Τι είναι το Last.fm;

Μια εισαγωγή στην λαϊκή πλατφόρμα μουσικής

Οι υπηρεσίες ροής μουσικής είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ αυτές τις μέρες. Αλλά παρά την άνοδο ορισμένων πλατφορμών όπως Spotify και άλλων, το Last.fm είναι στην πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό και εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή σήμερα.

Συνιστάται: 10 Δημοφιλείς εφαρμογές ροής μουσικής για αναχώρηση

Τι είναι το Last.fm όλα;

Το Last.fm σάς επιτρέπει να μεταφέρετε μουσική δωρεάν, ενώ συνδυάζετε την αγαπημένη σας μουσική με εξαιρετικές λειτουργίες ακρόασης, παρακολούθησης και κοινής χρήσης. Αυτό που θέτει το Last.fm εκτός από άλλες υπηρεσίες είναι ότι στοχεύει να μάθει αυτό που σας αρέσει δίνοντας προσοχή στη μουσική που ακούτε και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το εξαιρετικά μοναδικό και προηγμένο εργαλείο του "scrobbler" για να δημιουργήσει ένα λεπτομερές προφίλ για εσάς ώστε μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες εξατομικευμένες μουσικές συστάσεις.

Η πλατφόρμα ήταν ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για ενθουσιώδες μουσικής πολύ πριν ξεκινήσουν να εμφανίζονται άλλες υπηρεσίες κοινωνικής μουσικής. Όταν εγγραφείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ χρήστη Last.fm και στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε και να συνδεθείτε με φίλους ή να δείτε τους εβδομαδιαίους μουσικούς "γείτονές σας". Οι ομάδες και τα γεγονότα είναι διαθέσιμα για να συμμετάσχουν επίσης.

Συνιστώμενη: 10 δημοφιλέστερες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές υπηρεσίες ροής κατά παραγγελία

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε το Last.fm

Με τις άλλες δημοφιλείς επιλογές, υπάρχουν έξω από την άποψη των υπηρεσιών ροής μουσικής , είναι δύσκολο να αποφασίσουμε για ένα μόνο. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να δώσετε στον καθένα μια δοκιμαστική δοκιμασία για να αναζητήσετε τον τρόπο με τον οποίο στοιβάζονται μεταξύ τους, αλλά προτού το κάνετε αυτό, εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία που αξίζουν να μάθετε για αυτό που κάνει το Last.fm να ξεχωρίζει.

Πρώτον, η Last.fm δίνει μεγάλη έμφαση στις μουσικές συστάσεις της. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να ανακαλύψετε μάλλον την υπέροχη μουσική που είναι σχετική με το προσωπικό σας γούστο, αντί να ξοδέψετε το χρόνο σας και να προσαρμόσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής με πολύ λεπτομερή τρόπο, τότε το Last.fm είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Παρόλο που η υπηρεσία έχει σκοπό να σας βοηθήσει να δώσετε περισσότερες προτάσεις μουσικής, εξακολουθείτε να έχετε πολύ έλεγχο σχετικά με αυτό που μπορείτε να ακούσετε στο Last.fm. Σας επιτρέπει να προχωρήσετε σε βάθος με μεμονωμένες μπάντες και καλλιτέχνες, μπορείτε να παραμείνετε στην κορυφή του ιστορικού ακρόασης, η εξερεύνηση της λειτουργικότητας προτιμάται από πολλούς χρήστες σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες και έχετε περισσότερη κοινοτική ατμόσφαιρα από ό, τι κάνετε σχεδόν οπουδήποτε αλλού.

Το Last.fm μπορεί ακόμα να ενσωματωθεί με άλλες δημοφιλείς μουσικές υπηρεσίες, όπως η βιβλιοθήκη iTunes, το Spotify, το YouTube, το SoundCloud και άλλοι με τρόπο που τους φέρνει μαζί για να τους κάνουν πιο ισχυρούς από ό, τι όταν χρησιμοποιηθούν μόνοι τους.

Τέλος, το τελευταίο μεγάλο χαρακτηριστικό που οι χρήστες του Last.fm τείνουν να αγαπούν πραγματικά είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των διαγραμμάτων. Το Last.fm δημιουργεί λεπτομερή διαγράμματα και στατιστικά στοιχεία που βασίζονται στις προσωπικές προτιμήσεις των χρηστών κάθε εβδομάδα. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία από διαφορετικά διαγράμματα για να περιηγηθείτε όποτε θέλετε, συμπεριλαμβανομένων των Top Tracks, των Καλύτερων Καλλιτεχνών και των Καλύτερων Λευκωμάτων, των Καλύτερων Καλλιτεχνών Εβδομάδας και των Εβδομαδιαίων Κορυφαίων Τραγουδιών.

Ενώ το Last.fm προσφέρει ένα βολικό desktop client για λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux, η υπηρεσία δεν ανταποκρίνεται στις εφαρμογές του για κινητά . Και οι δύο εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Play και το iTunes έχουν πολλές κακές κριτικές και φαίνεται να είναι ξεπερασμένες.

Συνολικά, το Last.fm είναι μια εξαιρετική υπηρεσία μουσικής και σίγουρα αξίζει να το χρησιμοποιήσετε εάν χρειάζεστε βοήθεια για να ανακαλύψετε εξαιρετική μουσική που ταιριάζει στο στυλ σας. Δοκιμάστε τον εαυτό σας για να δείτε πώς σας αρέσει!

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: Πώς να κάνετε Snapchat με την αναπαραγωγή μουσικής από το τηλέφωνό σας

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau