Τρόπος εισαγωγής σελιδοδεικτών και άλλων δεδομένων στο πρόγραμμα περιήγησης Opera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Opera σε λειτουργικό σύστημα Linux, Mac OS X, MacOS Sierra ή Windows.

Η αποθήκευση των συνδέσμων στους αγαπημένους μας ιστότοπους μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης είναι μια ευκολία που οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου τείνουν να εκμεταλλευτούν. Γνωστά από διαφορετικά μνημεία, ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, όπως σελιδοδείκτες ή αγαπημένα , αυτές οι χρήσιμες αναφορές καθιστούν την online ζωή πολύ πιο εύκολη. Αν έχετε αλλάξει ή σχεδιάζετε να μεταβείτε στην Opera, τότε η μεταφορά αυτών των τοποθεσιών σελιδοδεικτών από το παλιό σας πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να γίνει με μερικά απλά βήματα. Εκτός από την εισαγωγή των αγαπημένων σας ιστότοπων, η Opera παρέχει επίσης τη δυνατότητα μεταφοράς του ιστορικού περιήγησης, των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, των cookies και άλλων προσωπικών δεδομένων απευθείας από άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Opera. Καταχωρίστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων / αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης και πατήστε το πλήκτρο Enter : opera: // settings / importData . Η διεπαφή ρυθμίσεων της Όπερας θα πρέπει τώρα να είναι ορατή στο παρασκήνιο της τρέχουσας καρτέλας, με την ένδειξη Εισαγωγή σελιδοδεικτών και ρυθμίσεων εμφάνισης αναμονής στο προσκήνιο.

Προς το επάνω μέρος αυτού του αναδυόμενου παραθύρου υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού με την ένδειξη Από , εμφανίζοντας όλα τα υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης πηγής που περιέχει τα στοιχεία που θέλετε να εισαγάγετε στην Opera. Ακριβώς κάτω από αυτό το μενού είναι το στοιχείο Επιλογή αντικειμένων για εισαγωγή , το οποίο περιέχει πολλές επιλογές, οι οποίες συνοδεύονται από ένα πλαίσιο ελέγχου. Θα εισαχθούν όλοι οι σελιδοδείκτες, οι ρυθμίσεις και τα άλλα στοιχεία δεδομένων που ελέγχονται. Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ένα σημάδι ελέγχου από ένα συγκεκριμένο στοιχείο, απλά κάντε κλικ σε αυτό μία φορά.

Τα ακόλουθα στοιχεία είναι συνήθως διαθέσιμα για εισαγωγή.

Επίσης, στο αναπτυσσόμενο μενού Από βρίσκεται η επιλογή Αρχείο HTML σελιδοδεικτών , επιτρέποντάς σας να εισάγετε σελιδοδείκτες / αγαπημένα από ένα αρχείο HTML που εξήχθη προηγουμένως.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή . Θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.