Παιχνίδι κονσόλας Android OUYA

OUYA (προφέρεται Oooh yah ) ήταν ένα ρεκόρ Kickstarter έργο που αύξησε το στόχο της χρηματοδότησης μέσα σε οκτώ ώρες. Μετά την επίτευξη του στόχου, εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν τις προπαραγγελίες μέσω του έργου Kickstarter για $ 99 ανά κονσόλα και έφεραν 8,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω του Kickstarter και τελικά κυκλοφόρησαν μια λιανική έκδοση της κονσόλας OUYA. (Μην βιαστείτε για να αγοράσετε ένα ακόμα. Ειδοποίηση Spoiler: Λειτουργούν, αλλά δεν υποστηρίζονται πλέον.)

Η ιδέα ήταν απλή. Ήταν μια κονσόλα παιχνιδιών με βάση την τηλεόραση που χρησιμοποιούσε το Android ως λειτουργικό σύστημα. Η OUYA προσφέρει μια ξεχωριστή αγορά εφαρμογών, αλλά επέτρεψε και μάλιστα να ενθαρρύνει την πειρατεία του ίδιου του υλικού, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εγκαθιστούν εφαρμογές από την αγορά του Google Play, την Amazon App Market ή άλλες αγορές εφαρμογών. Το κατάστημα παιχνιδιών OUYA εξακολουθεί να έχει μερικές προσφορές από αυτή τη γραφή.

OUYA ήταν μια συντριπτική επιτυχία Kickstarter, αλλά αυτό δεν μεταφράστηκε σε μια εμπορική επιτυχία. Η αγορά παιχνιδιών της OUYA ήταν περιορισμένη, γεγονός που καθιστούσε αναγκαιότητα την ανατροπή και την πειρατεία και τα μοντέλα πρόωρης παραγωγής αντιμετώπιζαν διεπαφή χρήστη και τεχνικά ζητήματα.

Τα βασικά μέρη ήταν όλα εκεί. Μια ελαφριά κονσόλα παιχνιδιών που βασίζεται σε Android ήταν μια καινοτόμος ιδέα το 2013 και υπήρχε σίγουρα η ζήτηση των πελατών. Εντούτοις, η OUYA αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες και τελικά πώλησε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και υλικού στην εταιρία hardware του παιχνιδιού Razor, που μετέφερε το σύστημα στην τηλεόραση Razer Forge.

Πώς τα Παιχνίδια OUYA παίζουν σε μια τηλεόραση;

Η OUYA προσέφερε έναν ελεγκτή παιχνιδιών που μοιάζει με ένα σταυρό ανάμεσα σε αυτό που θα περιμένατε από ένα παιχνίδι κονσόλας και ένα tablet. Ο ελεγκτής προσέφερε ελεγκτές κατεύθυνσης και κουμπιά αλλάζει ως ελεγκτές Playstation και Xbox, αλλά ο ελεγκτής παιχνιδιών OUYA υποστήριζε επίσης μια οθόνη αφής. OUYA ισχυρίστηκε ότι αυτός ο ελεγκτής θα ήταν "γρήγορος" και "ακριβώς το σωστό βάρος", το οποίο δεν ήταν κατ 'ανάγκη αληθινό για τα πρωτότυπα, αλλά οι αξιολογήσεις των εμπορικών μοντέλων ήταν γενικά πιο ευνοϊκές.

Αρχικά χαρακτηριστικά υλικού

Πώς θα μπορούσε αυτό να έχει αλλάξει τα πάντα;

Τη στιγμή της εκτόξευσης του OUYA, υπήρχαν περιορισμένες λύσεις ανοιχτού κώδικα για τυχερά παιχνίδια. Τα παραδοσιακά παιχνίδια κονσόλας όπως το Wii, το Xbox 360 και το Sony Playstation κλειδούσαν τους προγραμματιστές σε ένα κλειστό σύστημα αγοράς και ήταν ακριβό για τους παίκτες παιχνιδιών. Το Android προσφέρει μια εύκολη αγορά ανοιχτού κώδικα χωρίς υψηλές αμοιβές προγραμματιστών.

Σήμερα η πλατφόρμα Android TV προσφέρει όραση στο κατάστημα εφαρμογών της OUYA επιτρέποντας ταυτόχρονα στους παίκτες να αγοράζουν υλικό από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. Πράγματι, όταν η OUYA πώλησε τα βασικά της περιουσιακά στοιχεία στη Razer, τα απομεινάρια της OUYA διπλώθηκαν στο σύστημα Razer Forge TV, το οποίο λειτουργεί με Android TV.