Σύγκριση Java IDEs: Eclipse vs. NetBeans έναντι IntelliJ

Η επιλογή και η συνεργασία με το σωστό IDE ή το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης είναι μια ζωτικής σημασίας πτυχή του να γίνει επιτυχημένος προγραμματιστής εφαρμογών για κινητά . Το σωστό IDE δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να χειρίζονται την πορεία classpath. Δημιουργία αρχείων. να δημιουργήσετε επιχειρήματα γραμμής εντολών και πολλά άλλα. Σε αυτή τη συγκεκριμένη θέση, σας παρουσιάζουμε μια σύγκριση 3 πολύ δημοφιλών εφαρμογών Java IDE, δηλαδή Eclipse, NetBeans και IntelliJ.

Εκλειψη

Το Eclipse υφίσταται από το 2001, από τότε που η IBM κυκλοφόρησε το Eclipse ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Διαχειρίζεται το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Eclipse, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο σε έργα ανοικτού κώδικα όσο και σε εμπορικά έργα. Αρχίζοντας με έναν ταπεινό τρόπο, αυτό έχει πλέον αναδειχθεί ως μια σημαντική πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται επίσης σε πολλές άλλες γλώσσες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Eclipse είναι ότι διαθέτει ένα πλήθος plugin, το οποίο το καθιστά ευπροσάρμοστο και εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Αυτή η πλατφόρμα λειτουργεί για εσάς στο παρασκήνιο, καταρτίζοντας κώδικα και παρουσιάζοντας σφάλματα όπως όταν συμβαίνουν. Το σύνολο του IDE είναι οργανωμένο σε Perspectives, τα οποία είναι ουσιαστικά είδος οπτικών δοχείων, τα οποία προσφέρουν ένα σύνολο απόψεων και εκδοτών.

Το multitasking, το φιλτράρισμα και η αποσφαλμάτωση του Eclipse είναι ακόμα άλλα πλεονεκτήματα. Σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες μεγάλων αναπτυξιακών έργων, μπορεί να χειριστεί διάφορες εργασίες όπως ανάλυση και σχεδιασμό, διαχείριση προϊόντος, υλοποίηση, ανάπτυξη περιεχομένου, δοκιμές και τεκμηρίωση.

NetBeans

Το NetBeans αναπτύχθηκε ανεξάρτητα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990. Εμφανίστηκε ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα μετά την απόκτησή της από την Sun το 1999. Τώρα, μέρος του Oracle, αυτό το IDE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη λογισμικού για όλες τις εκδόσεις της Java που κυμαίνονται από Java ME έως Enterprise Edition. Όπως το Eclipse, το NetBeans διαθέτει επίσης μια ποικιλία plugin με τα οποία μπορείτε να εργαστείτε.

Το NetBeans σας προσφέρει διάφορα διαφορετικά πακέτα - 2 εκδόσεις C / C ++ και PHP, έκδοση Java SE, έκδοση Java EE και 1 έκδοση νεροχύτη κουζίνας που προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για το έργο σας. Αυτό το IDE προσφέρει επίσης εργαλεία και συντάκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για HTML, PHP, XML, JavaScript και πολλά άλλα. Τώρα μπορείτε να βρείτε υποστήριξη για HTML5 και άλλες τεχνολογίες Ιστού επίσης.

Το NetBeans βαθμολογεί την Eclipse με την υποστήριξη βάσεων δεδομένων με προγράμματα οδήγησης για Java DB, MySQL, PostgreSQL και Oracle. Ο εξερευνητής βάσης δεδομένων της επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα, να τροποποιείτε και να διαγράφετε πίνακες και βάσεις δεδομένων εντός του IDE.

Σε μεγάλο βαθμό που θεωρήθηκε στο παρελθόν ως ένα είδος σκιάς της Eclipse, το NetBeans έχει πλέον αναδειχθεί ως ένας τρομερός ανταγωνιστής των πρώτων.

IntelliJ IDEA

Από το 2001, το IntelliJ IDEA της JetBrains είναι διαθέσιμο σε εμπορική έκδοση καθώς και σε δωρεάν έκδοση open source community community. Το JetBrains είναι μια καθιερωμένη εταιρεία και είναι πιο γνωστή για το plugin Resharper του για το Visual Studio και είναι ιδιαίτερα επωφελές για την ανάπτυξη του C #.

Το IntelliJ προσφέρει υποστήριξη σε διάφορες γλώσσες, όπως Java, Scala, Groovy, Clojure και πολλά άλλα. Αυτό το IDE συνοδεύεται από χαρακτηριστικά όπως η ολοκλήρωση του έξυπνου κώδικα, η ανάλυση κώδικα και ο επανασχεδιασμός. Η εμπορική "Ultimate" έκδοση, η οποία στοχεύει κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα , υποστηρίζει επιπλέον SQL, ActionScript, Ruby, Python και PHP. Η έκδοση 12 αυτής της πλατφόρμας έρχεται επίσης με ένα νέο σχεδιαστή Android UI για ανάπτυξη εφαρμογών Android.

Το IntelliJ διαθέτει επίσης πολλά plugins που έχουν γραφτεί από το χρήστη. Προς το παρόν προσφέρει 947 plugins, καθώς και άλλα 55 στην επιχειρηματική έκδοση. Οι χρήστες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν περισσότερα πρόσθετα χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα στοιχεία Swing.

Συμπερασματικά

Όλα τα παραπάνω IDEs έρχονται με τα δικά τους πλεονεκτήματα. Ενώ το Eclipse εξακολουθεί να είναι το ευρύτερο χρησιμοποιούμενο IDE, το NetBeans κερδίζει πλέον δημοτικότητα με ανεξάρτητους προγραμματιστές. Ενώ η επιχειρηματική έκδοση του IntelliJ λειτουργεί σαν θαύμα, ορισμένοι προγραμματιστές μπορεί να θεωρούν ότι είναι άσκοπη δαπάνη.

Όλα εξαρτώνται από αυτό που ψάχνετε, ως προγραμματιστής και πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε με τη δουλειά σας. Εγκαταστήστε και τα 3 IDE και δοκιμάστε τα πριν κάνετε την τελική επιλογή σας.