Πώς να φιλτράρετε το spam με το Apple Mail

Κρατήστε ανεπιθύμητη αλληλογραφία από το βλέμμα και από τα εισερχόμενά σας

Το ενσωματωμένο φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας της Apple Mail είναι πολύ καλό στο να καθορίσει τι είναι και δεν είναι spam. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις λειτουργούν σωστά από το κουτί και σίγουρα σας προτείνω να δοκιμάσετε τα εργαλεία αντιμετώπισης ανεπιθύμητων μηνυμάτων που έχουν ενσωματωθεί στο Mail πριν κάνετε αλλαγές. αλλά μόλις δοκιμάσετε το βασικό σύστημα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έξω, μπορείτε να συντονίσετε για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις όπως απαιτείται.

Ενεργοποίηση φίλτρου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

  1. Για να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας , επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Mail.
  2. Στο παράθυρο Προτιμήσεις αλληλογραφίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο Junk Mail.

Η πρώτη επιλογή σας είναι να ενεργοποιήσετε ή όχι το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε να επιλέξουμε να μην χρησιμοποιήσουμε το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αλλά ίσως υπάρχουν μερικά τυχερά άτομα εκεί έξω που καταφέρνουν να πετάξουν κάτω από το ραντάρ των spammers.

Υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές για το πώς η Mail μπορεί να χειριστεί ανεπιθύμητη αλληλογραφία:

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες μηνυμάτων που μπορούν να εξαιρεθούν από το φιλτράρισμα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε αυτό το επίπεδο:

Είναι γενικά ασφαλές να ελέγξετε και τις τρεις κατηγορίες, αλλά μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή κάποιου ή όλων αυτών, αν προτιμάτε.

Υπάρχουν δύο περισσότερες επιλογές σε αυτό το επίπεδο.

Ρύθμιση κανόνων αλληλογραφίας Apple

Πάρτε τον έλεγχο του email σας στο Mail

Επιλογές φιλτραρίσματος ανεπιθύμητων μηνυμάτων

  1. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές φιλτραρίσματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Αλληλογραφία. Στο παράθυρο Προτιμήσεις αλληλογραφίας , κάντε κλικ στο εικονίδιο Junk Mail. Στην ενότητα "Κατά την άφιξη ανεπιθύμητης αλληλογραφίας", κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση προσαρμοσμένων ενεργειών" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους.
  2. Η δημιουργία προσαρμοσμένων επιλογών φιλτραρίσματος είναι παρόμοια με τη ρύθμιση κανόνων για άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Μπορείτε να ενημερώσετε την αλληλογραφία σχετικά με το πώς πρέπει να χειρίζεται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, σε αυτή την περίπτωση, το ανεπιθύμητο μήνυμα, το οποίο πληροί ορισμένες προϋποθέσεις.
  3. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να καθορίσετε αν πρέπει να ικανοποιηθούν όλες ή όλοι οι όροι που καθορίζετε.
  4. Οι συνθήκες που ορίσατε είναι πραγματικά ένα είδος προσωπικής προτίμησης, και υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, οπότε δεν πρόκειται να περάσουμε από όλους τους. Εάν κάνετε κλικ σε κάθε ένα από τα αναδυόμενα μενού, μπορείτε να αποφασίσετε πώς θέλετε να φιλτράρετε τα μηνύματά σας. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες συνθήκες κάνοντας κλικ στο κουμπί συν (+) στη δεξιά πλευρά του παραθύρου ή να διαγράψετε τις συνθήκες κάνοντας κλικ στο πλήκτρο μείον (-).
  5. Χρησιμοποιήστε τα αναδυόμενα μενού στην ενότητα "Εκτέλεση των ακόλουθων ενεργειών" για να ενημερώσετε το Mail σχετικά με το πώς πρέπει να χειρίζονται τα μηνύματα που πληρούν τις προϋποθέσεις που καθορίσατε.
  1. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο OK. Μπορείτε να επανέλθετε και να τροποποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή αν διαπιστώσετε ότι το μήνυμα Mail είναι είτε υπο-ή overachiever όταν πρόκειται για το φιλτράρισμα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Μπορείτε επίσης να παραλείψετε εντελώς τις ενότητες προσαρμοσμένων επιλογών. Βρίσκουμε τις τυπικές επιλογές τέλειες, αλλά όλοι έχουν τις δικές τους προτιμήσεις για το πώς θέλουν να χειριστούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Πώς να επισημάνετε την αλληλογραφία ως ανεπιθύμητη ή μη ανεπιθύμητη

  1. Αν κοιτάξετε στη γραμμή εργαλείων του Mail, θα δείτε ένα εικονίδιο Junk, το οποίο μερικές φορές αλλάζει σε ένα εικονίδιο Not Junk. Αν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γλίστρησε το παρελθόν φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Mail, κάντε κλικ μία φορά στο μήνυμα για να το επιλέξετε, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο εικονίδιο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να τον χαρακτηρίσετε ως ανεπιθύμητο. Το μήνυμα αλληλογραφίας υπογραμμίζει ανεπιθύμητη αλληλογραφία σε καφέ, επομένως είναι εύκολο να εντοπιστεί.
  2. Αντίθετα, εάν κοιτάξετε στο Μηνύματο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και δείτε ότι το Αλληλογραφία χαρακτήρισε λάθος μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία κατά λάθος, κάντε κλικ μία φορά στο μήνυμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Not Junk για να το επαναλάβετε και στη συνέχεια μετακινήστε το στο γραμματοκιβώτιο του επιλογή.

Το Mail έχει μια ενσωματωμένη βάση δεδομένων φιλτραρίσματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που μαθαίνει καθώς προχωράτε. Είναι σημαντικό να εντοπίσετε τα λάθη του Mail, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά στο μέλλον. Από την εμπειρία μας, το Mail δεν κάνει πολλά λάθη, αλλά κάνει μερικούς από τώρα αρκετές φορές ότι αξίζει να σαρώσετε το Junk Mailbox πριν το αδειάσετε, για να μην χάσετε τίποτα σημαντικό. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ταξινομήσετε μηνύματα στο Ανεπιθύμητο γραμματοκιβώτιο με θέμα. Τόσα πολλά μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έχουν παρόμοιες γραμμές θέματος, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία ελέγχου τους. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε ανά αποστολέα επειδή πολλά μηνύματα spam έχουν ονόματα στο πεδίο Από που είναι προφανώς ψευδή. Υπάρχουν όμως αρκετά νόμιμα ονόματα που απαιτούν διπλό έλεγχο της γραμμής του θέματος , πράγμα που απαιτεί περισσότερο χρόνο απ 'ό, τι ο έλεγχος από το θέμα .