Πώς να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις λήψης αρχείων στο Chromebook σας Google

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Google Chrome .

Από προεπιλογή, όλα τα αρχεία που έχουν ληφθεί στο Chromebook αποθηκεύονται στο φάκελο " Λήψεις ". Αν και μια εύχρηστη και εύχρηστη ονομασία για μια τέτοια εργασία, πολλοί χρήστες προτιμούν να αποθηκεύουν αυτά τα αρχεία αλλού - όπως στο Google Drive ή σε μια εξωτερική συσκευή. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία ορισμού νέας προεπιλεγμένης τοποθεσίας λήψης. Σας παρουσιάζουμε επίσης πώς να καθοδηγείτε το Chrome να σας ζητάει μια τοποθεσία κάθε φορά που ξεκινάτε μια λήψη αρχείου, αν το επιθυμείτε.

Αν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ήδη ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις . Αν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν είναι ήδη ανοικτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή Ρυθμίσεις μέσω του μενού της γραμμής εργασιών του Chrome, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Η διεπαφή Ρυθμίσεων του Chrome OS θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Μεταβείτε στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στη σύνδεση Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων .... Στη συνέχεια, μετακινηθείτε ξανά μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα " Λήψεις ". Θα παρατηρήσετε ότι η τοποθεσία λήψης είναι αυτή τη στιγμή ρυθμισμένη στο φάκελο " Downloads ". Για να αλλάξετε αυτήν την τιμή, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί Αλλαγή .... Θα εμφανιστεί τώρα ένα παράθυρο που σας ζητά να επιλέξετε μια νέα θέση φακέλου για τις λήψεις αρχείων σας. Μόλις επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα . Θα πρέπει τώρα να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη, εμφανίζοντας μια νέα τιμή λήψης τοποθεσίας .

Εκτός από την αλλαγή της προεπιλεγμένης τοποθεσίας λήψης, το Chrome OS σας επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις μέσω των πλαισίων ελέγχου που συνοδεύουν.