Απενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα για το Outlook.com

Απλοποιήστε τη διαδικασία σύνδεσης στις αξιόπιστες συσκευές σας

Ο έλεγχος ταυτότητας σε δύο βήματα - ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης σε συνδυασμό με έναν κωδικό που λαμβάνεται από το τηλέφωνό σας ή άλλη συσκευή για κάθε σύνδεση - είναι ένας έξυπνος και ισχυρός τρόπος για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Outlook.com ασφαλές. Είναι επίσης ένας τρόπος που καθιστά την πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό λίγο πιο περίπλοκη.

Για συσκευές που κρατάτε γύρω σας και χρησιμοποιείτε τον εαυτό σας μόνο, μπορείτε απλά να εξαλείψετε την ταλαιπωρία ενώ χρειάζεστε τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα παντού. Σε προγράμματα περιήγησης παρόμοιων αξιόπιστων συσκευών, συνδέεστε ταυτόχρονα με τον κωδικό πρόσβασης και τον ξεχωριστό κωδικό σας, αλλά μετά από αυτό αρκεί μόνο ο κωδικός πρόσβασης.

Μπορείτε να ανακαλέσετε αυτή την εύκολη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο γίνεται σημαντικό όταν χαθεί μια συσκευή.

Απενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα για το Outlook.com σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης

Για να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης σε έναν υπολογιστή ή σε μια κινητή συσκευή να μην απαιτεί έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση στο Outlook.com:

  1. Συνδεθείτε στο Outlook.com ως συνήθως και κάντε κλικ στο όνομα ή το εικονίδιο σας στη γραμμή εργαλείων στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Επιλέξτε Αποσύνδεση από το μενού που εμφανίζεται.
  3. Μεταβείτε στο Outlook.com στο πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να εξουσιοδοτήσετε να μην απαιτεί έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα.
  4. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook.com (ή ένα ψευδώνυμο για αυτό) στο λογαριασμό Microsoft στο παρεχόμενο πεδίο.
  5. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Outlook.com στο πεδίο Password .
  6. Προαιρετικά, επιλέξτε Να με κρατάτε συνδεδεμένο. Ο έλεγχος ταυτότητας σε δύο βήματα δεν ισχύει για το πρόγραμμα περιήγησης με το αν ελέγχεται ή όχι η επιλογή Keep me me in sign in .
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση ή πατήστε Enter .
  8. Πληκτρολογήστε τον κωδικό επαλήθευσης δύο βημάτων που λαμβάνετε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κειμένου ή τηλεφωνικής κλήσης ή που δημιουργείται σε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας κάτω από την επιλογή Βοηθήστε μας να προστατεύσουμε τον λογαριασμό σας .
  9. Ελέγξτε Συνδεθείτε συχνά σε αυτήν τη συσκευή. Μη μου ζητάτε κωδικό .
  10. Κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή .

Στο μέλλον, ούτε εσείς ούτε οποιοσδήποτε άλλος που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης σε αυτόν τον υπολογιστή ή συσκευή θα πρέπει να συνδεθεί χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα, εφόσον ανοίξει το Outlook.com ή άλλος ιστότοπος της Microsoft που απαιτεί σύνδεση με το λογαριασμό σας στο Outlook.com τουλάχιστον μία φορά κάθε 60 ημέρες.

Εάν χάσετε μια συσκευή ή υποψιάζεστε ότι κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν έχει να απαιτήσει έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα, να ανακαλέσει όλα τα δικαιώματα που παρέχονται σε αξιόπιστα προγράμματα περιήγησης και συσκευές.