Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση φόρμας στο Google Chrome

Προστατέψτε την ιδιωτικότητά σας απενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης του Chrome

Από προεπιλογή, το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome αποθηκεύει ορισμένες πληροφορίες που εισάγετε σε φόρμες ιστότοπων όπως το όνομα και τη διεύθυνσή σας και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές την επόμενη φορά που θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τις ίδιες πληροφορίες σε παρόμοια φόρμα σε άλλον ιστότοπο. Παρόλο που αυτό το χαρακτηριστικό αυτόματης συμπλήρωσης σας εξοικονομεί μερικές πληκτρολογήσεις και προσφέρει ένα στοιχείο ευκολίας, υπάρχει μια προφανής ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αν άλλα άτομα χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησής σας και δεν αισθάνεστε άνετα να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες φόρμας, η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης μπορεί να απενεργοποιηθεί σε μερικά μόνο βήματα.

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση του Chrome σε έναν υπολογιστή

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί κύριου μενού του Chrome που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις . Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome στη θέση του κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού: chrome: // settings .
  4. Μετακινηθείτε μέχρι το κάτω μέρος της οθόνης Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους .
  5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα " Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες ". Για να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη συμπλήρωση, κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά της Ενεργοποίησης αυτόματης συμπλήρωσης για να συμπληρώσετε φόρμες ιστού με ένα μόνο κλικ .
  6. Κάντε κλικ στο ρυθμιστικό στην οθόνη ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης στη θέση Off (Απενεργοποίηση) .

Για να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή, επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία και κάντε κλικ στο ρυθμιστικό για να μετακινηθείτε στη θέση On (Ενεργοποίηση) .

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση στην εφαρμογή για κινητά Chrome

Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης λειτουργεί επίσης στις εφαρμογές για κινητά Chrome. Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση των εφαρμογών:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Chrome.
  2. Αγγίξτε το κουμπί του μενού του Chrome που αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετες ευθείες κουκίδες.
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  4. Πατήστε το βέλος που βρίσκεται δίπλα στα έντυπα αυτόματης συμπλήρωσης .
  5. Εναλλαγή του ρυθμιστικού δίπλα στα έντυπα αυτόματης συμπλήρωσης στη θέση " Απενεργοποίηση" . Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον ολισθητήρα δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση διευθύνσεων και πιστωτικών καρτών από το Google Payments .