Γιατί το Android δεν υποστηρίζει Flash;

Όταν το Android κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, μία από τις διαφοροποιητικές λειτουργίες μεταξύ του Android και του ανταγωνιστικού iOS ήταν ότι το Android θα υποστηρίζει Flash . Αυτός ήταν ένας από τους λίγους παράγοντες διαφοροποίησης. Το Android 2.2, το Froyo υποστηρίζει το Flash, αλλά το Android 4.1 Jelly Bean πήρε όλη αυτή την υποστήριξη μακριά. Γιατί;

Σημείωση: Οι παρακάτω πληροφορίες ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Κατηγορήστε το Adobe

Η Adobe δεν την υποστηρίζει πλέον . Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, οπότε εδώ είναι η μεγαλύτερη έκδοση του γιατί η Adobe θα μπορούσε να αποφασίσει να τραβήξει το βύσμα της κινητής υποστήριξης μετά από χρόνια που πιέζουν πολύ σκληρά για να προσπαθήσουν να το κάνουν βιομηχανικό πρότυπο.

Κατηγορήστε τον Steve Jobs

Ο Steve Jobs δήλωσε ότι οι συσκευές iOS όχι μόνο δεν υποστηρίζουν το Flash, αλλά ότι δεν θα υποστηρίζουν ποτέ το Flash. Γιατί; Ένας συνδυασμός παραγόντων. Το Flash ήταν ένα ιδιόκτητο σύστημα που δημιουργήθηκε από την Adobe και όχι ένα ανοικτό πρότυπο Web. Ανοικτές εναλλακτικές λύσεις ήταν ήδη διαθέσιμες, όπως το HTML5. Ένα μεγάλο μέρος του υπάρχοντος περιεχομένου Flash ήταν παλιό και ανεπτυγμένο για μετακίνηση ποντικιών, χωρίς να αγγίζει, οπότε δεν θα ήταν καλό για τους χρήστες του τηλεφώνου να το δουν. Το φλας πραγματοποιήθηκε πολύ κακώς στις κινητές συσκευές και έτρωγε χυμό της μπαταρίας σαν να βγαίνει από τη μόδα. Σίγουρα, μερικές από τις αντιπαραθέσεις του Flash ήταν απλά ότι ο Steve Jobs ήταν ένας πεισματάρης που είχε ενοχληθεί από την Adobe για να σπάσει τα πόδια με την ανάπτυξη άλλων προϊόντων της Adobe (χρειάστηκε χρόνια Adobe για να αναπτύξει τελικά μια έκδοση 64 bit του Photoshop για Mac.) Η Adobe πιθανώς ελπίζει ότι η Apple θα υιοθετήσει το Flash αφού οι χρήστες Android συνηθίσουν στην ιδέα και άρχισαν να τρώνε σε πωλήσεις iPhone και iPad. Αλλά, ως επί το πλείστον, ο Steve Jobs είχε δίκιο . Το φλας στις κινητές συσκευές δεν ήταν απλώς μέρος του μέλλοντος.

Αποφορτισμένες με λάμψη μπαταρίες και εκτελούνται άσχημα στα τηλέφωνα

Όταν το Flash ήταν τελικά διαθέσιμο στο Android Froyo, έκανε χρήση πολλών μπαταριών. Η αναπαραγωγή ήταν συχνά θορυβώδης. Τα παιχνίδια δεν είχαν καλή απόδοση χρησιμοποιώντας το Flash. Ακόμη χειρότερα, τα τηλεοπτικά δίκτυα άρχισαν να νιώθουν νευρικός σχετικά με την ιδέα ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν το περιεχόμενό τους στα τηλέφωνα και ξεκίνησαν σκόπιμα να εμποδίζουν τους ανθρώπους να βλέπουν βίντεο με ροή Flash σε tablet και τηλέφωνα Android. Έτσι, οι χρήστες δεν είδαν το περιεχόμενο που ήθελαν να δουν και ένα μεγάλο μέρος του παλαιότερου περιεχομένου χρειάστηκε να ανανεωθεί.

Επαναλάβετε το Adobe Again

Η Adobe έπρεπε να πιστοποιήσει ότι το Flash θα λειτουργούσε σε κάθε διαμόρφωση που την υποστήριζε. Αυτό είναι ένα πολύ πιο δύσκολο έργο για κινητά από ότι για τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Σε επιτραπέζιους υπολογιστές, υπάρχουν μόνο δύο μεγάλα λειτουργικά συστήματα, το λειτουργικό σύστημα Windows και το Mac OS. (Το Linux, αλλά το Adobe δεν το υποστηρίζει). Στην περίπτωση του Mac OS, υπάρχει μια γνωστή διαμόρφωση υλικού, αφού η Apple τα κάνει όλα, και στα Windows, δημιουργούν το λειτουργικό σύστημα γύρω από τα ελάχιστα πρότυπα υλικού. Η υποστήριξη μόνο αυτών των δύο λειτουργικών συστημάτων καθιστά την εργασία της Adobe πολύ πιο εύκολη και κάνει την εργασία του προγραμματιστή του Flash πολύ πιο εύκολη, αφού δεν υπάρχουν τόσα μεγέθη οθόνης και στοιχεία αλληλεπίδρασης για την ανάπτυξη γύρω. Για το λόγο αυτό, και πιθανότατα για κάποιους άλλους λόγους, η Adobe έληξε τελικά όλη την υποστήριξη του Flash ακριβώς όπως η πλατφόρμα Android άρχισε τελικά να απογειώνεται.

Παρόλο που η Adobe παραμένει δημοσίως αρκετά αφοσιωμένη στο Flash ως προϊόν επιτραπέζιου υπολογιστή, είναι πιθανότατα θέμα χρόνου πριν η τεχνολογία φύγει. Γιατί; Κινητό. Ενώ το Flash είναι ικανό για κάποια απίστευτα ενδιαφέρουσα χρήση στην επιφάνεια εργασίας, τελικά δεν πρόκειται να είναι αρκετοί χρήστες για να το κάνουν αξίζει τον κόπο. Έτσι απολαύστε το Flash σας όσο μπορείτε. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες Android, μην το ιδρώτα. Σίγουρα δεν λείπεις πολύ χωρίς Flash.