Πώς να χρησιμοποιήσετε το Excel - Excel Tutorials για αρχάριους

Ένας οδηγός για αρχάριους στο Microsoft Excel

Πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Microsoft Excel, το πιο δημοφιλές λογιστικό φύλλο στον κόσμο εδώ και χρόνια; Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστικό όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το λογισμικό. Πώς να χρησιμοποιήσετε το Excel είναι μια συνέντευξη από τα μαθήματα σχεδιασμένα με τον απόλυτο αρχάριο στο μυαλό. Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν βήμα προς βήμα παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Excel για τη δημιουργία ενός βασικού υπολογιστικού φύλλου. επιλέξτε ένα σεμινάριο για να ξεκινήσετε!

Στοιχεία οθόνης Excel

Αυτό το σεμινάριο μαθημάτων Excel Screen Elements προσδιορίζει τα κύρια στοιχεία ενός φύλλου εργασίας του Excel, εστιάζοντας:

Βασικό υπολογιστικό φύλλο Excel

Το σεμινάριο Βασικού Excel Spreadsheet καλύπτει τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας και της μορφοποίησης ενός βασικού λογιστικού φύλλου στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Excel. Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν:

Excel Μαθηματικά

Μάθετε να προσθέτετε, να αφαιρείτε, να πολλαπλασιάζετε και να διαιρείτε τους αριθμούς σε αυτό το φροντιστήριο Excel Math . Το σεμινάριο καλύπτει επίσης την αλλαγή της σειράς εργασιών σε τύπους, εκθέτες και μαθηματικές λειτουργίες του Excel.

Κάθε θέμα περιλαμβάνει ένα βήμα προς βήμα παράδειγμα για το πώς να δημιουργήσετε έναν τύπο που θα πραγματοποιήσει μία ή περισσότερες από τις τέσσερις βασικές λειτουργίες μαθηματικών στο Excel.

Προσθήκη αριθμών με τη λειτουργία SUM

Οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της λειτουργίας SUM του Excel . Δεδομένου ότι η προσθήκη γραμμών και στηλών αριθμών είναι μια από τις πιο συνήθεις λειτουργίες στο Excel, η Microsoft έχει συμπεριλάβει αυτήν τη συντόμευση τύπου για να διευκολύνει τη δουλειά. Το σεμινάριο καλύπτει:

Μετακίνηση ή αντιγραφή δεδομένων

Σε αυτό το σεμινάριο μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα συντόμευσης για να κόψετε, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε δεδομένα στο Excel . Μετακινήστε δεδομένα σε μια νέα τοποθεσία ή αντιγράψτε τα με διάφορους τρόπους. Το σεμινάριο καλύπτει:

Προσθέστε / αφαιρέστε στήλες και σειρές

Πρέπει να προσαρμόσετε τη διάταξη των δεδομένων σας; Αντί να απλώς μετακινήσετε τα δεδομένα, γιατί να μην προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στήλες και σειρές για να επεκτείνετε ή να συρρικνώσετε την περιοχή εργασίας όπως απαιτείται; Μάθετε τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μοναδικές ή πολλαπλές στήλες και γραμμές χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου ή το μενού περιβάλλοντος.

Απόκρυψη / Αφαίρεση Στήλων και Γραμμών

Μπορείτε να αποκρύψετε στήλες και σειρές που περιέχουν δεδομένα σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Κάτι τέτοιο μπορεί να διευκολύνει την εστίαση σε άλλες σημαντικές περιοχές του φύλλου εργασίας και είναι εύκολο να τις επαναφέρετε όταν πρέπει να δείτε και πάλι τα κρυμμένα δεδομένα.

Εισαγωγή ημερομηνίας

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να εισαγάγετε γρήγορα την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα σε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel. Εάν προτιμάτε να έχετε την ημερομηνία ενημέρωσης στην τρέχουσα ημερομηνία κάθε φορά που ανοίγει το φύλλο εργασίας, χρησιμοποιήστε την λειτουργία TODAY .

Εισαγωγή δεδομένων στο Excel

Μην χάσετε αυτές τις επτά συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την εισαγωγή δεδομένων σε ένα φύλλο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων:

Διάγραμμα στήλης

Επίσης γνωστές ως γραφήματα γραμμών, τα διαγράμματα στήλης χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση συγκρίσεων μεταξύ στοιχείων στοιχείων. Κάθε στήλη στο γράφημα αντιπροσωπεύει διαφορετική τιμή δεδομένων από το φύλλο εργασίας. Μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά σε αυτό το σεμινάριο.

Γραμμή γραμμής

Τα γραμμικά γράμματα ή τα γραφήματα γραμμής χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση τάσεων με την πάροδο του χρόνου. Κάθε γραμμή στο γράφημα δείχνει τις αλλαγές στην τιμή μιας τιμής δεδομένων από το φύλλο εργασίας.

Διάγραμμα πίτας

Τα διαγράμματα πίτας χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση ποσοστών. Καταγράφεται μία σειρά δεδομένων και κάθε κομμάτι της πίτας αντιπροσωπεύει μια μοναδική τιμή δεδομένων από το φύλλο εργασίας.