Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας εφαρμογής Chrome, της επέκτασης και του θέματος;

Μάθετε τα πάντα για αυτές τις επιλογές του Chrome Web Store

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Google Chrome και το Chrome OS σας παρέχουν μια διαφορετική πρόσβαση στον ιστό. Τα παραδοσιακά προγράμματα περιήγησης έχουν επεκτάσεις και θέματα, αλλά τι είναι αυτή η ιδέα για εφαρμογές ιστού για το Chrome; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτής και μιας επέκτασης;

Ακολουθεί μια εξήγηση για τις εφαρμογές και τις επεκτάσεις του Chrome. Δεν είναι πολύ διαφορετικές, αλλά έχουν διαφορετικές λειτουργίες και δουλεύουν με μοναδικούς τρόπους. Το Chrome έχει επίσης θέματα, τα οποία θα εξετάσουμε παρακάτω.

Οι εφαρμογές, τα θέματα και οι επεκτάσεις Chrome είναι διαθέσιμες μέσω του Chrome Web Store.

Εφαρμογές Web του Chrome

Οι εφαρμογές ιστού είναι βασικά ιστότοποι. Τρέχουν στο πρόγραμμα περιήγησης του Chrome χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού όπως JavaScript και HTML και δεν μεταφορτώνουν στον υπολογιστή σας σαν ένα κανονικό πρόγραμμα λογισμικού. Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν την λήψη ενός μικρού στοιχείου, αλλά εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

Οι Χάρτες Google είναι ένα παράδειγμα μιας εφαρμογής ιστού. Λειτουργεί μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης και δεν σας κάνει να κατεβάσετε κάτι πριν τη χρησιμοποιήσετε, αλλά έχει τη δική του διεπαφή χρήστη. Το Gmail (όταν χρησιμοποιείται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και όχι σε μια εφαρμογή όπως μια εφαρμογή για κινητά ή έναν υπολογιστή-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και το Google Drive είναι δύο άλλα.

Το Chrome Web Store σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ εφαρμογών ιστού που είναι ιστότοποι και εκείνων που είναι εφαρμογές Chrome. Οι εφαρμογές Chrome είναι λίγο περισσότερο σαν προγράμματα, δεδομένου ότι μπορούν να εκτελούνται από τον υπολογιστή σας ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα για να βλέπετε μόνο εφαρμογές ιστού που είναι: διαθέσιμες εκτός σύνδεσης, κυκλοφορούν από την Google, δωρεάν, διαθέσιμες για Android ή / και να συνεργάζονται με το Google Drive. Εφόσον οι εφαρμογές έχουν χωριστεί στις δικές τους κατηγορίες, μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στις εφαρμογές ανά κατηγορία.

Πώς να εγκαταστήσετε τις Εφαρμογές Chrome

 1. Ανοίξτε την περιοχή εφαρμογών του Chrome Web Store.
 2. Κάντε κλικ στην εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε μια περιγραφή, στιγμιότυπα οθόνης, κριτικές, πληροφορίες έκδοσης, ημερομηνία κυκλοφορίας και σχετικές εφαρμογές.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜ .
 4. Επιλέξτε Προσθήκη της εφαρμογής για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Ιστού.

Επεκτάσεις Chrome

Από την άλλη πλευρά, οι επεκτάσεις Chrome έχουν μια πιο παγκόσμια επίδραση στο πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, μια επέκταση του Chrome μπορεί να σας επιτρέψει να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός ολόκληρου ιστότοπου και να το αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο εικόνας. Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση, θα έχετε πρόσβαση σε αυτήν σε οποιονδήποτε ιστότοπο επισκέπτεστε, επειδή είναι εγκατεστημένος σε ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η επέκταση του Ebates που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε προσφορές σε ιστότοπους που επισκέπτεστε. Είναι πάντα τρέχει στο παρασκήνιο και ελέγχει για την εξοικονόμηση των τιμών και τους κωδικούς κουπονιών για πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες.

Σε αντίθεση με τις εφαρμογές Chrome, οι επεκτάσεις είναι στην πραγματικότητα μικρά προγράμματα που μεταφορτώνονται στον υπολογιστή σας με τη μορφή αρχείου CRX . Αυτές αποθηκεύονται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο φάκελο εγκατάστασης του Chrome, επομένως δεν μπορείτε να επιλέξετε συνήθως τον υπολογιστή σας για να αποθηκεύσετε την επέκταση. Το Chrome το αποθηκεύει κάπου ασφαλές και μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποτεδήποτε ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης.

Πώς να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις Chrome

 1. Αναζητήστε επεκτάσεις στην περιοχή "Επεκτάσεις" του Chrome Web Store, προαιρετικά χρησιμοποιώντας φίλτρα και κατηγορίες για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.
 2. Κάντε κλικ σε μια επέκταση που θέλετε να κάνετε λήψη.
 3. Επιλέξτε ADD TO CHROME .
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη επέκτασης στο πλαίσιο επιβεβαίωσης που εμφανίζεται.
 5. Το Chrome θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει την επέκταση και πιθανώς θα ανοίξει αυτόματα τις ρυθμίσεις για την επέκταση μόλις τελειώσει.

Μπορείτε να καταργήσετε την εγκατάσταση των επεκτάσεων του Chrome ανοίγοντας το μενού του Chrome στο επάνω δεξιό μέρος του προγράμματος περιήγησης (το κουμπί αποτελείται από τρεις στοίβες) και επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία> Επεκτάσεις . Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου δίπλα σε οποιεσδήποτε επεκτάσεις θέλετε να καταργήσετε και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε επιλέγοντας το κουμπί Κατάργηση .

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ανεπίσημες επεκτάσεις Chrome, αλλά δεν είναι τόσο εύκολη όσο η εγκατάσταση επίσημων που προέρχονται από το Chrome Web Store.

Θέματα Chrome

Τα θέματα χρησιμοποιούνται για την εξατομίκευση της εμφάνισης των φυλλομετρητών σας, όπως με την αλλαγή του συνδυασμού χρωμάτων ή του φόντου. Αυτό μπορεί να είναι ισχυρό, αφού μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση όλων από τις καρτέλες στη γραμμή κύλισης. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις επεκτάσεις, η αλλαγή του θέματος δεν αλλάζει τη βασική λειτουργία αυτών των στοιχείων πέρα ​​από την εμφάνιση.

Πώς να εγκαταστήσετε τα θέματα Chrome

 1. Ανοίξτε την περιοχή Θέματα Chrome Web Store για να αναζητήσετε ένα θέμα.
 2. Κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε, ώστε να μπορείτε να διαβάσετε τυχόν σχόλια του, να δείτε μια περιγραφή του θέματος και να δείτε την εμφάνιση του θέματος.
 3. Επιλέξτε το κουμπί ADD TO CHROME και το θέμα θα μεταφορτωθεί και θα εφαρμοστεί αμέσως.

Μπορείτε να καταργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα του Chrome ανοίγοντας τις ρυθμίσεις και κάνοντας κλικ στο κουμπί Επαναφορά στο προεπιλεγμένο θέμα στην ενότητα Εμφάνιση .