετικέτες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας. Απλά κάντε κλικ στην επιλογή "Εγγραφείτε με ορισμένες ετικέτες" και ξεκινήστε την εισαγωγή ορισμένων λέξεων-κλειδιών. Οι σύνδεσμοι που μοιράζονται άλλοι χρήστες με αυτή την προστιθέμενη ετικέτα θα εμφανιστούν. Μπορείτε να εγγραφείτε σε όσες ετικέτες θέλετε.

Συνιστάται: Top 10 δωρεάν εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων

Τάση: Αυτό είναι ένα νέο τμήμα που προστέθηκε από το Delicious που σας δίνει μια ματιά στα είδη ειδήσεων και γεγονότων για τα οποία μιλάει ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Οι ετικέτες και οι προτεινόμενοι σύνδεσμοι θα βασίζονται στα ενδιαφέροντά σας. Μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε σύνδεσμο στον δικό σας λογαριασμό και ακόμη και να το αναβαθμίσετε ή να τον υποβάλετε για να συμβάλλετε στα θέματα τάσης που σχετίζονται με την κοινότητα.

Προσθήκη συνδέσμου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την καρτέλα για να προσθέσετε χειροκίνητα ένα σύνδεσμο στο Delicious. Απλά αντιγράψτε και επικολλήστε τη σύνδεση στο δεδομένο πεδίο και στη συνέχεια προαιρετικά επεξεργαστείτε τον τίτλο ή προσθέστε ετικέτες για να βοηθήσετε άλλους χρήστες να το ανακαλύψουν. Αποθηκεύστε το όταν τελειώσετε και θα εμφανιστεί στην ενότητα Οι συνδέσεις μου .

Ρυθμίσεις: Εκεί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη, να συνδέσετε τους άλλους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, να εισαγάγετε ή να εξάγετε υπάρχοντες σελιδοδείκτες, να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και άλλα.

Το Delicious διαθέτει επίσης εφαρμογές για κινητά για συσκευές iOS και Android, ώστε να μπορείτε εύκολα να αποθηκεύετε συνδέσμους όταν περιηγείστε σε κινητή συσκευή. Οτιδήποτε αποθηκεύετε από τον επιτραπέζιο ιστό ή από το κινητό θα συγχρονιστεί αυτόματα σε ολόκληρο τον λογαριασμό σας, έτσι ώστε να έχετε πάντα τους πιο ενημερωμένους συνδέσμους, ανεξάρτητα από το σημείο όπου το χρησιμοποιείτε.

Σχετικά:

10 μεγάλα εργαλεία δημιουργίας σελιδοδεικτών για το Web

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau