Πώς να αποφύγετε μια απάτη κρυπτογράφησης

Δεν είναι όλες οι κρυπτοσυχνότητες νόμιμες

Η ταχεία αύξηση της δημοτικότητας των κρυπτοσυστημάτων, όπως το bitcoin και το litecoin , ώθησε μια εντελώς νέα αγορά, όπου οι διαφορετικοί τύποι εικονικών νομισμάτων που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain φαίνεται να εμφανίζονται καθημερινά. Ορισμένες από αυτές τις κρυπτοκίνες είναι απλά υποτυπώδεις κλώνοι που δεν έχουν πολλά να προσφέρουν, ενώ άλλοι παρουσιάζουν φρέσκα και μοναδικά χαρακτηριστικά σε ένα χώρο που συνεχίζει να αναπτύσσεται εκθετικά.

Πολλές από αυτές τις νέες προσφορές τελικά αποτυγχάνουν, ορισμένες φορές λόγω έλλειψης κοινοτικού ενδιαφέροντος ή λόγω προβλημάτων κώδικα και προγραμματιστών. Ένας επιλεγμένος αριθμός αλλοκαίνων (κάθε κρυπτογράφηση που δεν είναι Bitcoin) επιτυγχάνεται, ωστόσο, σταδιακά κερδίζοντας μερίδιο αγοράς με την πάροδο του χρόνου. Τότε υπάρχουν εκείνες οι κρυπτοσυχνότητες που ξεκίνησαν με φαινομενικά κακοήθεις σκοπούς , που έχουν σχεδιαστεί για να κερδίζουν χρήματα μόνο για μια ομάδα ανθρώπων - τους δημιουργούς της.

Ένα αρκετά γνωστό altcoin μερικοί λένε ότι θα μπορούσαν να πέσουν σε αυτή την κατηγορία είναι το OneCoin, το οποίο έχει αναφερθεί από μερικά news outlets ότι είναι ένα πρόγραμμα Ponzi και όχι μια νόμιμη κρυπτογράφηση. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η σουηδική κυβέρνηση έκλεισε την έρευνά της χωρίς να ασκήσει καμιά κατηγορία εναντίον της νέας κρυπτοκοινοτικότητας.

Κόκκινες σημαίες

Όταν ερευνάτε κρυπτογράφηση, αναζητήστε τυχόν κόκκινες σημαίες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να φαίνονται εκτός λειτουργίας με μια νέα κρυπτογράφηση ευθύς εξ αρχής. ιδιαιτερότητες και ασυνέπειες που προκαλούν συναγερμούς σε όλη την κοινότητα κρυπτογράφησης.

Ένα από τα κύρια οφέλη των κρυπτοσυμβολαίων που διαπραγματεύονται στο κοινό έγκειται στη διαφάνεια των συναλλαγών τους, ένα χαρακτηριστικό που καθίσταται εφικτό από την τεχνολογία blockchain. Με ένα δημόσιο blockchain, όλες οι μεταφορές από ομοτίμους (νόμισμα ή άλλως) επικυρώνονται και προστίθενται σε ημερολόγιο που μπορεί να προβληθεί από οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Αυτή η έλλειψη μυστικότητας προσθέτει ένα επίπεδο λογοδοσίας που επιτρέπει σε ένα τέτοιο σύστημα να λειτουργήσει χωρίς την ανάγκη ενός ενδιάμεσου τρίτου μέρους να διευκολύνει και να ρυθμίσει τις συναλλαγές του.

Οποιαδήποτε κρυπτογράφηση πρέπει να υποστηρίζεται από ένα ιδιωτικό blockchain. Σε ένα νέο cryptocurrency, αναζητήστε ένα που προσφέρει ένα open source codebase και μια αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική . Θα πρέπει επίσης να υπάρχει διαθέσιμο λογισμικό πορτοφολιών. Όλα πρέπει να διαπραγματεύονται δημόσια, όχι μέσα σε ένα ιδιωτικό σύστημα που είναι κλειστό και συγκεντρωμένο.

Παρακολουθήστε τους ιστότοπους που εμφανίζονται προς υποστήριξη μιας νέας κρυπτογράφησης. Εάν αρκετοί ιστοτόποι, τα βίντεο YouTube και οι κοινωνικές μέσες παρουσίες εμφανίζονται ξαφνικά με ένθερμους σχολιαστές που θέτουν ως κρυπτοκάρτες που προσβάλλουν κακά οποιονδήποτε μιλάει αρνητικά για μια νέα κρυπτοσυνηρία, θεωρούν ότι μια κόκκινη σημαία και προχωρούν με προσοχή.

Να είστε επιφυλακτικοί εάν:

Η αναπόφευκτη πτώση

Δεν υπάρχουν ενεργές ανταλλαγές για να αγοράσετε ή να εμπορευτείτε το OneCoin. Η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών επέβαλε πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για κρυπτογράφηση εκκίνησης για να είναι, σύμφωνα με τα λόγια του IACPA, ένα «σχέδιο πυραμίδας». Άλλες ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες ενδέχεται να ακολουθήσουν το παράσημο.

Πώς να αποφύγετε μια απάτη κρυπτογράφησης

Το OneCoin σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία κρυπτοφυλακή που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κυβερνήσεις για τη νομιμότητά της. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να προστατευθείτε από το να πέσετε θύμα σε μια αρπαγή χρημάτων. Εδώ είναι μερικά από τα κλειδιά σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσετε.

Θυμηθείτε, αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια είναι συνήθως. Μην αφήνετε μια απάτη να σας αποθαρρύνει από τη συμμετοχή σας στον συναρπαστικό κόσμο των cryptocurrencies, φυσικά, αλλά κάνετε την εργασία σας πριν επενδύσετε .