Μπορεί το Όνομα Ασύρματου Δικτύου να επηρεάσει την Ασφάλεια μου

Τι είναι σε ένα όνομα; Αν είναι το όνομα του ασύρματου δικτύου σας, πολλά. Ίσως να μην το σκεφτείτε πολύ, αλλά το όνομα του ασύρματου δικτύου σας μπορεί να είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο ένα ζήτημα ασφαλείας με τον κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου σας.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουν πραγματικά το όνομα του ασύρματου δικτύου μας πολλή σκέψη. Πολλοί παλαιότεροι δρομολογητές δεν το δίνουν ούτε μια σκέψη. Στο παρελθόν, οι κατασκευαστές δρομολογητών είχαν προεπιλεγμένα ονόματα δικτύου που ήταν τα ίδια σε όλους τους δρομολογητές.

Αυτή η κατάσταση καθιστούσε ευκολότερη τη χάραξη των κωδικών πρόσβασης δικτύων με προεπιλεγμένα ονόματα δικτύων για χάκερ. Πως? Οι χάκερς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τραπέζια ουράνιου τόξου που είχαν προ-υπολογισμό με το όνομα του δικτύου για να σπάσουν τον κωδικό ταχύτερα, αφού το όνομα του δικτύου ήταν ήδη γνωστό.

Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τους πίνακες ουράνιου τόξου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιθέσεις που βασίζονται στον πίνακα ουράνιου τόξου.

Τι κάνει ασφαλές το όνομα δικτύου;

Μοιάζει με έναν κωδικό πρόσβασης δικτύου, τόσο πιο τυχαίο και πολύπλοκο το όνομα ασύρματου δικτύου ( SSID ) είναι το καλύτερο για την αποτροπή επιθέσεων που βασίζονται σε προεπιλεγμένα ονόματα δικτύου.

Ευτυχώς, πολλοί νεότεροι δρομολογητές διαθέτουν μοναδικά ονόματα δικτύου από το κουτί. Μπορεί να βασίζονται στη διεύθυνση MAC του δρομολογητή, στον αύξοντα αριθμό τους ή σε έναν εντελώς τυχαίο αριθμό.

Πρέπει να ελέγξετε τη λίστα με τα πιο κοινά SSID για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε σε αυτή τη λίστα. Εάν υπάρχει, οι πιθανότητες είναι καλές ότι κάποιος έχει ήδη παραγάγει το precomputed τραπέζι ουράνιου τόξου για να σας βοηθήσει να χάσετε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου σας (προ-κοινόχρηστο κλειδί).

Ίσως να νομίζετε ότι το αστείο όνομα του δικτύου σας είναι έξυπνο και μοναδικό, αλλά ίσως να μην είναι. Ελέγξτε τη λίστα και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ένα από τα κορυφαία 1000 ονόματα δικτύου

Είναι το όνομα του δικτύου μου μοναδικό αρκετά;

Αφού ελέγξατε το όνομα του δικτύου σας από τη λίστα των πιο κοινών ονομάτων δικτύου και προσδιορίσατε ότι δεν βρίσκεται στη λίστα, μπορείτε να ξεκινήσετε την εκπόνηση του νέου σας ονόματος δικτύου.

Γενικά, όπως συμβαίνει με τους κωδικούς πρόσβασης, όσο το μεγαλύτερο είναι το όνομα του δικτύου τόσο το καλύτερο.

Τι ονόματα πρέπει να αποφεύγω;

Θα πρέπει να αποφύγετε οποιοδήποτε όνομα δικτύου που θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ποιος είναι κύριος του δικτύου. Για παράδειγμα, μην ονομάζετε το δίκτυό σας "TheRobinsonsWireless" επειδή αυτό λέει σε όλους τη σάρωση για δίκτυα στα οποία ανήκει. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους hackers να ανακαλύψουν τον κωδικό πρόσβασης, να βοηθήσουν με απάτες κλοπής ταυτότητας κλπ. Φαίνεται σαν αθώα πληροφορία, αλλά μπορεί να αποκαλύψει πληροφορίες που, σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κίνδυνο ασφαλείας.

Αποφύγετε επίσης τα ονόματα που περιλαμβάνουν πληροφορίες διεύθυνσης, αριθμούς τηλεφώνου κ.λπ. για τον ίδιο λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω.

Το μεγαλύτερο Ασύρματο Όνομα Όχι-Όχι

Μην δώσετε τον κωδικό πρόσβασης στο όνομα δικτύου

Ενώ αυτό φαίνεται σαν κοινή λογική. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα δώσουν πραγματικά τον κωδικό πρόσβασης δικτύου κάνοντας το όνομα του δικτύου. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνουν το όνομα του δικτύου "PasswordIsNayNay". Βολικό για αυτούς, αλλά και καθιστά εξαιρετικά εύκολο για βδέλλες δικτύου και χάκερς επίσης.

Μην κάνετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης δικτύου το ίδιο ή κοντά στο όνομα δικτύου

Και πάλι, όχι επιστήμη πυραύλων εδώ, αλλά σημαντικό. Μην κάνετε τον κωδικό πρόσβασής σας κοντά στο όνομα του δικτύου. Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και το κάνετε εντελώς τυχαίο. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να βοηθήσετε χάκερς ή freeloaders . Όσο πιο εύκολο το κάνετε για αυτούς, τόσο λιγότερος εύρος ζώνης θα έχετε για δική σας χρήση και τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες ότι το δίκτυό σας θα παραβιαστεί.

Μην κάνετε απειλητικά ονόματα δικτύων ή ονόματα που ενδέχεται να προσβάλλουν άλλα

Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να πάρουν όλα τα cutesy με τα ονόματα των δικτύων τους, πηγαίνοντας τόσο πολύ ώστε να τα χρησιμοποιούν σαν μια εικονική σήμανση αυλή λέγοντας πράγματα όπως "JohnSmithIsAnIdiot" ή κάτι άλλο. Αυτό μπορεί μόνο να δημιουργήσει διαμάχες και, ανάλογα με το πώς είναι διανοητικά ασταθής κάποιος, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση. Εάν το όνομα του δικτύου απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταλήξει σε πρόβλημα με το νόμο. Κατώτατη γραμμή: επιλέξτε ένα καλαίσθητο όνομα δικτύου που δεν θα έχει ως αποτέλεσμα να σας καλούν οι μπάτσοι.