Πώς να σταματήσετε το βίντεο από την αυτόματη αναπαραγωγή

Βίντεο που αναπαράγονται ξαφνικά όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο; Απενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία

Εάν έχετε διαβάσει ένα άρθρο σε έναν ιστότοπο και βρεθείτε τυχεροί από την αναπαραγωγή ήχου όταν δεν το περιμένατε, έχετε συναντήσει έναν ιστότοπο με αυτό που ονομάζεται βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής. Συνήθως υπάρχει μια διαφήμιση που σχετίζεται με το βίντεο και έτσι ο ιστότοπος αναπαράγει αυτόματα το βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι ακούτε (και ελπίζουμε ότι θα δείτε) τη διαφήμιση. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης:

Google Chrome

Από αυτή τη γραφή, η πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome είναι η έκδοση 61. Η έκδοση 64, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, υπόσχεται να διευκολύνει την απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν δύο plug-ins για να διαλέξετε, ώστε να μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή.

Μεταβείτε στο Chrome Web Store στη διεύθυνση https://chrome.google.com/webstore/. Στη συνέχεια, γλείψτε το πλαίσιο επεκτάσεων αναζήτησης στην επάνω αριστερή γωνία της ιστοσελίδας και έπειτα πληκτρολογήστε "html5 απενεργοποίηση αυτόματης αναπαραγωγής" (χωρίς τα εισαγωγικά, φυσικά).

Στη σελίδα "Επεκτάσεις", θα δείτε τρεις επεκτάσεις, αν και υπάρχουν μόνο δύο που κάνουν αυτό που ψάχνετε: Απενεργοποιήστε την αυτόματη αναπαραγωγή HTML5 και τον αποκλεισμό αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο από τον Robert Sulkowski. Απενεργοποίηση Η αυτόματη αναπαραγωγή HTML5 δεν υποστηρίζεται πλέον από τον προγραμματιστή, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα της Google σχετικά με την απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο, αλλά ενημερώθηκε για τελευταία φορά στις 27 Ιουλίου 2017. Ο αποκλεισμός αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2015, αλλά σύμφωνα με κριτικές, εξακολουθεί να λειτουργεί στις τρέχουσες εκδόσεις του Chrome.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για κάθε επέκταση κάνοντας κλικ στον τίτλο και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο Chrome στα δεξιά του ονόματος της εφαρμογής. Το Web Store ελέγχει εάν η έκδοση του Chrome στον υπολογιστή σας Windows ή Mac διαθέτει έκδοση που υποστηρίζει την επέκταση και, αν το κάνει, εγκαταστήστε την επέκταση κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη πρόσθετου στο αναδυόμενο παράθυρο. Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση, εμφανίζεται το εικονίδιο επέκτασης στη γραμμή εργαλείων.

Εάν δεν σας αρέσει η επέκταση που εγκαθιστάτε, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε, να επιστρέψετε στο Chrome Web Store και να κατεβάσετε την άλλη επέκταση.

Firefox

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στον Firefox, περνώντας στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις. Δείτε πώς:

  1. Πληκτρολογήστε για: config στη γραμμή διευθύνσεών σας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή κινδύνου" στη σελίδα προειδοποίησης.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα ρυθμίσεων μέχρι να δείτε την επιλογή media.autoplay.enabled στη στήλη "Όνομα προτιμήσεων".
  4. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο media.autoplay.enabled για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή.

Η επιλογή media.autoplay.enabled επισημαίνεται και μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι η αυτόματη αναπαραγωγή είναι απενεργοποιημένη όταν βλέπετε την τιμή "false" στη στήλη "Τιμή". Κλείστε την καρτέλα about: config για να επιστρέψετε στην περιήγηση. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε έναν ιστότοπο με βίντεο, το βίντεο δεν θα αναπαραχθεί αυτόματα. Αντ 'αυτού, πατήστε το βίντεο κάνοντας κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στο κέντρο του βίντεο.

Το Microsoft Edge και τον Internet Explorer

Το Edge είναι το πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft και αυτό που αντικαθιστά τον Internet Explorer, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο από αυτό το κείμενο. Το ίδιο ισχύει και για τον Internet Explorer. Λυπούμαστε, οι οπαδοί της Microsoft, αλλά δεν έχετε τύχη για τώρα.

Σαφάρι

Εάν χρησιμοποιείτε το τελευταίο macOS (αποκαλούμενο High Sierra), αυτό σημαίνει ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Safari και έτσι μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο σε οποιονδήποτε ιστότοπο επισκέπτεστε. Από εδώ, πώς:

  1. Ανοίξτε έναν ιστότοπο που περιέχει ένα ή περισσότερα βίντεο.
  2. Κάντε κλικ στο Safari στη γραμμή μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις για αυτήν την ιστοσελίδα.
  4. Μέσα στο αναδυόμενο μενού που εμφανίζεται μπροστά από την ιστοσελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Διακοπή μέσων με ήχο στα δεξιά της επιλογής αυτόματης αναπαραγωγής.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Ποτέ μη αυτόματη αναπαραγωγή.

Εάν δεν εκτελείτε High Sierra, μην φοβάστε ότι το Safari 11 είναι διαθέσιμο για τη Σιέρα και το El Capitan. Εάν δεν έχετε το Safari 11, απλά πηγαίνετε στο Mac App Store και αναζητήστε το Safari. Εάν τρέχετε μια παλαιότερη έκδοση του macOS από αυτή των δύο από αυτές που αναφέρονται παραπάνω, ωστόσο, θα έχετε τύχη.