Γιατί πρέπει να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας των υπολογιστών με Windows και πόσο συχνά;

Ερώτηση: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows - Γιατί πρέπει να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας για τον υπολογιστή μου των Windows και πόσο συχνά;

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows είναι ένα από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τις σημαντικές πληροφορίες, φωτογραφίες, μουσική και κρίσιμα δεδομένα στον υπολογιστή σας.

Απάντηση: Ο σκληρός σας δίσκος πρόκειται να καταρρεύσει - πρόκειται απλώς για το πότε. Το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός σκληρού δίσκου είναι 3 έως 5 έτη.

Τα αντίγραφα ασφαλείας πρέπει να περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σελιδοδείκτες στο διαδίκτυο, αρχεία εργασίας, αρχεία δεδομένων από προγράμματα χρηματοδότησης όπως το Quicken, ψηφιακές φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο δεν μπορείς να χάσεις. Μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε όλα τα αρχεία σας σε CD ή σε άλλο υπολογιστή στο οικιακό σας δίκτυο. Επίσης, κρατήστε όλα τα αρχικά CD εγκατάστασης των Windows και του προγράμματος σε ασφαλές μέρος.

Πόσο συχνά, ρωτάς; Κοιτάξτε το με αυτόν τον τρόπο: Κάθε αρχείο που δεν μπορείτε να χάσετε (αυτό που θα χρειαστεί πολύ καιρό για να ξαναδημιουργηθεί ή είναι μοναδικό και δεν μπορεί να ξαναδημιουργηθεί) θα πρέπει να βρίσκεται σε δύο διαφορετικά φυσικά μέσα, όπως σε δύο σκληρούς δίσκους, ή ένα σκληρό δίσκο και ένα CD. Αυτός ο τύπος σημαντικών πληροφοριών θα πρέπει να υποστηρίζεται καθημερινά (εάν έχουν αλλάξει οι πληροφορίες αρχείου).

Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας για σκληρό δίσκο, σκεφτείτε τα εξής: