Πώς να χρησιμοποιήσετε το YouTube

Η χρήση του YouTube είναι πιο εύκολη όταν μάθετε τα βασικά στοιχεία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το YouTube με πολλούς τρόπους, αλλά επειδή είναι ένα δίκτυο κοινής χρήσης βίντεο, δύο προφανείς επιλογές είναι να παρακολουθήσετε βίντεο άλλων ανθρώπων και να ανεβάσετε τα δικά σας βίντεο, ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν και άλλα άτομα.

Το σύνθημα της ιστοσελίδας είναι "Broadcast Yourself", αλλά δεν χρειάζεται, φυσικά. Μπορείτε απλά να παρακολουθήσετε άλλους ανθρώπους που μεταδίδουν τον εαυτό τους. Ή μπορείτε να μεταδώσετε οτιδήποτε άλλο θέλετε εκτός από τον εαυτό σας - τα κατοικίδια ζώα του Fido, τα πρώτα βήματα του μωρού σας, τυχαίες σκηνές από τη ζωή σας και φυσικά τρέχοντα νέα ή κωμικές σκηνές που μπορείτε να δείτε.

Χρησιμοποιήστε το YouTube ανώνυμα για να παρακολουθήσετε βίντεο

Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλα κοινωνικά δίκτυα, το YouTube δεν απαιτεί τη δημιουργία ενός λογαριασμού προτού να μπορέσετε να αναζητήσετε περιεχόμενο ή να προβάλετε βίντεο. Η αναζήτηση και η παρακολούθηση είναι δύο δραστηριότητες που μπορείτε να συμμετάσχετε ανώνυμα στον ιστότοπο.

Αλλά αν θέλετε να μεταδώσετε τον εαυτό σας ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να εγγραφείτε για λογαριασμό Google και να αποκτήσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, επειδή δεν μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο χωρίς αναγνωριστικό χρήστη.

Αποκτήστε έναν λογαριασμό για την εκπομπή σας

Η Google, η οποία αγόρασε το YouTube το 2006 και τώρα την εκμεταλλεύεται ως θυγατρική, κατάργησε μερικούς μήνες τους αυτόνομους λογαριασμούς YouTube. Σήμερα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε υπάρχον αναγνωριστικό Google για να συνδεθούν στο YouTube, ώστε να μπορούν να δημιουργούν προσαρμοσμένα κανάλια και να κάνουν όλα τα επιτρεπόμενα πράγματα με έναν λογαριασμό YouTube. Εάν δεν έχετε αναγνωριστικό Google ή δεν θέλετε να το συνδέσετε στο YouTube, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο (κοινό) λογαριασμό YouTube και Google, ο οποίος ουσιαστικά σημαίνει τη δημιουργία ενός νέου αναγνωριστικού Google.

Αυτό το άρθρο σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής λογαριασμού στο YouTube σάς περιγράφει τα βασικά στοιχεία.

Χρησιμοποιήστε το YouTube για βασικές δραστηριότητες

Η σύνδεση στο YouTube ως εγγεγραμμένος χρήστης σας επιτρέπει να κάνετε πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε κατά την ανώνυμη περιήγηση στον ιστότοπο, όπως:

Περιηγηθείτε και παρακολουθήστε βίντεο στο YouTube

Η παρακολούθηση βίντεο είναι απλή - απλά κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής και το βίντεο θα αρχίσει να μεταδίδεται συνεχώς στον υπολογιστή ή στο κινητό σας τηλέφωνο. Από προεπιλογή, το βίντεο εμφανίζεται σε ένα πλαίσιο στην οθόνη σας, αλλά μπορείτε να κάνετε το βίντεο να γεμίσει την οθόνη σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της πλήρους οθόνης.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε κατηγορίες ανά θέμα, να εκτελέσετε αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών ή να μετακινηθείτε στα πιο δημοφιλή ή δημοφιλή βίντεο για να βρείτε υλικό για παρακολούθηση.

Η αναζήτηση βίντεο έχει φίλτρα που μπορείτε να εφαρμόσετε και σε περίπτωση που θέλετε να αναζητήσετε βίντεο κατά ημερομηνία ή δημοτικότητα.

Υπάρχει επίσης μια σελίδα Χαρτών YouTube που εμφανίζει δημοφιλή βίντεο. Και υπάρχουν πολλά blog για τις τάσεις στο YouTube.

Massive Scale του YouTube

Το ποσό του περιεχομένου στο YouTube είναι πραγματικά καταπληκτικό. Το YouTube διατίθεται σε περισσότερες από 60 γλώσσες και στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, έτσι το περιεχόμενό του είναι διαφορετικό.

