Πώς να προσαρμόσετε την οθόνη κλειδώματος σας Android

Ανακινήστε τα πράγματα με νέα ταπετσαρία ή δοκιμάστε μια εφαρμογή

Η οθόνη κλειδώματος του smartphone σας είναι κάτι που χρησιμοποιείτε αμέτρητες φορές κάθε μέρα, και αν ρυθμιστεί σωστά, είναι ένας τρόπος για να κρατήσετε τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας - για να μην αναφέρουμε τους ενδεχόμενους χάκερς - ​​από το snooping στις προσωπικές σας πληροφορίες. Με τα περισσότερα smartphone Android, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκλειδώσετε, σύροντας ένα μοτίβο πάνω από κουκκίδες ή εισάγοντας έναν κωδικό PIN ή έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μην έχετε καθόλου κλειδαριά οθόνης, αν και αυτό σας θέτει σε κίνδυνο.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Επιλογή μεθόδου ξεκλειδώματος

Για να ορίσετε ή να αλλάξετε την οθόνη κλειδώματος, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, την ασφάλεια και πατήστε Κλείδωμα οθόνης. Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τον τρέχοντα κωδικό PIN, τον κωδικό πρόσβασης ή το μοτίβο για να συνεχίσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε σάρωση, μοτίβο, PIN ή κωδικό πρόσβασης. Στην κύρια οθόνη ασφαλείας, αν έχετε επιλέξει ένα μοτίβο, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα εμφανιστεί το σχέδιο ή όχι όταν ξεκλειδώνετε. η απόκρυψη προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας όταν ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας δημόσια. Αν έχετε Android Lollipop , Marshmallow ή Nougat , πρέπει επίσης να αποφασίσετε πώς θέλετε να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις σας στην οθόνη κλειδώματος: εμφάνιση όλων, απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου ή μη εμφάνιση καθόλου. Η απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου σημαίνει ότι, για παράδειγμα, θα δείτε ότι έχετε ένα νέο μήνυμα, αλλά όχι ποιος είναι από ή οποιοδήποτε κείμενο, μέχρι να ξεκλειδώσετε. Για όλες τις μεθόδους, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα μήνυμα οθόνης κλειδώματος, το οποίο θα μπορούσε να είναι βολικό αν αφήσετε το τηλέφωνό σας πίσω και ένας καλός Σαμαρείτης το βρίσκει.

Τα smartphones με αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων έχουν επίσης τη δυνατότητα ξεκλειδώματος με δακτυλικό αποτύπωμα. Το δακτυλικό σας αποτύπωμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εξουσιοδότηση αγορών και την εγγραφή σε εφαρμογές. Ανάλογα με τη συσκευή, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε περισσότερα από ένα δακτυλικά αποτυπώματα, έτσι ώστε τα αξιόπιστα άτομα να μπορούν επίσης να ανοίξουν το τηλέφωνό σας.

Κλείδωμα του τηλεφώνου σας με το Google Find My Device

Η ενεργοποίηση του Google Find My Device (πρώην διαχειριστής συσκευών Android) είναι μια έξυπνη κίνηση. Εάν το τηλέφωνό σας χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να το παρακολουθήσετε, να τον δακτύσετε, να τον κλειδώσετε ή ακόμα και να τον διαγράψετε. Θα χρειαστεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας Google (που βρίσκονται είτε κάτω από τις ρυθμίσεις είτε σε ξεχωριστή εφαρμογή ρυθμίσεων Google, ανάλογα με το μοντέλο σας.)

Μεταβείτε στο Google > Ασφάλεια και ενεργοποιήστε την εξ αποστάσεως εντοπισμού αυτής της συσκευής και επιτρέψτε την απομακρυσμένη κλειδώματος και τη διαγραφή . Λάβετε υπόψη σας ότι εάν θέλετε να μπορείτε να το βρείτε, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας, ενώ το τηλέφωνο παραμένει στα χέρια σας. Εάν κλειδώνετε το τηλέφωνο από μακριά και δεν έχετε ήδη ρυθμίσει τον κωδικό PIN, τον κωδικό πρόσβασης ή το πρότυπο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που ορίσατε από την επιλογή "Η συσκευή μου". Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα μήνυμα και ένα κουμπί για να καλέσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου.

Χρήση οθόνης κλειδώματος τρίτου μέρους

Εάν οι ενσωματωμένες επιλογές δεν είναι αρκετές για εσάς, υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που μπορείτε να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των AcDisplay, GO Locker, SnapLock Smart Lock Screen και Solo Locker. Οι εφαρμογές όπως αυτές προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους κλειδώματος και ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας, προβολής ειδοποιήσεων και τη δυνατότητα προσαρμογής εικόνων και θεμάτων φόντου. Το Snap Smart περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των widgets για τον καιρό και το ημερολόγιο, καθώς και τη δυνατότητα ελέγχου των εφαρμογών μουσικής απευθείας από την οθόνη κλειδώματος. Το Solo Locker σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες σας ως κωδικό πρόσβασης και μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μια διεπαφή οθόνης κλειδώματος. Εάν επιλέξετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή οθόνης κλειδώματος, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την οθόνη κλειδώματος Android στις ρυθμίσεις ασφαλείας της συσκευής σας. Θυμηθείτε, αν αποφασίσετε να καταργήσετε την εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής, βεβαιωθείτε ότι ενεργοποιήσατε ξανά την οθόνη κλειδώματος Android.