Μάθετε να αλλάζετε τους αριθμούς εμφάνισης του Word στη συγχώνευση αλληλογραφίας στο Excel

Όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστικά φύλλα Excel σε μια διαδικασία συγχώνευσης αλληλογραφίας, πολλοί χρήστες συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μορφοποίηση των πεδίων που περιέχουν δεκαδικά ψηφία ή άλλες αριθμητικές τιμές. Για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα που περιέχονται στα πεδία έχουν εισαχθεί σωστά, θα πρέπει να διαμορφώσετε το πεδίο και όχι τα δεδομένα στο αρχείο προέλευσης.

Δυστυχώς, το Word δεν παρέχει έναν τρόπο για να αλλάξετε πόσα δεκαδικά ψηφία εμφανίζονται κατά την εργασία με αριθμούς. Ενώ υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί αυτός ο περιορισμός, η καλύτερη λύση είναι να συμπεριληφθεί ένας διακόπτης στο πεδίο συγχώνευσης.

Πώς να πραγματοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία Αριθμητικού Διακόπτη

Για να καθορίσετε πόσες δεκαδικές θέσεις για εμφάνιση στη συγχώνευση αλληλογραφίας του Word, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διακόπτη πεδίου αριθμητικών εικόνων ( \ # ):

1. Με το κεντρικό έγγραφο συγχώνευσης αλληλογραφίας ανοιχτό, πατήστε Alt + F9 για να προβάλετε τους κωδικούς πεδίων.

2. Ο κώδικας πεδίου θα φαίνεται σαν {MERGEFIELD "fieldname"}.

3. Αμέσως μετά την προσφορά τερματισμού γύρω από τον τύπο πεδίου, πληκτρολογήστε \ # - μην προσθέσετε κενά ή εισαγωγικά.

4. Αμέσως μετά τον τελεστή πεδίου που μόλις πληκτρολογήσατε, πληκτρολογήστε 0,0x αν θέλετε να στρογγυλοποιήσετε τον αριθμό σε δύο δεκαδικά ψηφία, 0,00x αν θέλετε να στρογγυλοποιήσετε τον αριθμό με τρία δεκαδικά ψηφία και ούτω καθεξής.

5. Μόλις προσθέσετε τον διακόπτη πεδίου, πατήστε Alt + F9 για να εμφανίσετε τα πεδία αντί των κωδικών πεδίων.

Ο αριθμός σας θα εμφανίζεται στρογγυλευμένος στο δεκαδικό ψηφίο που καθορίζετε. Αν δεν εμφανιστεί αμέσως, ανανεώστε το έγγραφο ελαχιστοποιώντας το στη γραμμή εργαλείων και ανοίγοντάς το ξανά. Εάν η τιμή πεδίου εξακολουθεί να μην εμφανίζεται σωστά, ίσως χρειαστεί να ανανεώσετε ξανά το έγγραφο ή να κλείσετε και να ανοίξετε ξανά το έγγραφό σας.