Από τα μέσα του 2012, το YouTube δήλωσε ότι δέχεται πάνω από 800 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως. Συλλογικά παρακολουθούσαν κάθε μήνα πάνω από 3 δισεκατομμύρια ώρες βίντεο. Και κάθε λεπτό, 72 ώρες βίντεο μεταφορτώνονται στον ιστότοπο.

Μεταφόρτωση βίντεο και κοινή χρήση με φίλους & amp; Αγνώστους

Η όλη ιδέα πίσω από το YouTube (που δημιουργήθηκε από πρώην συνεργάτες του PayPal) όταν ξεκίνησε το 2005 ήταν να απλοποιήσει την ακατάστατη διαδικασία της κοινής χρήσης βίντεο, η οποία από καιρό ήταν πολύπλοκη από τους πολλούς διαφορετικούς κωδικοποιητές που χρησιμοποιούνται από διάφορες κάμερες και διαδικτυακούς δικτυακούς τόπους βίντεο.

Αυτά τα ζητήματα μορφοποίησης βίντεο μπορεί να εξακολουθούν να είναι δύσκολα, αλλά το YouTube έχει πάρει μεγάλο μέρος του πόνου από τη θέση βίντεο online. Πολλές κάμερες smartphone και κάμερες point-and-shoot αποθηκεύουν βίντεο τώρα σε μορφές συμβατές με το YouTube (αν και όχι όλοι τους κάνουν). Είναι ευκολότερο να χρησιμοποιείτε το YouTube, φυσικά, αν η κάμερα σας αποθηκεύει το βίντεο σε συμβατή μορφή.

Ευτυχώς, το YouTube δέχεται τις πιο δημοφιλείς μορφές βίντεο.

Όρια μήκους και μεγέθους: Τα όρια μεγέθους στα αρχεία βίντεο είναι 2 GB ανά αρχείο. Επίσης, το YouTube περιορίζει τη διάρκεια πολλών δημοσιευμένων βίντεο σε 15 λεπτά, αλλά μπορείτε να αναζητήσετε και να λάβετε άδεια για τη μεταφόρτωση μεγαλύτερων. Ένας τρόπος να το κάνετε είναι να τοποθετήσετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου στο λογαριασμό σας και να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας σε καλή κατάσταση χωρίς να έχετε παραβιάσει τους κανόνες του YouTube.

Διαχείριση κάθε βίντεο με μεμονωμένες ρυθμίσεις

Για κάθε βίντεο, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τα επίπεδα απορρήτου (δηλ. Να αποφασίσετε ποιος μπορεί να το δει). να αποφασίσετε εάν θέλετε οι χρήστες να μπορούν να βαθμολογούν το βίντεο (χρησιμοποιώντας το σύστημα αστέρων του YouTube) και να αφήνουν σχόλια για άλλους που βλέπουν. και ορίστε κανόνες αδειοδότησης για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα υλικά.

Το YouTube προσφέρει online εργαλεία επεξεργασίας βίντεο, αλλά είναι αρκετά αργό και πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν οποιαδήποτε σημαντική επεξεργασία εκτός σύνδεσης πριν μεταφορτώσουν το τελευταίο υλικό στο YouTube.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σχόλια στα βίντεό σας, προσθέτοντας σχόλια ως σημείωμα σε ορισμένα σημεία του footage ή μέσω μιας φούσκας ομιλίας που θα τοποθετηθεί πάνω στην εικόνα του βίντεο, όπως φυσαλίδες κειμένου σε κόμικς.

Τέλος, μπορείτε να μοιραστείτε κάθε βίντεο με πολλούς τρόπους - στέλνοντας μια διεύθυνση URL ως σύνδεσμο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, για παράδειγμα, ή αρπάζοντας τον κώδικα ενσωμάτωσης που δημιουργεί το YouTube για κάθε βίντεο και επικολλώντας αυτόν τον κώδικα σε έναν άλλο ιστότοπο.

Το δικό σας κανάλι βίντεο

Όλα τα βίντεο που έχετε ανεβάσει συγκεντρώνονται στο δικό σας κανάλι βίντεο. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθορίζοντας εάν το κοινό μπορεί να τα παρακολουθήσει ή μόνο εξουσιοδοτημένους φίλους.

Μπορείτε να κάνετε το προσαρμοσμένο κανάλι σας βίντεο στο YouTube να φαίνεται ασαφές φορτώνοντας το δικό σας λογότυπο ή άλλη εικόνα. Κάθε βίντεο που ανεβάζετε επίσης μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον τρόπο εμφάνισης των ελέγχων. Και, φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε τίτλους και περιγραφές για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να αποφασίσουν εάν θέλουν να παρακολουθήσουν τα μεμονωμένα βιντεοκλίπ σας.